rekrutacja 2005 na iberystyke??? stara matura..

Temat przeniesiony do archwium.
czy orientujecie sie jakie zasady rekrutacji obowiazuja ludzi ze stara matura? oczywiscie chodzi o iberystyke.....i gdzie w ogole mozna zdawac na ten kierunek?? zarowno na uczelnie panstwowe jak i niepanstwowe???
ja sie orientuje tylko na Uniwersytet Śląski. O ktory uniwersytet ci chodzi????
aha, no to jak mozesz, to napisz co wiesz :) interesuje mnie tez UMK w Toruniu, UW, UAM w Poznaniu...ale po prostu tak ogolnie narazie zbieram info na ten temat, jeszcze nie wiem gdzie sie wybrac dokladnie
Przykro mi to stwierdzić, ale u nas, na UMK w Toruniu nie ma iberystyki.... :(
Też żałyję.... :(
Też mam starą maturę i też się będę starał o pryzyjecie na iberystykę na UW. Orientowałem się nieco i dowiedziałem się, że będą tam robić wspólną listę rankingową dla osób z nową i starą maturą, przy tym my, tzn ludzie ze stara matura, bedziemy zdawac oprocz testu na predyspozycje (o ktorym jak na razie wiadomo tylko tyle ze bedzie) jeszcze egzamin wybranego jezyka obcego ktory osoby z nowa matura beda mialy juz napisany.
moge ci powiedziec jak jest we wro. dla starej matury jest egz z espanola (tylko) plus pozniej jak zdasz egz z polskiego nie taki trudny. ALE przyjmuja tlko 10% ludzi ze stara matura co przy 20 miejscach daje skandaliczna ilosc 2 miejsc...niestety w tym kraju jesli jestes pasjonatem i chcesz zrobic studia dla przyejmnosci to rzucaja ci kolody pod nogi.....oto polska wlasnie
Nie może tak być jak mówisz, że przyjmują 10 % ludzi ze starą maturą, bo jest to niezgodne z ustawą. Ewentualnie same egzaminy mogą być różnicowane w zależności od tego czy ma się nową maturę czy nie.
to sciagnij sobie informatoruniwerku wroclawsiego ze strony i wyraznie tam to przeczytasz......sory ale duzo rzeczy jest niezgodnych z ustawa..studije juz troche i milam okazje sie przekonac.....jesli wyrwalam cie z blogiej rzeczywistosci ze nasze uniwerki tak robia to sory,. zreszta mam przeyklad: w tamtym rokuna ibero we wroc mona bylo zdawac ang lub niem lub fran lub hiszp. a potem dla tych co zdali byl egz z polskiego. myslac logicznie osoby ktore znaja hiszp powinny byc mile widziane,,,hmmmmm blad. poszlo odgorne zalecenie ze egzmin maja zdac co nawyzej 4 osoby.egz wiec byl na poziomei superior.fuksem go zdalam ale udupili mnie na usntym. tzn zdalam ale 3 z hsizp nei wystarczalo zeby mnie przyjeli.
a zalecenie bylo dlatego ze nie chca miec osob ktore znaja hsizp bo by musieli jesli bedzie 5 osob zrobic grupe zaawansowana..a nie ce im sie.
no i tak sie udupia ludzi ktorzy chca studiowac ...ehhhhhh
Oj to groteskowo macie w takim razie we Wrocławiu. Tylko to nieco dziwne bo UWr to wydawało mi się solidna, dobra uczelnia...
taaa.mi tez sie tak kiedys wydawalo...a co najgorsze teraz koncze licencjat i magisterke robie na uwr...niestety......pozdrawiam.un beso
niestety?!?!ja tam bym się cieszyła..po pierwsze że się tam dostałam a po dtugie ze dalej tam jestem ;) a Ty "płaczesz",ze robisz licencjat?Hihi,pozdrawiam!
kitty ja robie licencjat prywatnie:) i z czego innego:) i wcale sie nie ciesze bo mam dopiero 2 strony a mi sie nie ce jak cholera....ehhhh
Na UMK mozna tylko hiszpanski wziac jako 2jezyk na italianistyce. pozdrawiam,zycze powodzenia:)
Temat przeniesiony do archwium.