praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 2830
Witam!:) czy jest ktos z naboru z Zielonej Gory z 19 stycznia ? czy dzwonili juz do Was ..bo do mnie jeszce nie :( jak ktos chce pogadac to zapraszam na gg -> 3521460 albo zostatwic wiadomosc ..odpisze;)
Witam ja jestem z nabory 19 stycznia Zielona Gora ,jeszcze czekam nic nie słychać byłam na godzine 8 a ty ? Pozdrawiam
Z wyjazdami jak co roku jest problem.Truskawki sa juz zbierane np. moje kolezanki zbieraja codziennie mialy tylko niedziele wolna co w zeszlym roku w lutym pracowaly co drugi trzeci dzien, tak wiec ja uwazam ze truskawki sa wczesniej niz w zeszłym roku.
Rumunki juz sa ale oczywiscie nie wszystkie, transporty jak zwykle chyba beda do konca marca, kiedy sie wyjedzie to juz zalezy od pracodawcy, kiedy zglosi zapotrzebowanie na kobiety do pracy.
Wtaj fresowka wiesz moze gdzie moge poszukac jakiejs pracy dla kobiet w Hiszpanii,ale z 2 maluszkow?I jak mam zalatwic przedszkole dla nich?Dzieki SABINA
Praca jest ale trzeba przyjechac i szukac , szukac czasami bardzo długo.Mozesz sprobowac przez UP lub przez Alge ale sa to oferty przewaznie sezonowe i z dziecmi raczej nie ma szans.Do panstwowego przedszkola jest bardzo ciezko sie dostac, podobnie jak w Polsce, a pomoc socjalna dla dzieci jest prawie zerowa.
Tak wiec z dziecmi trzeba sie zastanowic, chyba ze chcesz wyjechac na stale to najpierw trzeba miec prace, mieszkanie , opieke dla dzieci i potem spokojnie dzieci moga przyjechac do Ciebie.
pozdrawiam
witam czy ma moze ktos namiary na jakas prace sezonowa najlepiej hiszpania [email]
czesc siwa mam takie pytanko czy masz moze jakies namiary na prace w hiszpani?prosze o email jak tak [email] pozdrawiam
Witam. Jestem z naboru ze Słupska 15 styczeń.Czy może ktoś ma jakieś wiadomości.Albo może pocztą pantoflową coś słychać.Czekam.
DO PANA BRUXO:
Szanowny Panie Mazur! Dlaczego najpierw nie można się do Pana dodzwonić a później
wyłącza Pan telefon całkowicie?
Pracodawcy z Hiszpanii dzwonią , my czekamy na wyjazd - najpierw nas Pan zwodzi, że nie ma kompletu, bo pracodawcy nie zamawiają kursów a następnie ma Pan nas w .....? Dziewczyny, które mają jechać z firmą BRUXO ze Świdnicy (hiszpański pracodawca to stowarzyszenie ASAJA) zgłaszajcie się tu na stronie, bo trzeba będzie temu coś zaradzić. Dzisiaj dzwonił jeden z pracodawców, że mu już truskawki gniją na polu i nie ma ludzi do pracy a Pan Mazur wyłączył telefon, żeby mu .... nie zawracać! Co to za firma ????
Trzeba będzie chyba zrobić tej firmie odpowiednią "reklamę" w prasie i TV.
Przed chwilą dzwoniła koleżanka, że w środę przyjeżdżają rumunki - więc znowu jak zwykle zostaniemy na lodzie!
Pozdrowienia dla wszystkich !
masz racje ja juz 3 dni nie umiem sie dodzwonic
Cos w tym roku Pan BRUXO znikanl z forum.Ja tez czekam na wyjazd i podobnie jak reszta nie moge sie dodzwonic.Co jest grane?A moze bedzie tak ze same bedziemy musialy dojechac do pracodawcow?Jesli ktos cos wie niech pisze bo to czekanie staje sie meczace.Pozdrawiam wszystkich oczekujacych na wyjazd.
Do Algi Witam a co z praca dla mężczyzn w hiszpani ktora miała być podobno w lutym?
Prosze o informacje
Dzieki
Popieram całkowicie podpisalam kontrakt imienny juz w grudniu i odeslalam do Bruxo kiedy dzownilam z koncem stycznia dowiedzialam sie ze to nie Bruxo tylko pracodawca ma nas informowac o wyjazdach (śmieszne!!!!!) i od tego czasu koniec tematu dzwonie na trzy numery BRUXO i echo, pewnie juz zwineli interes.
BRUXO
Witam ponownie!
Trzeba się chyba będzie pakować i jechać samemu , a sprawę Bruxo nagłośnić w mediach. Co to za firma przewozowa, która nie posiada ani stałego biura, ani stacjonarnego telefonu i nie dysponuje pojazdami, tylko je wypożycza ????!!!
Kasę dostali i teraz cisza! Na początku zapisywali na listę na wyjazd jak komu pasuje, potem miały być tylko te, których pracodawca potrzebuje a na koniec pan Mazur informował, że pracodawca musi dzwonić do niego (?!) - kiedy zaś pracodawca dzwonił do niego pan Mazur nie mógł się podobno dogadać (śmieszne!) a następnie wyłączył telefony.
Żadna poważna firma nie robi takich numerów, gdyż będzie "spalona" na rynku , ale widocznie Bruxo się do poważnych firm nie zalicza.
Pozostaje zatem pojechać samodzielnie, całą sprawę nagłośnić tu w Polsce i w Hiszpanii, tak, żeby podobne firmy "koguciki" się już więcej naszymi sprawami nie zajmowały.
Pozdrawiam ....
Fresowka...zlituj sie nad nami i dowiedz sie co z tymi wyjazdami.Jestes jedyna osoba na tym forum ktora wie cokolwiek.Tyle ludzi tu zaglada i nikt nic nie napisze?Gdzie wszystkie oczekujace.??
Fresowka...zlituj sie nad nami i dowiedz sie co z tymi wyjazdami.Jestes jedyna osoba na tym forum ktora wie cokolwiek.Tyle ludzi tu zaglada i nikt nic nie napisze?Gdzie wszystkie oczekujace.??
Cześć.Nie wiem z jakiego miasta odjeżdzasz ,ale ja jadę ze Słupska 21 lutego o godz. 12.Wyjazd jest do "Cory" w Palos de la Frontiera.Też czekam na jakiś sygnał od dziewczyn ,ale chyba wszystkie śpią albo już wyjechały .Masz rację pustki na forum jakby halny wywiał a tu wiosna idzie.Odzywajcie się kobietki bo czas ucieka a informacji mało.
Do Wioletty napisz mi prosze kiedy do Ciebie dzwonili i kiedy miałaś nabor?
Witam. Nabór miałam 15. stycznia w Słupsku w Starostwie.Telefonowała do mnie babka w czwartek (15 lutego)z informacją o wyjeżdzie w środę (21).To narazie tyle na ten temat.Czy ty też czekasz na wyjazd ze Słupska? Kiedy byłaś na rozmowie?
Witam wszystkich!!!
Jestem tu nowa ale życzliwe dla mnie osoby pokierowały mnie na to forum. a sprawa moja to chęć podjęcia pracy przy truskawkach.Nie wiem gdzie i do kogo mogę zgłosić.Bardzo mi na tej pracy zależy.Z góry dziękuję!!!
Pozdowionka
Izabela, zapytaj koniecznie w odpowiadajacym Ci Wojewodzkim Urzedzie Pracy. To chyba urzedy daja oferte i tak selekcjonowane sa kandydatki. Nie wiem czy nie jest za pozno, ale sprobuj.

Poza tym zajrzyj na
www.poloniamadryt.net
www.hiszpania-online.com

Te fora moga Ci dac ogolne pojecie o Hiszpanii.
Przyjechały już czeszki!
