Cześć,
Niestety nie mam pojęcia co sobą reprezentują te uczelnie. Byłam osobiście w szkole Avans na Okęciu oraz tej na ul. Stokłosy, ale nie zrobiły dla mnie dobrego wrażenia. Tzn. strasznie trudno to ocenić. Mają fajne budynki i nowoczesne wyposażenie, do tej drugiej jest świetny dojazd metrem (stacja Stokłosy), ale panie w tych dziekanatach nie są specjalnie zorientowane, więc wygląda to mało profesjonalnie. Dlatego najlepiej gdyby odezwał się ktoś na tym forum, kto coś o tych szkołach słyszał albo tam studiuje. Dlatego napisałam tę wiadomość.
Ja już skończyłam studia magisterskie, ale w zupełnie innym kierunku niż ... powinnam. Niestety mam zbyt dużo zainteresowań, które niekoniecznie odpowiadają potrzebom rynku pracy ...:)
Hiszpański znam na poziomie Dele Intermedio, który zdałam w maju 2006, uczyłam się go dość intensywnie wiele lat temu i pracowałam z Hiszpanami. Potem była długa przerwa. Szczerze mówiąc zależy mi na ciekawych studiach, ale chcę aby miały dobry poziom. Nie chcę zaliczanek za pieniądze, a tak jest na wielu prywatnych uczelniach. Pozdr.