podręcznik

Temat przeniesiony do archwium.
Hej, wlasnie zaczynam nauke hiszpanskiego i dowiedzialam sie, ze bedziemy korzystali z podrecznika "Gente 1" - nie mialam jeszcze okazji sie z nim zapoznac, dlatego bardzo prosze o recenzje tych, ktorzy z niego korzystali.
i jeszcze prosba: zalezy mi na intensywnej nauce - co moglibyscie polecic oprocz tego podrecznika?
polecam repetytorium gramatyczne A.Wawrykowicz - es buenisimo!!!
a co do słówek to chociażby Easy Espańol [ chociaż ja tego nigdy nie używałam]
chociaż większość tutejszych forumowiczów uczyła sie i uczy z kursów PONSA - takie kursy w 3 m-ce etc etc etc...
a najlepiej to korzystaj ze wszystkiego co możesz - z internetu, telewizji i książek różnego typu!
hmm... jak to ktoś kiedyś stwierdził o hiszpańskim - początki są łatwe, schody zaczynają się później --> potwierdzam ;)
suerte! => powodzenia!
w razie wątpliwości pytaj:
[gg]
słyszałam ze gente jest niezle pod względem słownictwa, ale mialam z tego podrecznika raptem pare xerowek wiec ciezko powiedzec cos wiecej..
co do nauki słownictwa to bardzo polecam FISZKI! świetna metoda, są do kupienia w księgarniach jęzkowych (49 zl) i internecie (42 lub 43zl, nie pamietam, plus 11zl za przesylke). ja sie z tego ucze wszedzie - w autobusach, tramwajach, pod lawka w szkole....w koncu jakos trzeba zdac ta mature ;P spojrzcie tutaj www.fiszki.pl
to fakt fiszki sa niezle ja na razie robie swoje wlasne bo widzialam ze te fiszki mieli tylko dla poczatkujacych..chyba ze jzu wydali cos nowego a ja nic o tym nie wiem :>
no niestety, narazie jest tylko poziom 1 i 2 (na 4), pozostale sa w przygotowaniu, ja sie ucze z 2, bo i tak mialam (czas przeszlyyyyyy, mam nadzieje :>:>) bardzo ubioge slownictwo, wiec mi to dobrze robi ;] a tak na marginesie to cz. 2 tez nie moglam dostac w ksiegarni, ale w internecie nie ma problemu. a pozostale czesci sa w przygotowaniu ;] mam nadzieje ze do mojej matury sie sprężą! moze jakis list motywacyjny napisac? hehe :P
besitos
jak ja sie dowadywalam pare miesiecy temu to byla tylko 1 czesc, moze ta druga juz by mi sie przydala :) chcociaz z 2 strony musze tyle slowek wkuwac w szokle ze nie wiem czy jest sens sie az tak obciążac ;p
fajnie ze na tej stronce jest test umiejetnosci tylko mogli by dawac mniej pytan ktore polegaja na tym czy pisze sie arquitectónico czy arquitectonico :]]]
Temat przeniesiony do archwium.