Najlepsza książka do Gramatyki.

Temat przeniesiony do archwium.
Witam . Chciałabym się dowiedzieć jaką książkę najbardziej polecacie do gramatyki, dopiero się zaczynam uczyć, więc przydałaby mi się książka z całą gramatyką
Myślę, że w każdej książce gramatyka jest taka sama, więc jakie to ma znaczenie...? Poza tym pełna gramatyka jest w Internecie, nie trzeba kupować żadnej książki... Ja na naukę hiszpańskiego wydałem stanowczo za dużo pieniędzy, po co było mi kupować słowniki, jak mam lepsze w komuterze ściagniete z Internetu? Po co było mi kupować podręcznik gramatyki skoro mam gramatykę w pełni opisaną w Internecie? Po co na poczatku było mi kupować samouczek, skoro mam darmowe lekcje w Internecie? Przy nauce kolejnych języków nie popełniłem już tego błędu, nie wydałem ani grosza, a też się nauczyłem...
¿?
edytowany przez VasqueS: 26 sty 2011
Cytat: Pedrito_88
Myślę, że w każdej książce gramatyka jest taka sama, więc jakie to ma znaczenie...? Poza tym pełna gramatyka jest w Internecie, nie trzeba kupować żadnej książki... Ja na naukę hiszpańskiego wydałem stanowczo za dużo pieniędzy, po co było mi kupować słowniki, jak mam lepsze w komuterze ściagniete z Internetu? Po co było mi kupować podręcznik gramatyki skoro mam gramatykę w pełni opisaną w Internecie? Po co na poczatku było mi kupować samouczek, skoro mam darmowe lekcje w Internecie? Przy nauce kolejnych języków nie popełniłem już tego błędu, nie wydałem ani grosza, a też się nauczyłem...

No tak.. ale zanim znajdzie si4 dobra strone na internecie to zajmuje troche czasu.. Poza tym.. sa liczne bledy na internecie.. No i... przez komputer nauka jest czasami meczaca. Ja np. wole polozyc sie z ksiazka przed zasnieciem i cos poczytac..

Co do gramatyki.. nie polece zadnej ksiazki bo sie nie ucze gramatyki. Ucze sie samego slownictwa.
Mi w nauce gramatyki bardzo pomogła "Gramatyka w tabelach" wyd. Langenscheidt. Kosztuje 19,90zł w Empiku, bardzo polecam, napisana krótko i na temat:) Co do ćwiczeń bardzo lubię Aprende gramatica y vocabulario.
Ja polecam "Gramatica de uso del espanol" sm ELE. Jest tam gramatyka od A1-B1, jedna strona tłumaczenie zagadnienia, 1 strona ćwiczenia. Książka jest o tyle fajna, że mimo szablonu ćwiczeia są bardzo różnorodne i ciekawe. Niestety jest w całości po hiszpasku. Ale naprawdę polecam ;)
Temat przeniesiony do archwium.