Dele Inicial

Temat przeniesiony do archwium.
31-50 z 50
| następna
PONS jest dobry dla początkujących, ale tam są tylko same słówka

Ktoś, kto zdał dele intermedio w miare dobrze, proszony jest o kontakt:
[email]
azeby podzielić sie wrażeniami i radami :)

espero
hej mała:)

czesć słuchowa: słuchasz tekst 2 razy. zwykle wywiad albo cos w tym rodzaju. odpowiadzasz na ilestam pytan typu verdadero o falso.
gramatyka...no coż:) ekhm, tenteges, no po prostu gramatyka, a rozmowa jest dla mnie jawiekszym stresem i aż mnie skręca, jak se pomyśle, ze bede musiała gadać do komisji przez 15 minut, ktora i tak mnie nie słucha:)

saludos
Hej! Ja zdaję Iniciala w tym roku w maju, i to czego sie najbardziej boje to to ze komisja sie przyczepi do tego jak mówię. A mówię całkowicie z akcentem latynoamerykańskim i obawiam się że do maja niewiele z tym zrobię.... myslicie ze to jest problem? Aha, a czesc ustna to odbywa sie jakos na osobności? czy wszyscy podsłuchują? ^^ strasznie się boje że jak stane tam przed ta komisją to będe tak zestresowana że nie bede wiedziec jak powiedziec dzień dobry :/
Jak ja zdawałam intermedio to byla 1 osoba z ktora rozmawialam i jakas pani z tylu, ktora robila notatki, generalnie atmosfera raczej kamerlana i przyjazna :) co do akcentu to mysle ze to nie stanowi problemu ale glowy nie dam ;)
Aha, wielkie dzięki. Trochę mnie pocieszyłaś;)
A jak sie ubrac na egzamin? Wiem, może to głupie pytanie ale niczego takiego wcześniej nie zdawałam. Obowiązkowa jest biała bluzka i czarna spódnica, czy mozna przyjść...hmmm... bardziej "na luzie".

Moze ktoś zdaje iniciala za tydzień w Krakowie?:)
Na biało-czarno nie musisz. Ubierz się po prostu elegancko, na pewno będzie to milej widziane niż jakbyś przyszła w wyciągniętym swetrze lub z gołym brzuchem.
Oczywiście, wyciągnięty swetr odpada:)
o Cucciola bo ja zdaje ale Intermedio. pisemny mamay razem wszyscy ale zastanawiam sie jak jest z ustnym?bo jesli wszystkim powiedzieli ta samo godz to padne:P piatek 9 ?? dla tych co sa z krakowa.a dla reszty jakos w sobote
Asiulek >> to ty jeszcze dele zdajesz oprócz matury?? podziwiam :)
Nie, spokojnie;) Ja mam ustny w sobote o 14:50;) jestem spoza Krakowa
iwona .. sama sie podziwiam ;) heh nie wiem czy mi sie uda:S ale sek w tym ze i jedno i drugie mi potrzebne .. eh
a cucciola nie pocieszylas mnie bo w takim razie Ci spoza krakowa wszyscy maja o tej sameg godz chyba:S czyli my pewnie tez.. to minely mi 2 dni na dele... ?qrde
aha i dele w krk a matura w kielcach ;) sin comentario :/ hihi
Witam:) Mam pytanie, czy egzaminy DELE trzeba robic pokolei czy mozna przeskoczyc np na poziom średni?? Czy jest jakaśbariera wieku?czy raczje kazdy moze te egzaminy zdać? Również ciekawia mnie egzaminy TELC;) czym one różnia sie od DELE?? Prosze o szybka odpowiedz;) z góry dziekuje;)
Witam:) Mam pytanie, czy egzaminy DELE trzeba robic pokolei czy mozna przeskoczyc np na poziom średni?? Czy jest jakaśbariera wieku?czy raczje kazdy moze te egzaminy zdać? Również ciekawia mnie egzaminy TELC;) czym one różnia sie od DELE?? Prosze o szybka odpowiedz;) z góry dziekuje;)
wiec co do poziomow to jasne ze nie trzeba robic po kolei ani wszyskich! beriery wieku nie ma. dziwne pytanie..;) a co do Telca to nie wiem jak on dokladnie wyglada,ale napewno DELE jest bardziej powazane a kazdym kraju..
czy ktos wie kiedy beda wyniki na necie z iniciala??? bo dzisiaj sprawdzalam, ale nic nie ma, a podobno z intermedio juz ludzie maja :/
nie to nie tak. my nie mamy wynikow. tylko tam co ci wkleilam link jest Clave de Respuestas.wiec tyle co pamietasz co zaznaczylas mozesz sobie spawdzic:)
Asiulek, wielkie dzieki por la información :) :) Wlasnie sprawdzilam sobie textos orales i stracilam trzy punkty, w czym dwa przez moje idiotyczne gapiostwo.... reszty nie sprawdzam bo sie boje :)
I co, dlugo czekalas na ten ustny? :)
Temat przeniesiony do archwium.
31-50 z 50
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Egzaminy