SWPS Iberystyka

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
Witam :)
Bardzo chciałabym studiować iberystykę lub filologię hiszpańską, ale nie dostałam się na UP w Krk, co za tym idzie na UJ czy UW też nie mam szans... Dlatego zastanawiam się właśnie nad SWPS. I tu pytanie do Was- warto? Bo to jednak kilka tysięcy rocznie... Jaki jest poziom, atmosfera, czy bardzo ciężko, czy na pierwszym roku jest tylko i wyłącznie hiszpański i czy te zajęcia pozwolą mi się go nauczyć w wystarczającym stopniu? Czy ktoś już skończył licencjat? Jeśli tak to co z mgr? Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi:) A także za podpowiedzi co do innych uczelni, na których mogłabym studiować ten kierunek... :)
Z góry dziękuję !
no ja niestety też nie dostałem sie na UP...jakas masakra w tym roku- ostatnia przyjeta osoba miala 94% z rozsz. anglika.I tez bardzo mocno zastanawiam sie nad SWPS bo od 2 lat jest na 2. miejscu wsrod uczelni niepublicznych.Z tego co podaja na stronie to kadra jest dosyc dobra-praktcznie sam UW.kasy chca duuuzo za te studia nawet bardzo ale co zrobić.Jeżeli juz wybrac prywatna to trzeba wg mnie najlepsza z mozliwych zeby potem nie patrzyli na CV i kręcili nosem ze nie znaja nawet takiej uczelni.
Ja też się nie dostałam - i nie wiem co robić...
Zastanawiałam się nad wieczorowymi na UJ...ale nie wiem czy po ogłoszeniu wyników we wtorek będzie się można tam znów rekrutować...
A Wy jak myślicie?Otworzą znów rekrutację? - za semestr się płaci 2400pln.
I choć niby ciężko później na dzienne się przenieść zawsze można spróbować...
Ja też się nie dostałam - i nie wiem co robić...
Zastanawiałam się nad wieczorowymi na UJ...ale nie wiem czy po ogłoszeniu wyników we wtorek będzie się można tam znów rekrutować...
A Wy jak myślicie?Otworzą znów rekrutację? - za semestr się płaci 2400pln.
I choć niby ciężko później na dzienne się przenieść zawsze można spróbować...
Nie mam zielonego pojęcia.. A miało być tak łatwo w tym roku;/
rozumiem, że nie liczycie na listę rezerwową?
ja próbuję na rok, jakoś tak nie mam ochoty ani na zaoczne ani na prywatną uczelnię...
składaliście papiery jeszcze gdzieś?
Ja po cichu liczę, ale wolę się zabezpieczyć. Która jesteś na liście? Czy ta lista jest w ogóle gdzieś opublikowana, czy trzeba sobie samemu kminić którym się jest?;]
jak sobie wejdziesz na swoją "stronę kandydata" to tam masz wyniki rekrutacji według według wyników (czy jakoś tak) no i 50 osób jest na zielono(przyjętych) a Ty jesteś na niebiesko, ja jestem 73 znaczy 23 osoby przede mną musiałyby zrezygnować...
No to, to wiem:P Ale myślałam, że jest może jakaś osobna lista, bo nie każda z tych osób musiała wpisać się na listę rezerwową:P To i tak niewiele, ja jestem 125:] hahaha- płakać mi się chce...
aha no domyślałam się że nie rozumiem o co pytasz;D szkoda że nie da się tego jakoś dowiedzieć, fajnie by było jakby te miejsca się "przesuwały" przynajmniej byłoby wiadomo czy jest jakakolwiek szansa...
źle sformułowałam pytanie :P a z tym przesuwaniem dobra opcja :)
a bo jeszcze jest chyba filologia hiszpanska na WSF we Wrocku i WSSM w Łodzi.I sie zastanawiam nad tymi 2 i SWPS wlasnie tyle ze o WSF i WSSM nic praktycznie nie wiem a o SWPS dobre opinie mozna znalezc.NIe wiecie moze czegos o tych szkolach??
Ja nie wiem nic;p
Wysłałam papiery na SWPS :) mam nadzieję, że to dobry wybór ;D
ja tez złozylem na swpsa iberystyka z fil.angielska.Mam zamiar złozyc tez na WSE w Krakowie na stosunki miedzynarodowe.2 zupelnie rozne kierunki na swps i wse wiec bede musial sie zastanowic mocno co wybrac.
a moze ktos moglby powiedizec cos na temat ludzi studiujacych na swps.Czy to szkoła dla wszystkich czy tylko dla bogatych yuppie?
Myślę, a może bardziej mam nadzieję, że dla wszystkich;p bo ja z pewnością do bogatych yuppie nie należę heheh :)
no ja bogatych yuppie po prostu nie uznaje...;p
idzie ktos moze na iberystyke z anglistyka na swps?
Ja się wybieram na swps i juz jestem przyjęta :-) trochę już "stara jestem", ale zlikwidowali zaoczną Iberystykę, więc idę na dzienne..
a uczyliscie sie w ogole hiszpanskiego wczesniej? bo ja troche próbowalem domowo i na korkach gdyz w mojej szkole i w ogole w zadnej szkole w moim miescie nie ma hiszpanskiego.
Ja przez rok uczyłam się w szkole językowej, moją nauczycielką była kolumbijka, która niewiele umiała po polsku ;p w sumie mam ukończony jakiś tam poziom, ale niewiele pamiętam, bo to było 3lata temu;p niestety w LO już nie miałam czasu na dojazdy do tej szkoły...
a w swps beda jakies testy zeby podzielic na grupy jesli chodiz o znajomosc jezyka czy wszyscy sie ucza od podstaw?
hiszpański jest od podstaw, na grupy będziemy podzieleni wg znajomości angielskiego :)
dzieki za info..., a Ty mgd idziesz na iberystyke czy łączone z anglistyka?
na samą Iberystykę, a Ty ?
z anglistyka... chociaz nie wiem czy wyrobie, najwyzej przejde na iberytyke zwykla:]
w ogole to mam nadzieje ze tam nie bedzie zbyt duzo bananowej mlodziezy.Bo jesli TAK to chyba sie nie skumpluje ze zbyt wieloma osobami;p
Na początku to pewnie trochę się ponudzę na hiszpańskim, ale może uzupełnie też jakieś niedociągnięcia z początków nauki..
wie ktoś może czy studia zaczynają się już pod koniec września czy jest to październik?
Z tego co wiem, to w zeszłym roku zajęcia zaczęły się 29 września, czyli właściwie w październiku :P:P
Jeszcze nie wiem czy mnie przyjęli, chyba dzisiaj ma być wiadomo ;> ale gdybyście chcieli pogadać to 3939674 :)
Pewnie przyjęli :-) można zorganizowac jakieś spotkanko we wrześniu osób, które idą na Iberystykę..:-)
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |

»

Życie, praca, nauka