dzięki wielkie za taką szeroką odpowiedź :) interesuje mnie kataloński, ale u mnie w okolicy zakrawa na cud o nauczyciela do zwykłego castellano, więc o katalońskim raczej nie ma co marzyć, może gdzieś kiedyś na studiach :)
moje egzaminy 21 maja, podstawa o 12.35, a rozszerzenie o 14.30 gdzieś w jakiejś szkole w Dąbrowie Górniczej, ale też jeszcze oficjalnej informacji nie dostałam, tylko mój dyrektor strasznie się pieklił, że jeszcze nie wiem i męczył ich strasznie :D
a co do innych matur: ja prezentacyjne załamanie z polskiego miałam w ferie, bo przecież mogłabym tyle innych potrzebnych rzeczy zrobić... nawet myślałam, czy by nie kupić prezentacji, ale mama stwierdziła, że już woli mnie dać tą kasę :D i chyba jestem materialistką, bo sią zgodziłam i sama wymęczyłam :D
mówicie, że macie problem z matematyką? czyżby typowe umysły humanistyczne? ja jestem w klasie z rozszerzoną, ale zdaję podstawę, będzie dobrze szczęście w nieszczęściu, że dali nam te tablice wzorów :)
a propos tych tematów na ustną: http://www.tematymatura.fora.pl/ co prawda nie ma ani hiszpanskich ani włoskich, ale to nie ma różnicy
wyrabiacie ze wszystkim? czy może jeszcze się uczycie na świadectwo z paskiem? ;> bo ja stwierdziłam, że mam w poważaniu informatyki, fizyki, historie etc. skoro liczy się tylko wynik maturalny do rekrutacji