iberystyka z anglistyką

Temat przeniesiony do archwium.
proszę o pomoc :)
wie ktoś czy można studiować anglistyke łączoną z iberystyką? (jakiekilwiek miasto w polsce) i jakie przedmioty trzeba zdawaćna maturze? chociaz tak orietacyjnie.
z góry dzięki :)
orientacyjnie to podejrzewam że chodzi ci o filologie ang. z filologia hiszp. (bo wbrew pozorom filologia hiszp to nie to samo co iberystyka).
Otóż jest coś takiego jak lingwistyka stosowana , można wybrać m.in. właśnie kombinacje j.ang+j.hiszp. na Uniwersytecie Warszawskim
zdawac trzeba 2 języki i chyba musza byc rozszerzone i to bardzo dobrze zdane zeby sie dostać.
na Uniwersytecie Łódzkim
wlasnie ja czytalam ze jest i z iberystyką ale nieważne.
studenci lingwistyki mowia ze na to lepiej nie isc..
a no i dzis mi pani od ang. powiedziala ze najlepiej studiowac 2 jezyki. ale czy to jest mozliwe tylko na lingwistyce? czy moze lepiej studiowac najpierw sam angielski a potem cos dodatkowego?

język angielski, specjalizacja tłumaczeniowa z językiem hiszpańskim :D czy jakoś tak...
hmmm... przecież możesz studiować daną filologię, a z innych języków starać się o certyfikaty :) no chyba, że idziesz w kierunku tłumaczeń...
a mozesz napisac co mówią ci studenci lingwistyki? dlaczego lepiej nie isć? tak duzo nauki czy nieciekawe studia czy lepiej moze 1 jezyk a porzadnie niz 2 naraz?
bo wiekszosc mowi zejest strasznie duzo nauki a w sumie taka malo konkretna i nieprzydatna. ale to tez pewnie kwestia wlasnych odczuc i moze nie wszyscy tak uwazaja, jednak ja spotkalam sie z ludzmi bedacymi przeciw lingwistyce.

dobry pomysl z tymi certyfikatami :) chociaz myslalam o tlumaczu, ale znajac ptrzypuszczalnie 2 jezyki mozna znalezc inne ciekawe zajecie (chyba xd )
a no i wlasnie ze podobno lepiej jednego sie nauczyc najpierw niz 2 na raz.
niestety ze studentami lingwistyki nie mam do czynienia za bardzo :)
osobiście teraz szlifuję bardzo intensywnie hiszpański, na UŚ będę miała najprawdopodobniej lektorat z włoskiego, no i planuję doszkolć angielski :)

ale staram się to jakoś układać, żeby nie było miniętego materiału etc.

wszystko zależy od Ciebie :) jak szybko uczysz się języków, czy musisz "kuć", czy wystarczy przeczytać kilka razy
oj :) źle wpisałam, miało być niżej, przepraszam
na Uniwersytecie Łódzkim jest filologia hiszpańska z jęz.angielskim:)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Inne

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie