Kiedy Intermedio?

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiam się, czy i kiedy podejść do certyfikatu z języka hiszpańskiego. Myślałam o Intermedio i właśnie myślę, czy byłabym w stanie zdać je już w listopadzie. Zrobiłam dzisiaj testy próbne (rozumienie tekstu czytanego, słuchanego i gramatyka ze słownictwem) i moje wyniki:

DELE Inicial:
Interpretacion de textos escritos: 100%
Interpretacion de textos orales: 95,46%
Conciencia comunicativa: 90%

DELE Intermedio:
Comprension de lectura: 83,33%
Comprension auditiva: 91,67%
Gramatica y vocabulario: 78,33%

Z mówieniem nie mam problemów, pisanie poszłoby mi gorzej. Co o tym sądzicie?
najlepiej zrob jeszce pare testów do intermedio, jesli wyniki bedą podobne do tych ktore masz teraz to popracuj nad pisaniem i sprobuj zdac..:)
przynajmniej w moim przypadku, zeby uzyskac realny wynik egzaminowy, od tego robionego w domu nalezy odjac z 10-15% na stres;) taka prawda.. w domu na spokojnie robilam sobie te testy i jakies 95% mialam, a na egzaminie to łooo nigdy wczesniej sie tak nie stresowalam i przez to dostalam jakies 80 z kawalkiem..:P no ja to ja, nie wszyscy sa tak na egzaminowy stres podatni;P

* na oralu w Poznaniu rzna, musisz duuzo idiomow wplatac i ladnych konstrukcji uzywac, by dobry wynik miec..
zakretnas, mi na oralu tylko 3 punkty odjęli :):):) (zdaje sie 27/30)

oczywiście w moim kochanym Poznaniu :)
jak?? mi mowili ze pieknie, cudownie, oby tak dalej, a dali mi nie pamietam ile, ale cos kolo 7x% :/ ehh cos tu nie tak:/
Dzięki za rady, zrobię jeszcze jeden test i zobaczę, co z tego wyjdzie :)

W moim przypadku stres działa raczej dopingująco.
dziewczyny,a skad macie te testy,ktore robicie w domu?tez bym sobie zrobila,ale nie wiem skad je wziac.prosze o informacaje.
www.cervantes.es i szukaj;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa