kategoria: Nauka języka hiszpańskiego / forum: Nauka języka
lukasz-
15 mar 2010
Hola!
Tak się zastanawiam, czy na maturę podstawową z języka hiszpańskiego wystarczy przerobić wszystkie trzy części książki "Uso" czy tylko do intermedio?:) Jeżeli ktoś przerabiał to powiedzcie proszę ile Wam zajęło przerobienie jednej części?:) Saludos!:)
:) mój drogi oni te książki podobnież "przerabiają" na filologii hiszpańskiej na UŚ
więc na pewno starczy, chociaż do podstawowej to polecam jeszcze "Zdam maturę. Repetytorium" Nowela.
lukasz-
15 mar 2010
Kurczę, bo jakoś miałem ku temu wątpliwości. Pytałem mojej nauczycielki hiszpańskiego w liceum czy muszę przerabiać 'avanzado' i odparła, że tak, więc nie wiem... A chcę zdawać maturę podstawową,do której przygotowuje się sam:) Dzięki za odpowiedź:)
langustownie
03 kwi 2010
Bez przesady do podstawy wystarczą czasy przeszłe, trochę subjuntivo - podstawy i spokojnie zdasz superbien. Nie wiem czy intermedio nie za wysoko, przecież podstawa jest superfacil :) Lepiej poćwiczyć ciekawe słówka i zwroty np. na ustną (; no i jakieś słuchanko, jakby co dobre jest też repetytorium tematyczno-leksykalne Anny Wawrykowicz.
Saludos
lukasz-
24 maj 2010
Mam pytanie: czy gramatyka w "Uso Intermedio" jest omówiona na poziomie, jaki trzeba znać, zdawając DELE Intermedio? Czy dopiero po "Uso Avanzado" można się przymierzać do zdania tego dyplomu? Pozdrawiam!:)
julianna91
24 maj 2010
Uważam, że znajomość gramatyki z Uso Intermedio nie gwarantuje Ci zdania Dele Intermedio. Jeśli nie masz Uso Avanzado, to sobie je ściągnij bo jest w internecie ;)
lukasz-
24 maj 2010
Ok, dzięki za odpowiedź:) Pozdrawiam!
kategoria: Nauka języka hiszpańskiego / forum: Nauka języka