Witam! Dzięki panu BRUXO zostaniemy pewnie wyrolowane , bo koleżanka, która pojechała na własny koszt dzwoniła, że przyjechały już do pracy kobiety z Czech!
A w naszej TV był podobno program, że miejsca pracy przy truskawkach są, tylko
podobno polki nie chcą do pracy jechać!
Jeśli zajmować się naborem będą tacy ludzie jak pan Mazur (BRUXO) to pewnie niedługo cała Europa będzie tam pracować (oprócz nas oczywiście).
Pozdrowienia!
witam czy ta firma BRUKSO organizowała juz w tym roku jakikolwiek wyjazd na truskawki czy tylko porozdawali kontrakty pobrali opłaty manipulacyjne po 30 zł i na tym ich rola sie konczy a pracodawcy hiszpanscy czekaja na nas jesli ktos ccokolwiek wie niech pisze a moze pan Cezary nam to wyjasni i niebedziemy sie denerwowac
Witam!
Mój pracodawca dzwonił do pana Mazura dwa razy i nie mógł się dodzwonić, bo za pierwszym razem nikt nie odebrał telefonu a za drugim razem telefon już był wyłączony. Z tego, co wiem od nas z regionu (Zachodniopomorskie) żadna ze znanych mi pań jeszcze nie pojechała i nie wiadomo co o tym myśleć.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś inne informacje w spawie wyjazdu i firmy BRUXO bardzo proszę o wiadomość tu na forum! Z góry serdeczne dzięki!
Witam!
Mój pracodawca dzwonił do pana Mazura dwa razy i nie mógł się dodzwonić, bo za pierwszym razem nikt nie odebrał telefonu a za drugim razem telefon już był wyłączony. Z tego, co wiem od nas z regionu (Zachodniopomorskie) żadna ze znanych mi pań jeszcze nie pojechała i nie wiadomo co o tym myśleć.
Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś inne informacje w sprawie wyjazdu i firmy BRUXO bardzo proszę o wiadomość tu na forum! Z góry serdeczne dzięki!
Do Algi Witam a co z praca dla mężczyzn w hiszpani ktora miała być podobno w lutym?
Prosze o informacje
Do Wioletty ze Slupska. czesc Jestem ze Slupska bylam na naborze 15 stycznia jade 21 lutego. Wem ze juz dwa autokary wyjechaly jede 7 a drugi 15 lutego.
Mam pytanko, czy to musi byc jedna walizka czy torba czy moge zabrac pare ale zeby kilogramowo gralo...niestety nie moge sie pomescc do swojej. Prosze o odpowiedz bede bardzo wdzieczna :)
niedoczytalam Ty tez wyjezdzasz 21...no to bedziemy jechaly razem.
Cześć.Z tego co wiem lepiej by było abyś miała jedną torbę + bagaż podręczny.Ja jeszcze nie próbowałam się spakować ale marnie to widzę. Moja torba wszystkiego nie pomieści,więc muszę kupić większą.Same kalosze to już pół bagażu.Ja planuję zabrać jedną większą torbę i drugą mniejszą jako bagaż podręczny no ciut większy niż torba z jedzeniem na podróż.Ale będę się starać nie przekroczyć limitu wagowego.Jadę 21 tak jak pisałam.Przypomnij mi z którego miejsca jest odjazd,jestem tak zakręcona że mylą mi się dworce.Żebym tylko daty nie przegapiła.Napewno się spotkamy i może ustalimy znak rozpoznawczy na forum ,co proponujesz?Możesz się określić w jakim jesteś wieku +- z dokładnością do 7 lat. Zależy mi abyśmy się nie zdziwiły jak będzie nas dzieliła różnica pokoleniowa.Czekam na odpowiedz.
Witam Skara!!!
Bardzo Ci dziękuję będę prubować może się uda. A jak nie to za rok albo będę szukać innej pracy. Dzięki raz jeszcze.
Pozdrowionka!!!
Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 2830

»

Pomoc językowa