Tekst 4

Temat przeniesiony do archwium.
Bardzo prosze o sprawdzenie i poprawienie błedów

W te wakacje przekonalem sie tak w 100% komu mozna ufac a komu nie i ze ludzie z zawisci albo z glupoty rania cie tak dotkliwie ze czasami nie potrafisz tego uniesc. Jednak wazne ze prawda zawsze jest na 1 miejscu tylko dlaczego ludzie robia tak ze najpierw krzycza zamiast wysluchac ..?.ehh to trudne dla mnie do zrozumienia. Wiem jedno: kiedy wiesz ze nie popelniles bledu a ludzie cie mimo to oskarzaja i uznaja za winnego i tak wygrasz ta walke mimo wszystko;)Skoro nie chca mojej przyjazni to trzeba mi to do jasnej cholery powiedziec a nie pieprzyc na mnie glupoty wyzywac i oskarzac o wszystko. Czy ja naprawde jestem tak niedoby ? Wlasnie dlatego nie ufam ludziom i mam do nich dystans. Nikt nie jest na wskros zly ani na wskros dobry ale nie mozna stawiac ludzi pod kreska - Ehh no coz takie zycie

En estas vacaciones he convencido asi en 100% a alguien puedo confiar y alguien no puedo confiar y que la gente con envidia o tonteria te hieren asi mucho que de vez en caundo no sabes soportarlo. Sin embargo es importante que la verdad es siempre en primer lugar sólo por que la gente hace asi que en primer grita (nie wiem jak jest zamiast) eschucha. Eh esto es dificil para mi de entender. Lo se uno. Cuando sabes que no cometes error y la gente a pesar de esto te acusa y (nie wiem jak jest uznaja za winnego) y a pesar de todo asi ganas lucha (combate). Si no quieren mi amistad es hay que decir y (nie wiem jak to przetlumaczyc a nie pieprzyc na mnie glupoty wyzywac i oskarzac o wszystko) Soy malo asi de verdad? Justamente por eso no confio a la gente y tengo distancia a ellos. No es bueno nadie ( nie wiem jak jest wskros)pero no puede poner (colocar) debajo linea. Eh esa es la vida