opis rysunku

Temat przeniesiony do archwium.
Mam opisać pewien obrazek. Proszę o sprawdzenie:

A lo largo de algunas calles congestionadas usted puede aparcar de un lado de la calle. Personas atravesan. Esta calle va directamente al centro comercial. La tienda está en el lado izquierdo de la. Varias personas compran en un día de rebajas anterior. Delante de la tienda es un montón de gente. Usted paseo de tu perro. Usted mira a su perro. Personas cruzan la tienda de al lado. Enfrente de la tienda coche sona. Al fondo vola el plano. Cerca de tienda personas visitan la ciudad. Detras de tienda es semáforo.A la derecha es edificio. Trata de hacer volar el avión tan lejos como puedas.El dibujo representa la vida de los habitantes de la ciudad.
8-O
Po zatłoczonych ulicach można zaparkować po jednej stronie ulicy. Ludzie spacerują. Ta ulica idzie prosto do centrum handlowego. Sklep znajduje się po lewej stronie. Kilka ludzi kupuje z rabatami.Przed sklepem jest mnóstwo ludzi. Pan spaceruje z psem. Pan patrzy na psa. Ludzie przechodzą obok sklepu. Naprzeciwko sklepu trąbi samochód. W głębi lata samolot. Blisko sklepu ludzie zwiedzają miasto. Za sklepem jest sygnalizacja świetlna. Po prawej stronie jest budynek. Leci samolot w takim stopniu, w jakim można. Rysunek przedstawia życie mieszkańców miasta.
Czy dobrze napisałam po hiszpańsku tekst, który zamieściłam po polsku?
Próby robienia sobie z forum żartów to już mieliśmy ale po polsku chyba nikt jeszcze się tak nie kompromitował...
"Leci samolot w takim stopniu, w jakim można" - co to znaczy?
Po zatłoczonych ulicach można zaparkować po jednej stronie ulicy. Ludzie spacerują. Ta ulica idzie prosto do centrum handlowego. Sklep znajduje się po lewej stronie. Kilka ludzi kupuje z rabatami.Przed sklepem jest mnóstwo ludzi. Pan spaceruje z psem. Pan patrzy na psa. Ludzie przechodzą obok sklepu. Naprzeciwko sklepu trąbi samochód. W głębi lata samolot. Blisko sklepu ludzie zwiedzają miasto. Za sklepem jest sygnalizacja świetlna. Po prawej stronie jest budynek. Daleko leci samolot. Rysunek przedstawia życie mieszkańców miasta.
edytowany przez noelle1989: 17 maj 2013
Z tego się robi forum języka polskiego... ZGROZA!
Dziewczyna(?) ma 24 lata(?) a pisze w ojczystym języku jakby była w 5 klasie szkoły podstawowej a na dodatek cierpiała na lekki niedorozwój... Ale w medyczne sprawy nie wchodźmy.
Nie wiem czy to ma być jakiś żart czy przykład porażki nowego systemu edukacji. Jak sądzicie?
No przepraszam, ale to Ty, A. zaczoles te lekcje j.pol. od tlumaczenia....POwitania na forum... Báez konsekwentny... ;-)
----
Noelle...
Dzis juz nie moge... Mecz...piwo...pozna pora...
Moze ktos Ci pomoze... A jak nie....to jutro dopiero sobota....jest jeszcze niedziela...
Moze znajde...chwilke.... Zobaczymy!
Nie poddawaj sie w kazdym razie!
Autorce brak elementanej umiejętności opisu pierwszego, drugiego i trzeciego planu. Tekst jest chaotyczny, miejscami bezsensowny, brak mu logicznego ciągu. A błędów bez liku :
Po NA zatłoczonych ulicach można zaparkować...
Ta ulica idzie PROWADZI prosto do...
Kilka KILKORO ludzi kupuje z rabatamiEM...
Itp.
edytowany przez argazedon: 18 maj 2013
Ale ja się pytam czy dobrze napisałam tekst po hiszpańsku, a nie po polsku.
Ze złego tekstu polskiego nie wyjdzie dobry tekst hiszpański- automatyczny translator wujka Google'a nie jest póki co aż tak inteligentny...
Wnioski wysnuj sama.
Noelle...
Jesli to aktualne...przeslij mi obrazek i dokladny tekst zadania na:
una1 (malpka).gazeta.pl
Pozdrawiam...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa