Praca sezonowa przy zbieraniu cytrusów 2012 z Mariem

Temat przeniesiony do archwium.
961-990 z 1069
gnoju pier...ony mario oddasz wszystko nawet jesli mielibysmy cie wydostac spod ziemii... w piekle sie usmazysz za to co zrobiles... oszust oszust oszust zbankrutujesz juz niedlugo...
jasne, domagajcie sie zwrotu wplaconych pieniedzy, za obietnice takiej ciezkiej niepewnej w dodatku roboty brac kase z góry, to trzeba miec mega bezczelny tupet, a tak krytykował anne mróz-oszustke i sie chwalił ze jego firma przewozi tysiące ludzi i jest takim rzetelnym przewoznikiem, tak w teorii ale w hiszpanii u siebie to inna osoba i patrzy na swoj zysk nie wasz
no tak trzeba walczyc o kase,ale co cały czas powtarza ze przesle kase i nic a ohp to już wogóle ponoc ich spławia jak dzwonią ja jutro znów będe interweniować. A tak na forum o truskawkach tak się wybraniał ja go aakowali inni i pisali że jest oszustem ale mam nadzieje że na forum zagląda BO DLA MNIE JEST OSZUSTEM I NACIĄGACZEM jak można tak postępowac z ludzmi a krcze jak się dzwoni do niego to ma nawszystko odpowiedzi a no pewnie też wielu z was kaske na lekarzy wydała i wogóle a żadnej rekompensaty już nie wspomne o czasie zmarnowanym.
cati28 ta firma przewozi chyba tylko luidzi do pracy bo kto by chciał jechać takim śmierdzącym autobusem w którym nie ma tv / bo zawsze mówią ,że popsuło sie / , kawy ani ogrzewania / trzeba jechać ze własnym śpiworem / a siedzenia poniszczone i większośc nierozkłada sie . Na wszystkim oszczedza . a kase za przewóz bierze i to 100 e lub wiecej . Już na dzien dobry mówił nam kierowca " jak będziecie korzystać z toalety to bedziecie jechać w smrodzie " Toalety przewoznik ma obowiązek opróżniac po drodze wkoncu to długa trasa a nie Z GÓWNEM JECHAC CAŁĄ TRACE - MOŻE JESZCZE SPOWROTEM WIEZIE TO DO POLSKI . A może by tak opisać gdzieś i te przewozy hehe wkońcu tu też nas oszukano .
i na kierowcy zaoszczedzil oby wiecej kasy dla niego, bo 9 godzin musieli stac, to granda tyle stac w tak dalekiej podrózy tez mi przewoznik, bydło w lepszych warunkach wozą a nie zeby ludzie musieli tyle stac czekac , jakby lecieli samolotem zapłacili by polowe mniej i w kilka godzin w domu by byli.
dla mnie to tez głupota tłuc sie autobusem - samolotem szybko i wcale nie drożej .Jedzenie w drodze autobusem tez kosztuje i toalety płatne . ktoś pisał , że ludzie pogubią sie na tych lotniskach - śmiechu warte neraz latałam samolotem do pracy w Espa - całe grupy leciały i nie tylko na ląd ale tez na prawie wszystkie hiszpańskie wyspy . A ta Andaluzja to jeden wielki obóz pracy , bród , śmród, i bardzo złe treaktowanie pracownikow , nigdy z czym takim nie spotkałam sie .
no dokładnie, normalnie biali murzyni bo nawet czarni pouciekali z tego obozu pracy
wlascicielem Sindbada jest byly bardzo znany sedzia pilkarski..Sindbad to dobra marka ,przewoza tez pilkarzy naszych klubow pilkarski z PL po Eu szczegolnie strone grecji turcji na wakacyjne zgrupowania..autobusy sa luksusowe
wpisujcie sie na http://www.oszukany.pl/ opisujcie wszystko...ktos powiwnien zrobic o tym gosciu program w tv ,,bo na tych OHaPach to on dlugo bedzie zerowal jeszcze...dlczego nie bierze do pracy hiszpanow?..bo mu nie placa po 100 eu za przwoz z Pl....jakis pozew zbiorowy mu zrobcie..skrzyknijcie sie w necie i dzilajacie ..wazna jest konswekwentnosc,wytrwalosc w dazeniu do postawienia go przed sadem.dajcie mu nauczke..ze POLAK POTRAFI!!!!
mam pytanie gdzie wy to oszustwo zgłaszacie? bo mnie pokierowali do sądu pracy i też pozew zakładacie ?
Cytat: zdesperowana2
mam pytanie gdzie wy to oszustwo zgłaszacie? bo mnie pokierowali do sądu pracy i też pozew zakładacie ?

Jaki sąd pracy...ja pierdole, jeszcze powiedz, że pani z OHP tak mówiła..do sądu pracy zgłaszasz sprawy które reguluje Kodeks Pracy, a gdzie tu w ogóle jakiekolwiek umowy o pracę? z kim, z dupą. To jest zwykłe wyłudzenie. Przecież napisałam z miesiac temu jakie kroki podjac, to dalej siedzą na forum i marudzą..
no tak gadali w ohp bo oni umywaja rece od tego a co niby policja da gdzies indziej skieruja i tyle a pismo do ohp jak oni maja to gdzies
no tak gadali w ohp bo oni umywaja rece od tego a co niby policja da gdzies indziej skieruja i tyle a pismo do ohp jak oni maja to gdzies

Jęcz dalej. Ja napisałam co zrobić. Kurwa, sił do was brak, w kaftan chyba tylko. Razem z urzędnikami z OHP, banda debili.
po pierwsze nie jęcze ! bo nie wiesz chyba co to znaczy a po drugie jak nie masz cierpliwosci to po co zaglądasz na to forum żeby obrazac kogos niby taka mądrala a dorosła osoba bez powodu nikogo nie obraza w tak dziecinny sposób
A jak można mieć cierpliwość do przygłupów? Jesli napisałam w języku polskim co zrobić a wy dalej nie rozumiecie to o czym piszesz? Masz 2 latka, ze trzeba miec cierpliwość do ciebie?
to po co tu zaglądasz !!!!!!!! nie nap[isałam ze do mnie tylko ogólinie do wpisów innych bo nie jedna osobe tu obrazasz wiec dowidzenia. A nikt nie kaze ci tu komentowac
a po co ty tu zaglądasz skoro nie podobaja ci sie moje wpisy , co? do widzenia.
ja nikogo nie obrazam a ty tak a zaglądam bo chociarz kulturalnie pisze a nie tak jak ty
spokojnie kazdy ma prawo do wypowiedzi..wlasnie po to jest forum...kazdy ma prawo do wlasnej opini...kazdy moze pisac co uwaza./oczywiscie bez insynuacji i obrazania innych/..niepotrzebnie tylko ze czasami czujemy sie urazeni czyjas wypowiedzia/nasza wyobraznia nas czesem ponosi/..a to tylko swiat virtu a nie real, dziewczyny..wrzuccie na luzik..To MARIO jest ten ZLY nie forowicze..:D
dzwoniłam do OHP to mi powiedzieli że Mario w szpitalu leżał i teraz jak wyszedł to na pewno pieniążki odda i chciała mi do niego nr dać. Terefere ku**a, znowu jakąś ściemę walą żeby na czasie zyskać. Ja byłam na policji ale oni powiedzieli że niewiele mogą bo nie mam żadnego dowodu że taki przelew był
to niejest sprawa do SASU PRACY to jest sprwa do sadu karnego to jest wyludzenie, zadzialanie na czyjas niekorzysc.Mario jest wyludzaczem. Wg mnie.Kodeks Karny
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
§ 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. dzieczyny..musicie wiedziec ze prokurature nalezy poinformowac wciagu 3 mies od zdarzenia...mysle ze najpierw powinnisci na forum sie zalozyc post niech ktos wam napisze zadanie zwrotu zagrnietej kwoty po hiszpansku..wyslijcie mu przez polska poczte LISTEM POLECONYM Z ZADANIEM POTWIERDZENIA ODBIORU/to jest platne/..wyslijcie mu 2 kartki..slijcie mu maile .blokujcie mu skrzynke i co tam sie da...Ale czas macie tylko 3 mies na zgloszenie popelninego przestepstwa ..po tym czasie moga wam w sadzie czy prok powiedziec ze to sie nadaje do powodztwa prywatnego/koszt ok 300 zl wpisowe do sadu i sami wystepujecie w roli prokuratora czyli zadacie tego tego i tego mozecie tez w tym przypadku zadac nawjwyzszego wymiaru kary czyli nawet 8 lat wiezienia..ale radzilabym porozmawiac z prawdziwym papuga..kuzynem , kims z rodziny/moj brat jest' papuga' heheh/ dlatego proponowalam wam pozew zbiorowy, skrzyknac sie zrobic grupe poszkodowanych i niech prokurator szuka pokrzywdzonych w calej polsce ..naglosnic to niech pokrzywdzeni sie zglaszaja..nawt Super Ekspers, tabloid podjaby sie tematu...czy TVn Na kazdy temat...probujcie PS poki uzywa sie tylko jego imiena moderator niczego nie wykasuje ..wykasuje jak Mario wejdzie tu i ujrzy swe nazwisko..dlatego piszmy bez nawiska
piszcie ze idziecie do prokuratora piszcie TU..niech sie M.boi ..moze odda szybciej..juz czas na niego
TABLOIDY WAM JESZCZE ZAPŁACĄ ZE IM O TYM OPOWIECIE, POLICJA HEHEH, ONA JEST DO D...Y I MAŁO SIE WSKÓRA, A ZACZĄC SPRAWE TO TRZEBA WPŁACIC WIECEJ NIZ SIE STRACIŁO NO I CO ZROBICIE, JEDYNIE JAKOS NAGŁOSNIC, ZEBY BYŁ DYM I WIECEJ LUDZI NIGDY NIE OSZUKAŁ.
Cytat: gochaj1
Ja byłam na policji ale oni powiedzieli że niewiele mogą bo nie mam żadnego dowodu że taki przelew był

Bzdura. Zgłoszenie Twoje Policja musi przyjąć. Musisz postąpić wg procedury , którą napisałam. Możesz powołać się na świadków, to , ze jestes na listach, po prostu wszystko to co wiesz i co zrobiłaś zgłąszasz na Policję. Oni dają odpowiedź na piśmie chyba po 14stodniowym terminie o wszczęciu dochodzenia. Jeśli sprawa jest na szerszą skalę, tj wiecej osób oszukanych wtedy sprawę przejmuje Prokuratura. Oczywiście "cielaki" z forum muszą iść na Policję, ale jak widać dyndają im ich własne pieniądze.
I czy ktoś w ogóle złożył do Centrali skargę na OHP? Takie procedury jak pobieranie zaliczki bez umowy na jaki poczet zaliczka, w jakich terminach zwracana , przy jakich warunkach zatrzymywana są KURWA NIEDOPUSZCZALNE. W żadnym ohp nie powinno mieć to miejsca.
rzeczywiscie pierwsza ktora sie zwroci do tabloidu zgarnie najwiecej kasy....przed policja jest prokurator to do niego trzeba sie zwrocic..a sam mario jak juz trafi NA KLISZE..bedzie trzasc portkami..jak go mlyny sprawiedliwosci raz zarejestruja jako podejrzanego o cokolwiek to juz zawsze bedzie w aktach..papiery beda 'zabazgrane' bo w kazdym momencie mozna wznowic ..polaczyc stare dochodzenie ze wczesniejszym,nawet niechby umorznym..z braku znamiennosci szkodliwosci spolecznej ..bo to zwykly tryb orzekania ...W tym przypadku' szkodliwoscc spoleczna' jest i to na duza skale i od wielu sezonow..ahaha...haczyk na pana M. juz jest !
Witam wszystkich serdecznie wlasnie wrocilem z cypru z ayanapy,pracowalem tam ponad 2lata jako steeward i bodyguard naszych polskich pilkarzy,znudzila mi sie juz tam robota,londyn tez mi zbrzydl dlatego ze lubie ciepelko szukam pracy na teneryfie,ibizie,lanzarotte czy ma ktos jakies namiary kontakty na pewna robote,moge robic na budowie,w ogrodnictwie,ochronie,hotelarstwu itp.mowie po ang.gre.ros. w zamian proponuje sprawdzone,pewne,bepieczne kontakty do pracy na cyprze od budowlanki po hotelarstwo.pozatym odstapie swoje mieszkanie i samochod w pafos. Czytalem o tym Mario czy niema tam kurwa konkretnych facetow zeby mu wpierdol sposcili ja jestem do wynajecia,przeslijcie mi jego dane,adres i zdjecie.pozdro arkadius
Witam! Czy ktoś juz odsyskał zaliczki za nieudany wyjazd od Mario?
My jeszcze nie otrzymaliśmy tej zaliczki ,urząd ciągle to samo pisze do p.MAria nie idzie sie dodzwonić ani na e-maile nie opdisuje szczyt bezczelności!
czesc,chcialbym z kims pogadac o robocie w hiszpani bo surfuje po necie i ogolnikowe info wszedzie tylko jest,a poznam kogos kto jest juz tam troche czasu i jest obcykany w zyciu i pracy na miejscu,ja moge tym samym sie odwdzieczyc jak kogos interesuje zycie i mieszkanie na cyprze.
Temat przeniesiony do archwium.
961-990 z 1069