AP -egzamin 9 lipca

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 82
poprzednia |
Czy są na tym forum osoby, które podobnie jak ja zapisały się na filologię hiszpańską na AP do Krakowa i 9 lipca wybierają się na egzamin? Jeśli jest jakaś samotna dusza i chce mieć jakieś towarzystwo tego dnia to niech się zgłosi, bo ja szczerze mówiąc nawet nie wiem jak z dworca kolejowego dojść do AP (wiem tylko, że to trochę daleko). Byłoby mi raźniej jakby się ktoś znalazł, kto mnie przygarnie i z kim wspólnie mogłabym się udać na ten egzamin :P
ja nie,ale dotrzeć jest prosto. wychodzisz z dworca przez przejscie na basztowa(jest tam strzalka wiec don't worry) Wychodzisz,przechodzisz kolo barbakanu na najblizszy przystanek tramwajowy.nie trudno przegapic-bliziutko. tam patrzysz na rozklad i pare tramwajow jedzie na przystanek "Akademia Pedagogiczna":) bo macie w glownym budynku pewnie?no to POWODZENIA 9 lipca:)
Hej. Nie martw się, nie jesteś sama. Też się tam wybieram wtedy a drogę mam już obczajoną bo byłem złożyć dokumenty;) Swoją drogą to ciekawe jak będzie ten test wyglądał. Ty pewnie jestes tegoroczną maturzystką?
czesc:) ja też się wybieram na AP 9 lipca;) chyab dużo nas będzie bo juz zarejstrowana jest ponad setka chetnych a do konca czerwca pewnie nas przybędzie ... boję się ze moja matura z ang. nie wystarczy a ten test to wielka niepewność i z jednej strony można cos tam na nim poprawić, ale można tez popsuc... ale może jakoś przebrniemy i od pażdziernika będziemy szcęśliwymi studentkami filologii hiszpańskiej:) życzę tego Tobie i sobie:) pozdrawiam
No ja jestem tegoroczną maturzystką. Lecz boję się, że tak dużo osób już się zapisało i ja się nie dostanę, a AP to akurat moje marzenie. Ja chyba kiedyś widziałam coś podobnego na Uniwersytecie Warszawskim. Tzn. przykładowy test właśnie podobny do tego co ma byc na AP. Tylko, że na UW już tych testów nie ma, a ja niestety już nie pamiętam jak to wyglądało. :/
Pozdrawia Was szczęśliwa studentka AP
i trzyma kciuki za Wasze maturalne wyniki i za test predyspozycji ;)
A Wy trzymajcie ksiuki za mnie w poniedziałek i wtorek
- egzaminy z PNJH!!! ;)
Trzymamy:) Powodzenia!!!
(Nie) dziękuję ;)
Hej! I jak samopoczucie po teście? :) Ja pisałam dziś o 11:30. Jak rozdali pytania, to najpierw siedziałam i gapiłam się w kartke, a później zaczełam rozwiązywać te zadania. Nie mam pojęcia, jak mi poszło (???) Możliwa jest cała skala ocen, hehe :))) Pewnie wyjdę na idiotkę, ale to było trudniejsze, niż te 3 czy 4 przykładowe testy, które znalazłam na necie. Do teraz mi te wszystkie dziwne wyrazy skaczą przed oczami :D Może jest ktoś chętny do przedyskutowania odpowiedzi? :)
Pozdrawiam
Ja bym podyskutowała, ale miałam inny test, bo byłam na 9:00..
ja też byłam na 9 rano. sama nie wiem jak mi poszlo, smieszne troche to bylo, wiem jednak na pewno ze mtu to jest człowiek a mbuzi to koza... niestety zrobilam tu błąd.. ale to nie moja wina ze nie znam suahilijskiego :P
Pozdrawiam :*:*
To w takim razie mieliśmy ten sam test. Skąd wiesz, że mbuzi to koza? Ja też inaczej napisałam. Będzie tyle różnych tłumaczeń, ile osób to pisało, hehe... :)
a to z kozą mam dobrze :D
znalazłam w necie słownik suahilijsko-angielski :D, jest tam sporo słówek i tak: mtu-człowiek, mbuzi-koza, mgeni-gość, jitu-olbrzym, jito-duża rzeka... a jak Wam poszly inne zadania??..
