UMCS- Iberystyka

Temat przeniesiony do archwium.
hej :) napiszcie czy zeby dostac sie na ten kierunek trzeba koniecznie zdawać język rozszerzony????????? bo ja zdawałam np. język angielski na poziomie podstawowym( polski tez podstawowy) i nie wiem czy mam jakiekolwiek szanse;/ a bardzo mi na tym zalezy , chcialabym sie uczyc języków...i nie wiem czy warto, jak myślicie???????pomóżcie prosze.Dziekuje za kazda odpowiedź.:)
Według informacji zawartych na stronce UMCSu poziom wymaganych przedmiotów nie jest określony zarówno z polskiego ja i języka obcego, więc teoretycznie masz szanse. Jednakowoż punkty z poziomu rozszerzonego liczą się podwójnie, a z tego wynika, że osoby zdające poziom rozszerzony mają lepszą sytuację.
dziękuje za odpowiedz :)
już niedługo wyniki matury, więc okaże sie czy mam szanse czy nie;/
Cześć,

Jak Wam poszła matura?Ja muszę powiedzieć, że polski dużo gorzej niż sądziłam, ale na szczęście trochę się podratowałam angielskim i mam nadzieję, że na UMCS się dostanę. Słyszeliście może jakieś opinie nt. tego kierunku w Lublinie?
Również mam szczerą nadzieję na studiowanie na tym kierunku chociaż te 6.64 osoby na miejsce trochę mnie przeraża. Co do informacji można sobie poczytać tu http://www.hiszpanski.ang.pl/Iberystyka_UMCS_10157.html i tu też http://umcs.net.pl/index.php?showforum=104
Esperanzaa,myślę, że tą ilością chętnych nie ma się co przejmować. Wiele osób (podejrzewam, że ok. 30-40%) składa na UMCS "awaryjnie" np. po UW czy UJ.
No i to mnie podnosi na duchu:)
z matury nie jestem zadowolona:( polski podstawowy na 56 % a angielski 70 % tez podstawowy, wiec zapewne nie mam szans......marzenia o tym kierunku spłynęły jak woda po szybie :/ eh.. niedobrze...
już w piątek będzie wiadomo czy się dostałam czy nie..oh i ah
No i ciach moje wszystkie aż dwie alternatywy dla iberystyki upadły, zatem w niej moja ostatnia nadzieja. Będziem wyczekiwać jutrzejszych wyników:)
normalnie to ja sie boje tych wyników, żebym ja gdziekolwiek sie dostała :P:D to bedzie dobrze:P
Czy ktoś wie ile osób zostało przyjętych w tym roku na filologię hiszpańską na UMCS? Z góry dziękują za wszelkie informacje.
niech się wypowiedza te osoby które się dostały i które miejsce zajęły na liście. ja niestety się nie dostałam, ale cóż:)
Ja byłem 59 na liście i się dostałem, ale chciałbym wiedzieć ile osób przyjęto.
ja 13 na liscie :D, tylko ze to było moje wyjcie awaryjne po UJ, na który niestety sie nie dotałam ;/
Co chciałaś studiować na UJ?
Czy na tym kierunku będą studiować same dziewczyny?
Ja byłam 40,ale miejsce zwalniam ;-)
hiszpański :) ale raczej na checiach sie skonczy ;/
Ja bylam 16 iii..juz sie nie moge doczekac pazdziernika;) do tych co sie dostali(gratulacje)-gdzie chodziliscie do szkoly???boo moze ktos znajomy sie znajdzie:>
Gratulacje jaki miałaś wynik na maturze?
86%-angielski rozszerzony i 84%-polski rozszerz.kto jest juz na 100%pewny ze bedzie tu studiowal??
ja składam w tym roku... na UW i UMCS. Za tydzień wyniki matur. :)
i jak poszło ? Ja skladam na UMCS
Też składałam papiery na iberystyke :-), mam nadzieję, ze się dostanę..
to byłoby zbyt piękne, gdybym się dostała :(
nawet nie wiem ile mi zabrakło...
już dwie rekrutacje za mną, trzecia na UW jest 22, a na UMCS 24...
Panie Boże daj cierpliwość
tez nie dostalem sie ale co gorsza to widze ze nikt nie rezygnuje z UMCS z iberystyki.Jestem nadal na tym samym miejscu co byłem po 1. rekrutacji
Ja dostałam się w I turze z poz.17 i nie składałam dokumentów.Więc moje miejsce wolne.
Temat przeniesiony do archwium.