IBERYSTYKA, UW.

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiam się nad wybraniem iberystyki na uw jako drugiego kierunku głównie ze względu na pasję i zainteresowania - po pierwsze mam już pewne podstawy w hiszpańskim i bardzo chciałabym się nauczyć biegle nim mówić, po prostu uwielbiam ten język : -), a po drugie od zawsze fascynowałam się Ameryką Łacińską - mianowicie historia, kultura, polityka i wszystko co z nią związane. W związku z tym mam pytanie do studentów iberystyki - czy rzeczywiście na tych studiach można poszerzyć swoją wiedzę na temat Ameryki Południowej czy obejmują tylko Hiszpanie, a dwa czy plan w tygodniu jest bardzo napięty (rozłożenie zajęć, ilość godzin w tygodniu)? Bardzo proszę o odpowiedź!.
Co prawda jestem na sekcji portugalskiej ale pierwszy rok wygląda dla obu sekcji prawie tak samo i...tak, już na pierwszym roku poszerzasz wiedzę o Ameryce Łacińskiej. W pierwszym semestrze jest geografia Półwyspu Iberyjskiego i właśnie Ameryki Łacińskiej a przez cały rok Historia Ameryki Prekolumbijskiej i Kolonialnej, do której trzeba się nieźle przyłożyć, żeby ją zdać. A tak w ogóle polecam zajrzeć w program studiów na stronie instytutu (studiów iberyjskich i iberoamerykańskich -nazwa do czegoś zobowiązuje;)) --> http://iberystyka.uw.edu.pl/content/view/300/119/
A plan nie jest wcale napięty. Tu większość ludzi studiuje 2 kierunki więc i Ty dasz radę:) Pozdrawiam.
hej :) ja również chciałabym zacząć studia na kierunku Iberystyka na UW jednak nie wiem czy moje wyniki wystarczą zeby dostac sie na dzienne czy bede musiła isc na wieczorowe ( wiem ,ze sa płatne) i w zwiazku z tym mam pytanie , czy studia dzienne i wieczorowe wiele się róznią czy moze wogole ? ( chodzi mi o przedmioty,wymagania itp) Z góry dziekuje za odpowiedz
kaam, studia wieczorowe nie różnią się NICZYM od dziennych, nawet można chodzić na zajęcia z grupami dziennymi :) jestem na II roku iberystyki, jak masz jakieś pytania to tu jest mój email: [email]

« 

Pomoc językowa

»

Szkoły językowe