Ustna maturka z języka hiszpańskiego ;)

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanko do osób które zdawały maturę z hiszpańskiego a może będą zdawać i posiadają jakieś materiały do ustnej matury z tego przedmiotu.Chodzi mi o zaczęcie samej rozmowy i najczęsciej występowanego słownictwa.Proszę bardzo o pomoc i w razie czego wysyłanie informacji na e-maila [email] Z góry naprawdę bardzo dziękuję :):):)

salu2 y besos !
ja zdawałam ustną maturę z hiszpańskiego. nie miałam tego języka w szkole, dlatego musiałam specjalnie pojechać na egzamin do innej szkoły i zdawać przy obcej komisji:)wszyscy byli przeciwko memu hiszpańskiemu- począwszy od nauczycieli na rodzicach skończywszy bo nikt tak naprawde nie wierzył że nie chodząc na korepetycje i ucząc się hiszpańskiego sama zdam maturę..ale dowiodłam że potrafie:)i jestem z siebie dumna..ustną zdałam na 90procent..szczerze muszę powiedzieć że nawet zbytnio się nie przygotowywałam..najwazniejsze to nie rozpoczynac nauki na krótko przed egzaminem tylko uczyć się cały czas a w ostatniej chwili, np dzień przed maturą "pozwolić odpocząć swojemu mózgowi" i pozwolić wiedzy uporządkować się. no i oczywiście wierzyć w siebie i iść z podejściem nie "obym zdała" tylko "na pewno zdam"-nastawienie pomaga. A teraz proponuję ci jesli tylko masz stałego neta zapoznać np. na czacie hiszpanów, zainstalować msn kupić mikrofon i jak najwięcej rozmawiać w tym języku..no chyba że masz możliwośc na żywo rozmawiać.. Co jak co ale najlepszym ćwiczeniem przed ustna matura jest sama ROZMOWA.jak chcesz mogę ci dokładnie opisać jak mój egzamin ustny wyglądał, byś wiedziała czego możesz się spodziewać. A masz hiszpański w szkole?Czy jestes w podobnej sytuacji jak ja byłam?t mando muxos salu2 y t deseo muxa suerte!!!
Spoko,ja tez bede zdawala nie w swoim miescie i przy obcej komisji.W szkole ucze sie tego jezyka.jak mozesz odezwij sie na gg do mnie ;) 4231843 Chcialabym Cie poznac i obgadac kilka spraw zwiazanych z maturka z tego jezyka.Pozdrawiam.Salu2 y besos

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia