wsjo poznań

Temat przeniesiony do archwium.
czy ktos coś wie na temat tej uczelni, albo tam studiuje i moze wyrazic swoja opinie, chodzi mi o poziom hiszpanskiego i angielskiego... bo nie wiem czy oplaca sie przejezdzac cala polskie po to tylko zeby tam studiowac.. pomozcie !!
Tu pojawiły się opinie
https://www.ang.pl/WSJO_POZNAN_prosze_o_inf_od_kogos_z_tej_uczelni_34986.html
Wpisz w wyszukiwarkę na tej stronie skrót wsjo to znajdziesz więcej opinii
ja jestem studentem i moge poreczyc ze te negatywne komentarze w tych opiniach to jakies zupelne klamstwa, poprostu pisza to chyba ludzie ktorzy maja jakis zal ze sobie na tej uczelni nie poradzili ja jestem zadowolony i uwazam ze lepiej nie mozna bylo wybrac....jak bys chcial wiedziec wiecej na temat uczelni zagadaj na GG 3[tel]lub zerkinj sobie na ich str i poczytaj troche www.wsjo.pl
A ja mogę poreczyć ze ta szkołe jest przereklmowana
Twoj przedmowca uzasadnil swoja opinie faktem, ze jest studentem (nawet z nim rozmawialem dzieki forum) a Ty jak uzasadnisz swoje zdanie? czy korzystajac z anonimowosci chcesz wypowiadac sie na temat na, ktory nie masz wogole pojecia?
Płacić tyle ża byle jakość wykładowców. Nie umiją podzielić osob uczacych z na typy inteligencji dominujacej, nie znają podziału na JTI a juz nie mówiąc o integracji sensorycznej. wystarczy poczytać:
1. "Jak zostać poliglotą" (seria "z budzikiem")
2."Sztuka uczenia się" Pietrasińskiego
3."Jak nauczyłem się sześciu języków" Broniarka
Za 1/3 kwoty jaką trzeba wydać na tą szkołę z przypadku kupic idzie najlepsze materiały do DPSI - Diploma in Public Service Interpreting.
ciekawe czy sie znajdzie osoba która to zrozumie.
Ja tam sie moze za bardzo nie znam ale... inetesowałam sietą szkoła i moja korepetytorka z hiszpańskiego mi sie wypytywała i uznała ze warto... wykładowcy są prawie ci sami co na uniwerku... ale nie mnie oceniać. Jednak gdybym nie znalazła innego rozwiązania poszła bym tam.
Pewnie że jest to dobra uczelnia dla osób mniej zdyscyplinowanych. Faktem jest równiez to że papierek z tej uczelni liczy sie na rynku pracy a to zupełnie wystarczy
Mam zamiar studiować filologie hiszpanska na WSJO Poznan.Niestety dochodza do mnie plotki ze papier z tej uczelni =toaletowy(studiuje juz w Poznaniu wiec to plotki od poznaniakow).Czy po licencjacie mozna dostac sie na uzupelniajace na UAM-ie?Chociaz chyba jeszcze nikt nie probowal bo dopiero 2 lata chyba ta filologia jest?Powoli rezygnuje z pomyslu studiowania na WSJO ale mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto powie cos obiektywnego o tej szkole!Poza tym zlozylam papiery na filologie na UAM ale to raczej tylko darowizna na rzecz Uniwerku bo moje punkty z matury nie sa rewelacyjne;)POzdrawiam
do `flamenquity`
hej ja tez zastanawiam sie nad studiowaniem fil.hiszpanskiej na WSJO złoyzłam papiery na UAM ale mimo iz moje wyniki z matury sa dobre nie dostane sie,słyszalam wiele dobrych opinii o WSJo i to równiez wypowiadali sie ludzie z innych miast w których mówi ze o renomie poznanskiej uczelni.Jesli mozesz to podaj mail badz gg to mozemy podyskutowac na ten temat ,jesli chodzi o uzupelniające to z cala pewnoscia mozesz je zrobic na uniwerku bez problemu ;) pozdrawiam.
herosa...[gg] bardzo chetnie porozmawiam bo targaja mna watpliwosci;) pozdrawiam
hello. ja tam sie wybieram na rok (za rok poprawie mature i na panstwowe, ale nie hcce roku zmarnowac na nicnierobienie) :)
ja tez wybieram sie tam na rok;) potem probuje na UAM bo oczywiscie sie nie dostalam... coz.. kto jeszcze tam idzie? piszcie ludzie warto nawiazac znajomosci przed podjeciem studiow zeby nie czuc sie samotne:D
LuuudziE!!:) piszcie kto idzie na filologie hiszpanska do WSJO zaocznie. Chyba warto wiedziec wczesniej z kim sie bedzie mialo do czynienia?;)
i jeszcze jedno- czy ktos z osob wybierajacych sie na te uczelnie probowal w tym roku na UAM i sie nie dostal?
Ja sie wybieram do WSJO (zaoczne)..Czy ktos wie czy zajęcia sa prowadzone w języku hiszp.czy ang. skoro to nauka od podstaw??pozdrawiam:):)
Ja się jeszcze zastanawiam hehe. Interesują mnie zaoczne, szkoda tylko, że mam tak daleko do Poznania :(
hej, też zdecydowałam sie na f.hiszpańską zaoczną właśnie na WSJO. wiecie może kiedy 1 zjazd? :)
hej,
widzę że pare osób wybiera sie zaocznie na WSJO...moim skromnym zdaniem nie powinniście zaczynać swej nauki hiszpańskiego od zaocznych na WSJO...gdyż(opierając sie na tym co sama szkoła pisze) jest to bardziej skierowane na poznanie historii i kultury tego kraju...nie da sie w trybie zaocznym dobrze nauczyc języka...zauważcie że nie ma zaocznych na UAM-ie.Rozważcie lepiej decyzję,może warto pójść do zwykłej szkoły językowej lub na korepetycje i poprawić maturę niz wydawać tyle pieniędzy?POzdrawiam
Jeśli chodzi o mnie to nie zaczynam nauki hiszpańskiego od zaocznych, jestem już po szkole językowej. A filologię hiszpańską na WSJO robię jako drugi kierunek.
pozdrawiam:)
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa