Cytat: zdesperowana2
mam pytanie gdzie wy to oszustwo zgłaszacie? bo mnie pokierowali do sądu pracy i też pozew zakładacie ?
to niejest sprawa do SASU PRACY to jest sprwa do sadu karnego to jest wyludzenie, zadzialanie na czyjas niekorzysc.Mario jest wyludzaczem. Wg mnie.Kodeks Karny
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. dzieczyny..musicie wiedziec ze prokurature nalezy poinformowac wciagu 3 mies od zdarzenia...mysle ze najpierw powinnisci na forum sie zalozyc post niech ktos wam napisze zadanie zwrotu zagrnietej kwoty po hiszpansku..wyslijcie mu przez polska poczte LISTEM POLECONYM Z ZADANIEM POTWIERDZENIA ODBIORU/to jest platne/..wyslijcie mu 2 kartki..slijcie mu maile .blokujcie mu skrzynke i co tam sie da...Ale czas macie tylko 3 mies na zgloszenie popelninego przestepstwa ..po tym czasie moga wam w sadzie czy prok powiedziec ze to sie nadaje do powodztwa prywatnego/koszt ok 300 zl wpisowe do sadu i sami wystepujecie w roli prokuratora czyli zadacie tego tego i tego mozecie tez w tym przypadku zadac nawjwyzszego wymiaru kary czyli nawet 8 lat wiezienia..ale radzilabym porozmawiac z prawdziwym papuga..kuzynem , kims z rodziny/moj brat jest' papuga' heheh/ dlatego proponowalam wam pozew zbiorowy, skrzyknac sie zrobic grupe poszkodowanych i niech prokurator szuka pokrzywdzonych w calej polsce ..naglosnic to niech pokrzywdzeni sie zglaszaja..nawt Super Ekspers, tabloid podjaby sie tematu...czy TVn Na kazdy temat...probujcie PS poki uzywa sie tylko jego imiena moderator niczego nie wykasuje ..wykasuje jak Mario wejdzie tu i ujrzy swe nazwisko..dlatego piszmy bez nawiska