kto idzie na ap?

Temat przeniesiony do archwium.
no właśnie. ja sie dostałam tylko na ap i choć ie jest to szczyt marzeń to raczej tam pójdę. w związku z tym szukam ludzi którzy reż się tam wybierają (zwsze lepiej mieć jakieś towarzystwo) także błagam odezwijacie się:) ja co prawda dostałam się na włoski i francuski (wybiorę chyba włoski), ale z tych "moich" kirunków to już w ogóle gdzieś się ukrywają, więc może chociaż ktoś z hiszpańskiego się przyzna:)) pozdr
Ja się wybiram na hiszpańską! Chyba. Bo dostałam się też na filologię francuską UJ i filologię słowiańska-chorwacką UJ. Ale ja chciałam hiszpański! Z UJ nie wyszło, ale z AP a i owszem. Ale się jeszcze zastanawiam. Jak myślisz? ;)
w twojej sytuacji ułożyłabym sobie listę priorytetów. są tacy co wolą gorszy kierunek na uj, ale jak ci zależy na hiszpańskim to się nie zastanawiaj tylko idź na ap. to w końcu nie jest taka zła uczelnia:) to jest jedyny dobry aspekt tego że się dostałam tylko na akademię- nie mam trudnych wyborów :D
heh mela verda,jestem w takiej samej sytuacji : nie mam innego wyjscia.
skladalam jeszcze podania na wroclawski na iberystyke, filo niderlandzka i dziennikarstwo i nigdzie mnie nie chcieli :( dlatego po jednej przeplakanej nocy :) doszlam do siebie.teraz staram sie wynajdywac jasniejsze strony calej tej sytuacji.
jestescie dziewczyny z krakowa?
jestem verdE, z e na kaońcu:P ja jestem z czechowic-dziedzic i po tym jak już przebolałam niedostanie się na włoską/francuską na uj, słowiańską też na uj i woską na uś jako duży problem jawi mi się znalezienie jakiegoś lokum w pięknym mieście krakowie.... zwłaszcza, że w zasadzie nikt z mojego otoczenia się do krakowa nie dostał bądź iść nie chce :/ aa no i ja się w sumie dostałam na ath do bielska na słowiańską.. ale teg w oóle nie brałam pod uwage bo bardzo słaba uczelnia a poza tym w mieście obok:P
Ja jestem z Górnego Śląska ;)
Mieszkania też zaczynamy dopiero szukać, ja i mój chłopak.
mela verde, "w końcu to nie jest taka zła uczelnia", powiadasz? Toś mnie pocieszya ;P
na chwile, a Ty co mi radzisz ??? :)
Mieszkania i współlokatorów ;)
znam gorsze:P a poza tym skoro my tam idziemy to nie może być zła :P
mossia odpisalam ci w watku chyba tym z wynikami na uj,w kazdym razie ap!
mela verde sorki za literowke :)
ja jestem z Dolnego slaska i tez bede szukac lokum.
mossia zazdroszcze Ci okropnie ze bedziesz mieszkac ze swoi menem!
ja mialam mieszkac ze swoim we wro,mam tam mieszkanko,on tam studiuje..takie piekne plany ...
no nic, co Wam bede narzekac:p
Ja tak trochę z innej beczki. Też idę na AP i tak się zastanawiam, czy Instytut Flolologii Hiszpańskiej jest w głównym budynku na Podchorążych 2, czy może w którejś z filii AP. Nie mogę znaleźć tej informacji na stronie internetowej Akademii, a szukam mieszkania i wolałabym wiedzieć. Więc jeśli ktoś wie coś na ten temat, to z góry dzięki za pomoc. I do zobaczenia 1-go października :)
Mam prosbe - skoro niektore z was dostaly sie na filologie hiszpanska, to moglybyscie sie zorientowac zy matura hiszpanska (nie matura z hiszpanskiego tylko historia, geografia, arte, lengua y literatura de espana) daje jakis bonus?? Kiedys podobno mozna bylo isc od razu na trzeci rok z bachillerato.
O filo hiszpanskiej mysle tak w odwolaniu, bede starala sie dostac w przyszlym roku na lungwistyke stosowana na UW, a tak naprawde to zdaje za dwa lata na filologie finska do Poznania. No ale chcialabym sie zorientowac tak na przyszly rok czy mi sie w ogole oplaca zdawac mature hiszp.
z gory dzieki za info - [gg]
PS> aha daje korepetycje wiec jakby ktos potrzebowal pomocy...:P
wydaje mi się właśnie że wydział mieści się przy podchorążych, a jakieś tam zajęcia chyba są na karmelickiej... ale generalnie zdaje się, że tamte okolice.. chyba że coś mylę, to mnie uświadomciebo ja też jestem na etapie szukania mieszkanka;) pozdr
ap nie ma jako takiego Instytutu Filologii Hiszpanskiej, filologia hiszp zalicza sie do Instytutu Romanistyki; zajecia odbywaja sie na karmelickiej i na podchorazych. polecam wszystkim ten kierunek , ja jestem b.zadowolona
pozdrawiam
studentka juz drugiego roku fil hiszp na ap :)
Halo!!! Ja tez się dostałam! Czy jest ktoś kto się decyduje na 100% na ten kierunek? Bo jeśli tak to miło by było jakbyśmy się jakoś zgadali; coś czuję, że będę trochę zagubiona na początku, a w takich sytuacjach dobrze jest kogoś pod ręką... :)rnOdezwijcie się!rnrnPozdrawiam
Swoją drogą ja tez nie jestem pewna, bo składam odwołanie na anglistykę :P
Dzięki wielki za informacje :) Właśnie wynajęliśmy z przyjaciółmi mieszkanie na Opolskiej, więc będę mieć bliziutko do Akademii. Jakoś mi się tak lepiej zrobiło po Twojej pozytywnej opinii o tym kierunku. Pozdrawiam!
Jeśli możesz, napisz tu coś jeszcze o swoich wrażeniach..
jetsem bardzo ciekawa i trochę się boję..
heh ja jednak tez nie ide, przyjeli mnie do wrocka :))))
Ponawiam prosbe, skoro pozostala bez odpowiedzi
skoro niektore z was dostaly sie na filologie hiszpanska, to moglybyscie sie zorientowac zy matura hiszpanska (nie matura z hiszpanskiego tylko historia, geografia, arte, lengua y literatura de espana) daje jakis bonus?? Kiedys podobno mozna bylo isc od razu na trzeci rok z bachillerato.
O filo hiszpanskiej mysle tak w odwolaniu, bede starala sie dostac w przyszlym roku na lungwistyke stosowana na UW, a tak naprawde to zdaje za dwa lata na filologie finska do Poznania. No ale chcialabym sie zorientowac tak na przyszly rok czy mi sie w ogole oplaca zdawac mature hiszp.
z gory dzieki za info - [gg]
PS> aha daje korepetycje wiec jakby ktos potrzebowal pomocy...:P
To kto ostatecznie idzie na fil.hiszp. AP?
Ja na pewno :)
I szukam współstudentów ;)
Pozdrawiam, odezwijcie się.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Studia językowe