au pair

Temat przeniesiony do archwium.
Tengo pregunta..... CZY JEST TU KTOS KTO BYL W HISZPANII (lub Anglii) JAKO AU PAIR?? JA NIEDLUGO SIE WYBIERAM I BYLABYM BARDZO WDZIECZNA GDYBY KTOS ZECHCIAL PODZIELIC SIE SWYMI DOSWIADCZENIAMI I WRAZENIAMI, moj mail to [email] :) z gory dziekuje :) asia
wybierasz sie jako au pair?? ja mam zamiar wyjechac w przyszlym roku ale do Wloch;) z jakiego biura korzystasz?? bo ja jeszcze sie nie zdecydowalam:/ i wogole mam troche watpliwosci... to moje [gg]
Byłam w Espańa 5 miesięcy jako Au - pair, jak chcesz pogadać to daj znać na [gg]
Czy jak sie jedzie do Hiszpanii jako au-pair to trzeba juz znać hiszpański czy wystarczy np angielski?
to zalezy od preferencji rodziny; niektore operki w hiszpanii w ogole nie mowia po hiszpansku i nawet nie maja za bardzo okazji sie nauczyc, bo rodzina np chce, zeby rozmawiac z dziecmi tylko po angielsku...
nie orientujesz sie czy majac 18 lat mozna pojechac jako au pair do hiszpani?
z tego co pamietam to chyba mozna wyjechac wlasnie od 18 roku zycia
Witam!! z tego co ja wiem to 18 lat wystarcza, ale jesli interesuje Cie wyjazd niewakacyjny (min. 3 miesiace), to trzeba posiadac swidectwo ukonczenia szkoly ponadgimnazjalnej.
Hola, mam 21 lat byłam w hizspani jako aupair przez okres wakacji. Ja uczylam dzieci angielskiego wiec glownie rodzina byla zainteresowanan znajomoscia tego jezyka. Jednak z hiszp. mialam 5 na swiadectwie maturalnym wiec to tez mialo jakies znaczenie. Jednak uwazam ze bez sensu jest jechac do kraju ktorego jezyka nie zna sie wcale. Podstawy musisz miec. Nawet dla lepszego samopoczucia, zeby nie czuc sie jak półanalfabeta. PObyt w rodzinie wspominam jako najlepsza rzecz jaka mnie spotkala w życiu.Wiec polecam
Hola margaretko:
mam zamiar wyjechać do Hiszpanii jako au pair w przyszłe wakacje. Mogłabyś mi polecić jakieś dobre biuro??? Bo ja się za bardzo nie orientuję. Znam hiszpański i w tym roku zdaję z niego maturę, a w Hiszpanii chciałabym trochę go jeszcze podszkolić. Poza tym kocham hiszpańską kulturę i dlatego mnie tam tak ciągnie. :)))
Bardzo dobry jest Mikroserwis, bylam z nimi w Niemczech, jestem przedstawicielka, organizuje wyjazdy takze do Hiszpanii, moj tel. [tel], Lenka
moge ci polecic biuro z ktorego ja jechalam do Hiszpani AU pair ANYA ma kilka biur na terenie calej Polski wiec nie bedziesz miala problemu ze znalezieniem.
Jednak o MiKROSERVISIE nigdy nie slyszalam mimo ze ogladalam oferty duzej ilosci biur. Wlasciwie najwiecej to najwiecej zalezy od rodziny bo biuro oprocz wziecia kasy nie interesuje sie niczym.
Ja mialam b. duze szczescie trafilam na swietna rodzina z ktora utrzymuje kontakt do dzisiaj. Ja zdajesz mature z hiszpanskiego to nie bedziesz miala problemu a jak znasz jescze angielski to nic tylko jechac . Powodzenia!!!!!!!!!
Wrazie pytan moj numer [gg] .
Widze ze bawialas sie dobrze w Hiszpanii...? Ja rowniez planuje wyjazd w styczniu ale glownie do szkoly jezykowejbo Hiszpanskiego poza przedstawieniem sie nie znam. Mysle o au pair tylko ze wzgledow finansowych- choc te 220 euro miesiecznie to nic, ale mieszkanie i wyzywienie zapewnione tyle dobrze. Chce wyjechac do Barcelony. wolalabym znalesc jakas inna prace ale nie mam pojecia czy sa jakiekolwiek szanse na np. kelnereczke z angielskim etc. Jak to tam jest???
Za odp bede wdzieczna!
Magda
Wlaśnie słyszałam o tym biurze Anya, jest u nas w Toruniu. Chciałam wyjechać właśnie przez nie. Dzieki za rady. Odezwę się do Ciebie na GG.
Saludos
Witam!!!! :D ja od miesiąca chodzę na lekcje hiszpańskiego i jest po prostu ŚWIETNIE!!!!!!!! A w przyszłym roku gdzies tak w czerwcu planuję właśnie wyjechać na rok jako aur-pair:) hehe i szczerze mówiąc nie mogę się już doczekać:) Jeśli chodzi o biura to słyszałam i o Mikroserwisie i o Anye :) Też jest fajny INDEX ale Hiszpani akurat nie ma.......pfeeeeeeee :(
Pozdrawiam!!!! :)
wiele osób to chwali takie wyjazdy..też bym chciała wyjechać ,ale nie wiem za bardzo od czego zacząć;mógłby ktoś mi poradzić od czego najlepiej,gdzie szukać i jaka agencja jest godna zaufania?Dodam tylko że mam 23 lata i skończoną szkołę z maturą i ukończony kurs j.angielskiego dla zaawansowanych.Bardzo byłabym wdzięczna za pomoc,moje [gg] ;pozdrawiam
zapomniałam jeszcze dodać że uczę się hiszpańskiego i teraz jestem na etapie średniozaawansowanym :) salu2
jeśli możecie podajcie chociaz linki agencji organizujących au-pari to coś sobie poszukam :) baaaaaaaardzo dziękuje
ja mam pare linków:)
www.aupair.com.pl ------> MIKROSERWIS
www.aupair.pnet.pl -----> MIĘDZYNARODOWY SERWIS AUPAIR (oni organizują na wiosne kilkudniowy zjazd przyszłych i byłych aupair, gdzie będzie można uzyskać wiele informacji na temat takiego wyjazdu od organizatorów i ludków którzy mają taki wyjazd juz za sobą:D hehe fajna sprawa.......)
www.aupairanya.com.pl ------> ANYA

P.S. A jakbyś chciała wyjechać to kiedy?????? :)
Fajnie
Super!!!
Temat przeniesiony do archwium.