erasmus - gdzie w hiszpanii sturdia po angielsku ?

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam uniwersytetu w hiszpanii, gdzie moznaby studiowac (w ramach socrates/erasmus) po angielsku - jakas ekonomie/nauki spoleczne itp... Na razie sensownie wygladajacy znalazlem tylko universidad pompeu fabra w barcelonie... pomozcie, bo juz glupieje od szukania :)))
Cala lista uniwersytetow znajdziesz na stronie http://internacional.universia.net/espanya/indice.htm, tylko potem musisz je znalezc na ich glownych stronach, tam bedzie wszystko napisane, jakie sa kirunki, tylko musisz sprawdzic czy na danym uniwersytecie jest erasmus, powodzenia
Muszę Cię zmartwić. Będzie ciężko coś znaleźć.
Na pewno NIE MA zajęć po angielsku na:
Universidad Publica de Navarra,
Universidad de Zaragoza
Universidad de Santiago de Compostella.
Na pierwszym jestem, do dwóch pozostałych pisałam w tej sprawie jak kolega wybierał się na Erazmusa i otrzmałam odpowiedź, że nie wykładaja po angielsku.
jestes zprogramu erasmus?poniewaz sie zastanawiam caly czas nad studiowaniem w hiszpanii, ale studiuje turystyke i rekreacje i ciezko jest znalezcuniwersytet w ktorym jest taki kierunek;/
tak, jestem z Erasmusa. Powiem Ci, jak to wygląda w omim przypadku (UPNA). Kiedy przyjechałam na Uniwerek okazało się, że mogę wybierać przedmioty z każdego kierunku, jakie tylko mi się podobają, a było tego tyle, że hej. Dla Twojego kierunku też by się coś znalazło - nie pamiętam czy akurat tutaj jest coś ściśle TIRowego (nie wiem też, jakie masz przedmioty), ale na pewno masz geografię, coś z administracją, a takie są na wielu Uniwersytetach. Ja wybrałam w miarę zbliżone do tych, które mój rok ma teraz w Polsce, tego mniej więcej wymaga ode mnie moja uczelnia (no i takie są założenia Erasmusa). Ale jest tu masa ludzi, którzy ze względu na słabą znajomość języka chodzą na... malowanie akwarelami, taniec współczesny i tym podobne pierdoły.

Moja rada - nie zastanawiaj się, tylko jedź. Warto. Szczerze mówiąc nie mogę wyobrazić sobie powrotu na moją starą uczelnie :)
ale suuuper:) tylko ze na mojej uczelni nie jet to taka latwa sprawa aby w ogole pojechac na erasmusa... samemu trzeba sobie wszytsko zalatwic w uniweskiem w hiszpanii a potem dopiero tutaj...jak bedziesz miala chwilke czasu to zostawe-mail, mam kilka pytan... pozdrowienia:)
a powiedzcie mi kiedy tak mniej więcej trzeba zacząć załatwiać jakieś formalności dotyczące erasmusa
"jak bedziesz miala chwilke czasu to zostawe-mail" - zostaw swój, na pewno się odezwę ;)

Ania84:
"kiedy tak mniej więcej trzeba zacząć załatwiać jakieś formalności dotyczące erasmusa?"
poczytaj tu:
http://www.socrates.org.pl/socrates2/index1.php?dzial=4&node=13&doc=1000010&more=16
a najlepiej: "skontaktuj się z uczelnianym lub wydziałowym koordynatorem programu SOCRATES-Erasmus w Twojej uczelni, którego zwykle znaleźć można w dziale lub biurze współpracy z zagranicą" :)
wiem, że najlepiej pogadać z wydziałowym koordynatorem programu erasmus i nawet napisałam do tego pana miesiąc temu maila ale nie odpisał, wiec pojde do niego osobiście tylko nie wiedziałam czy to już trzeba czy poczekać do nowego semestru czy kiedy...
mój mail [email]
:) juz zostawiam: [email]
I zgodnie z zapowiedzią - masz wiadomość ;)
Hey mam pytanko :) odnosnie erasmusa w Barcelonie
czy to prawda ze na uczelniach nie wyklada sie po hiszpansku tylko po katalonsku?!?
na univesitat de barcelona wiekszosc wykladow tak. ponoc to zalezy tez od wykladowcy. jak chce to moze mowic po hiszpansku,ale zdarza się to dosc rzadko...:| i tak chce do barcelony....!!!! ale ten katalosnski to kiepsko jak juz bylam w bcn to..w ogole nie czaje tego;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa