Kto na studia do Hiszpani w tym roku (UNED itd)?)

Temat przeniesiony do archwium.
ktos moze juz wysłał wyniki z maturki, i reszte papierów do UNED, w tym roku doczytalem sie ze trzeba potwierdzic fotokopie gdzies?...no własnie gdzie tego nie wiem...w ambasadzie? za wszelkie info byłbym wdzieczny:)
pozdrawiam
Pisze na stronie UNEDu:

"-Las compulsas de las fotocopias de los documentos que debe presentar en la UNED pueden ser realizadas en los Centros Asociados de la UNED o en la Sede Central, Negociado de Información, Pº Senda del Rey 7, Madrid 28040. También podrán realizarse en las Consejerías de Educación de las diferentes Embajadas de España y en las Embajadas/Consulados de los diferentes países en España"

Pozdrawiam!
cze Malwina, dowiedzialem sie od jednej osoby kt w zeszłym roku korzystała z tej formy dostania sie na studia i napisała mi ze chociaż ten punkt pisał i rok temu, to nie wysłał on im tych uwierzytelnionych xero świadectw, i wystarczyło tylko przetłumaczone swiadectwo u przysięgłego, ...czy ty spełniłaś ten punkt (czy też może zamierzasz)?...nie wiem co właściwie robić, bo do ambasady (Warszawa) mam sporo, jeśli faktycznie nie trzeba wysyłać im tych xero to bardzo ułatwiło by mi to sprawę (ewentualnie słyszalem też ze można podbić xero świadectw w liceum w kt pisalem maturę, ...co poroponujesz :) ?
Trudno mi powiedzieć czy tak można, bo jeszcze nie składałam (jestem tegoroczną maturzystką), ale planuję zrobić tak jak piszą. Może nie będą się czepiać jak nie będzie potwierdzone, ale wolę nie ryzykować, że przez głupi błąd formalny nie dostane się na studia. Najlepiej napisz do UNEDu chociaż pewnie i tak Ci odpiszą, żeby zrobić tak jak napisane, ale spróbuj. A dokumenty wysyłasz czy osobiście zanosisz?? Bo jak osobiście to na miejscu można potwierdzić. Tak w ogóle to na który Uniwerek składasz i jaki kierunek?
Cześć,ja też wybieram się w tym roku do Hiszpanii na studia (Complutense de Madrid) myślę,że najlepiej będzie jak każdy będzie pisał co już zrobił w tym kierunku, aby dostać się tam na studia, tak będzie wszystkim łatwiej. Ja jeśli chodzi o UNED wypełniłam już solicitud i wpłaciłam im 40euro za matriculación. Druczek potwierdzenia wplaty też trzeba wysłać razem z reszta papierów!Myślę, że nic więcej nie można na razie zrobić, dopiero po wynikach matur wszystko im dostarczyć. Zrozumieliście to tak jak ja, że nie ma konkretnych terminów dla obcokrajowców i że można im to wszystko dostarczyć w dowolnym czasie? Oczywiście, wypadałoby się zmieścić w okresie rekrutacyjnym...co Wy na to?
Hej, ja tez wybieram sie na studia do Es. Wiecie, ze mozemy sie dostac jedynie na druga rekrutacje, ten drugi nabor we wrzesniu? Nie zdazymy przetlumaczyc dokumentow na czas napewno, zreszta i tak wszystkie dokumenty z UNEDU dostaniemy w polowie lipca z powrotem. Ja tez sie juz zarejestrowalam na unedzie, wiec teraz nie pozostaje nic innego jak czekac i sie uczyc do maturki ;) !Saaaludos pa todos!
hej, ja juz studiuje w Hiszpanii, rok temu przechodzilam przez to, co Was teraz czeka..racje ma moja poprzedniczka, ze zalapiecie sie dopiero na druga ture rekrutacji..najprawdopodobniej, chyba ze cos polepszyli od zeszlego roku, w co watpie...jedna rada: co by sie nie dzialo NIE ZALAMUJCIE SIE^^ mowie to dlatego ze mnie rekrutacja zajela mnostwo czasu hmm od czerwca do 1 pazdziernika praktycznie xD ale warto:) pozdrawiam i zycze powodzenia
Oh, jak dobrze widziec takie pozytywne slowa, jeszcze bardziej motywuja :) Ja nie skladam nigdzie w Polsce dokumentow, w gre wchodzi wylacznie Hiszpania. Warto. ! ;)
Powodzenia:) jakbyscie mieli jakies pytania, to piszcie, w miare mozliwosci postaram sie tu zagladac i odpowiadac:)
To ja mam tradycyjne pytania: Gdzie studiujesz? Jaki uniwerstytet i kierunek? Jaki jest poziom, czy od razu dawalas sobie radę? Druga rekrutacja nie obniża nam chyba jakoś wielce szans, jedynie przez całe wakacje nie jestes pewna gdzie będziesz studiować od października i to jest minus...
To ja mam tradycyjne pytania: Gdzie studiujesz? Jaki uniwerstytet i kierunek? Jaki jest poziom, czy od razu dawalas sobie radę? Druga rekrutacja nie obniża nam chyba jakoś wielce szans, jedynie przez całe wakacje nie jestes pewna gdzie będziesz studiować od października i to jest minus...
Patrycja a Ty gdzie się wybierasz? :) Oczywiście, że rekrutacja w drugim terminie nie stawia nas w jakimś gorszym świetle, przecież to nie nasza wina tylko biurokracja heh. Minusy tego są takie, że wiadomo, trzeba będzie poświecić temu więcej czasu, bo aż do września i na niektóre kierunki chyba nie będzie już miejsc. eh Ale wóz albo przewóz :) salu2
wiec tak...studiuje w Granadzie Traducción e Interpretación, especialización ingles:)
jestem zakochana w tym miescie:) to po pierwsze:)
po drugie hmm na poczatku o dziwo nie bylo mi ciezko, ale teraz, tzn w drugim semestrze zaczely sie schody.. nie chodzi tu o wysoki poziom, ale o straszna ilosc nauki itp, no ale podobno taka juz uroda studiowania na traductores:)wiec mozna powiedziec ze sama tego chcialam:P
w drugim terminie rzeczywiscie jest mniej miejsc, ale chyba nie na kierunki, skoro mnie przyjeli na traduccion, tylko na poszczegolne przedmioty: ja np musialam wybrac sobie drugi jezyk poza ang i z osmiu bodajze zostaly miejsca tylko na czterech..
a Wy gdzie sie wybieracie i na jakie kierunki?
pozdrawiam
Ja wybieram się na Complutense de Madrid na Comunicación Audiovisual. 14 października są wyniki, więc zaczniemy studia, gdy wlaściwie będą one już trwały... a co do tego potwierdzenia to ja chyba pójdę pod wskazany madrycki adres, bo i tak planuję być w Hiszpanii w tym czasie. W takim razie nie będę musiala wysyłać tego do polskiej ambasady, tak? Nie mam z nią miłych wspomnień, gdyż już miesiąc jak nie odpisują na maila :)
A..sylviu na pewno będziesz wiedziała: czy jest w Hiszpanii jakiś limit dla obcokrajowców, np. jedynie 1% (na stronie jednego uniwersytetu tak znalazłam) i nie wiem czy może nie tyczy się to wszystkich!
Sylviu, prosze daj na siebie jakis namiar, bo zainteresowala mnie bardzo Twoja wypowiedz ;) Ja wlasnie tez wybieram sie na Universidad de Granada, co do kierunku to mam watpliwosci , jakos teraz mysle nawet o Ciencias políticas y de la Administración, tym na wydziale prawa. No tak, wiele osób mowi ze na traducción jest pózniej duzy ogrom materialu i ze to sa jedne z ciezszych studiów.

Patrycja, w takim razie do 29 wrzesnia trwa rekrutacja na drugi termin a my sie doweimy czy jestesmy przyjeci 14 pazdziernika? Dobrze zrozumialam hehe ?
;)))
o,ja tez chce na Universidad de Granada na traduccion e interpretacion con el ingles,sylviu moglabys dac mi jakis kontakt do siebie?BYlabym baaardzo wdzieczna..
Hej sylviu i ameliaa ja tez sie wybieram od pazdziernika na traduccion ale na niemiecki jade z programu erasmus? Opowiedz jak tam jest sylviu napisz czy ciezko z mieszkaniem, i zaliczeniem przedmiotow i czy jezyki sa na wysokim poziomie pisz na e-maila [email] bede naprawde wdzieczna!!
a gdzie sie wybierasz?do jakiego miasta?Ja dopiero za rok ale cce na cale studia.
Ja do Granady i o tym chyba w mowa w całym wątku co nie;>?ja tez na caly rok i juz pisalam ze tez na traduccion a ty teraz dopiero mature zdawalas tak>
hej, ja mam pytanie i do Ciebie s. i do wszystkich..chcialabym studiowac w hiszpani, ale kompletnie nie moge sie odnalesc.szukam po roznych stronach..jakis informacji ..ale nadal nie wiem wiele..prosze pilnie o info jakiekolwiek.. !!
([gg] )
a Ja mam kilka pytan do tych Co wybieraja sie/studiuja w Hiszpani,
Czy umiecie hiszpanski tak perfekt juz? jestescie moze po tych szkolach Hiszpanskich w Polsce?
a Tam gdzie bedziecie mieszkac? jakies internaty czy macie rodzine czy cos?
Ciezko sie na takie studia dostac? drogo jest?

Bo chcialbym sie troche o tym dowiedzieć, jakby ktos mogl byc tak mily ;>>
Hej Anaji właśnie w tym roku wybieram się na studia do Hiszpanii.Hiszpańskiego uczę się od 2 lat a więc nie znam go perfekcyjnie i mam świadomość że będzie mi bardzo ciężko.Przez pierwsze pół roku mam zamiar mieszkać u rodziny gdyż ogólnie z tego co wiem koszty życia są tam duże, jednak potem chcę mieszkać w akademiku.Studia są też płatne w zależności od danego kierunku.A tak na marginesie to nie ma też żadnych stypendiów dla obcokrajowców.Ty też wybierasz się tam na studia??
czesc dziewczyny!!
bardzo Was przepraszam, nie zagladalam na forum:/ mialam mnostwo innych spraw na glowie, a potem mi calkiem wylecialo!
na przyszlosc, podaje swojego maila, na ktorego zawsze Wam moge odpisac w razie jakichkolwiek watpliwosci, pytan itd...
[email]
aha asiek166 to chyba sie widujemy na korytarzu nie?:)
na pewno odpisze
pozdrawiam:)
ps. Margarita, napisz konkretnie czego szukasz i jakich info potrzebujesz (najlepiej na maila)
ja hiszpanski umialam po czteroletniej wykladowce. ale i tak poczatki sa trudne, zwlaszcza tu w Andaluzji, gdzie jezyk jest troche hmm bardziej skomplikowany..
internaty sa tu bardzo drogie, gdzies w okolicach 600/700 euro ponoc za miesiac.. polecam pojechac troche wczesniej, najlepiej we wrzesniu i poszukac mieszkania (cena waha sie miedzy 150 a 230, bez oplat)
pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie