Uso - matura podstawowa

Temat przeniesiony do archwium.
Hola!
Tak się zastanawiam, czy na maturę podstawową z języka hiszpańskiego wystarczy przerobić wszystkie trzy części książki "Uso" czy tylko do intermedio?:) Jeżeli ktoś przerabiał to powiedzcie proszę ile Wam zajęło przerobienie jednej części?:) Saludos!:)
:) mój drogi oni te książki podobnież "przerabiają" na filologii hiszpańskiej na UŚ

więc na pewno starczy, chociaż do podstawowej to polecam jeszcze "Zdam maturę. Repetytorium" Nowela.
Kurczę, bo jakoś miałem ku temu wątpliwości. Pytałem mojej nauczycielki hiszpańskiego w liceum czy muszę przerabiać 'avanzado' i odparła, że tak, więc nie wiem... A chcę zdawać maturę podstawową,do której przygotowuje się sam:) Dzięki za odpowiedź:)
Bez przesady do podstawy wystarczą czasy przeszłe, trochę subjuntivo - podstawy i spokojnie zdasz superbien. Nie wiem czy intermedio nie za wysoko, przecież podstawa jest superfacil :) Lepiej poćwiczyć ciekawe słówka i zwroty np. na ustną (; no i jakieś słuchanko, jakby co dobre jest też repetytorium tematyczno-leksykalne Anny Wawrykowicz.

Saludos
Mam pytanie: czy gramatyka w "Uso Intermedio" jest omówiona na poziomie, jaki trzeba znać, zdawając DELE Intermedio? Czy dopiero po "Uso Avanzado" można się przymierzać do zdania tego dyplomu? Pozdrawiam!:)
Uważam, że znajomość gramatyki z Uso Intermedio nie gwarantuje Ci zdania Dele Intermedio. Jeśli nie masz Uso Avanzado, to sobie je ściągnij bo jest w internecie ;)
Ok, dzięki za odpowiedź:) Pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Brak wkładu własnego