Ojej :( A ja byłam taka szczęśliwa, jak wychodziłam z sali :( Nie wiem, jak mi poszła reszta, bo nawet nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałam pytania. Ale mam coraz gorsze przeczucia. Troche zdołowana jestem :( I jeszcze tak długo trzeba czekać na wyniki...
nawet nie bralem pod uwage takiej mozliwosci ze mbuzi to koza! jak na to wpadliscie (Ci, co wpadliscie). sadzilem ze jitu i jito to koza i kozka. ciekawe jak reszta mi poszla, choc w sumie to nawet chyba nie ma sensu sie nad tym zastanawiac...
ja tez tak samo napisalam ze to koza i kozka. staralam sie to brac jak najbardziej na logike.. ale jak widac nie wyszlo... moze pozostale zadania lepiej poszly.. chociaz na wiele nie licze. Besos :*
Ja tak samo, u mnie jito i jitu to też koza i kóźka, bo tak mi najbardziej pasowało. A okazało się, że jest źle. W sumie w tym ćwiczeniu mam 2 dobre odpowiedzi. Ja już nie liczę na dobry wynik. Jestem zła na siebie, na ten test i w ogóle... A jeszcze w piątek czeka mnie ustny, bo mam stara maturę.
Sprawdziliśmy w słowniku angielsko-suahilijskim :)
no ja na początku miałam tak jak Wy, ale pomyślałam, że mbuzi i kibuzi to też słowa podobne i zaryzykowałam inaczej. A to całe zadanie było na takie chybił/trafił. (resztę w tym zadaniu mam źle)
taka sobie to juz jest nas dwojka-tez mam stara mature i tez mam ustny w piatek o 10.00, sala 252. tez tak masz? i czy tez zdajesz angielski? zastanawiam sie czy wszystkich wrzucli na jedna godzine czy na kazda osobe jest przeznaczona okreslona ilosc czasu. pozdrawiam.
Ja mam w tym samej sali tylko że o 11.00.
Też wybrałam angielski :)
Co wiesz o tym egzaminie?
Ja wiem nie za wiele. Mamy dostać tekst na około 3/4 strony. Będziemy mieć trochę czasu na przygotowanie, a później pewnie będziemy o tym tekście rozmawiać. Ale nie wiem, czy będzie coś jeszcze. Ten egzmin ma podobno trwać około 15 min, dłużej lub króce w zależniści od tego, ile dana osoba będzie umiała powiedzieć.
Tyle wiem.
Jak możesz, to napisz, co ty wiesz. Może się orientujesz, na jakim poziomie będzie ten egzamin?
Przed egzaminem praktycznym strasznie się denerwowałam o tą rozmowę kwalifikacyjną. No ale jak poległam na teście, to teraz już mi wszystko jedno. To nawet dobrze, bo nie będę się stresować :)
też bym wolał o 11.00-nie musiałbym wstawać o 5.00 zeby dostać się do Krakowa:(
co do samego egzaminu to i tak wiesz więcej niż ja. na stronce AP piszą coś o poziomie szkoły średniej, ale to dość mało precyzyjne pojęcie...
pod tekstem mogą być pytania lub moze ich nie byc (zalezy od zestwawu) i wtedy komisja nam je zada (choc pewnie i tak by zadała jakies dodatkowe); mogą dotyczyć gramatyki. tyle wiem. pozdrawiam :)
Czyli coś podobnego do naszej starej ustnej matury z języka...
Na to wygląda. Ale wszystko okaże sie dopiero pojutrze. Nie rozumiem tylko dlaczego ostateczne wyniki są dopiero 20-czy sprawdzenie i podliczenie tego zajmuje az tak wile czasu? Bez sensu.
Ja mam nadzieje, że te wyniki będą trochę szybciej. Osoby, które zdawały na angielski na AP, też mialy mieć wyniki 20 VII, a z ich wpisów na forum wynika, że niedługo po ostatnich ustnych wiedzieli, kto się dostał, a kto nie. Może i u nas będzie podobnie. W końcu poniedziałkowy test był krótki, a ten ustny zdaje tylko garstka ludzi ze SM. Ja też nie chcę czekać tak długo, bo będę cały czas o tym myśleć i się denerwować :))) no i tydzień wakacji z głowy... :)
Somebody85- ja na ten test praktyczny musiałam wstawać o 3:45, bo o 4:40 miałam pociąg z innego miasta :P Wstając o 5:00 pewnie bym się nawet ucieszyła :D Powodzenia Wam w piątek!
Moje kondolence :)
I dzięki!
Moje kondolenjce :)
I dzięki!
No to jestesmy juz po... Jak poszło taka sobie? To bylo trudniejsze niż sądziłem; przynajmniej ja trafilem na tekst w ktorym nie bardzo wiedzialem o co chodzi. Ale potem bylo juz troche lepiej. A Ty jestes zadowolona? Pozdrawiam.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 82
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia