praca huelva truskawki 3

Temat przeniesiony do archwium.
1861-1890 z 2830
Fresowka prawde pisze,taka jest rzezywistość.Napewno ci co chca jechać pojadą.Poz.
hej. Ja Fresówka dobrze to wiem,że lepiej jechać w Lutym bo tak mi już wcześniej pisałaś. Ja się poprostu denerwowałam tym ,że w Ohp ciągle zbywają;) no ale dziś mam dzwonić ponownie a nóż coś bedą wiedzieć;)

Aha a w ohp dostali zamówienie na 1000kobiet...
valery23 ohp zbywają , bo dokładnie to oni nic nie wiedza taka jest prawda.Tak samo było jak wyjazdy organizowały UP,tez pamietam jeden rok jak czekałam nerwowo na wyjazd przez UP.Wszyscy sa uzaleznieni od strony hiszpanskiej to oni mówia ile kobiet kiedy wyjazdy ,a hiszpanie jak hiszpanie na wszystko przyjdzie czas :))) im sie nie spieszy :)))
No tylko,że człowiek siedzi bez kasy, nudzi się... no ale jak trzeba czekać to trzeba. W Polsce tez teraz z pracą krucho;/ Mam nadzieje,że załapie się na wyjazd chociaż w drugiej połowie lutego. Tyle poczekać moge ale do marca to mi się nie usmiecha. No ale zobaczymy.
później zadzwonie moze już coś bedą wiedzieć. W końcu w tamtym tyg kogoś do warszawy wysyłali...
Może pocieszy Cie to że moje kolezanki od 1 stycznia zarobiły do dzis 220 euro,to bardzo mało, częsc z nich musiała wołac zaliczke od szefa, bo wiadomo dzieci i mężowie w Polsce.Tak wiec w lutym beda pracowac pewnie na oddanie zaliczki.Jak sie nie pracuje to nie chce sie siedziec na campo chyba ze pada deszcz, a jak sie idzie na miasto to zawsze cos sie wyda a to telefon do domu a to cos do jedzenia.
No ładne pocieszenie;/
dzwoniłam do Ohp to mi powiedziała ze jeszcze nic nie wie. I że nie mogą sie dogadać odnośnie kasy za nadgodziny.

Mam przedzwonić jeszcze jutro o 12.
Już Ci piszę w ubiegłym tygodniu rozmawiałam z Lilianą i ona mi mówiła że podróż jest kombinowana tzn albo najpierw autobus z Polski do Niemiec dalej samolot do Sewilli a z tamtąd autobusy Henka nas odbierają i bamo na Palmeritas ,lub do Poznania na koszt własny z tamtąd samolotem do Barcelony a pozniej autobusem na Palmeritas>A propo sprawdz na stronie firmy bo są już listy pracowników którzy otrzymali kontrakty ,a jakby cie nie było dzwon do Liliany i sprawdz bo we środe jest spotkanie Henka w Koninie a w czwartek w
Olsztynie.Ja jade na Calderon a Ty jesli chcesz pogadac inaczej daj znac na [gg] jakby mnie nie było zostaw wiadomosc napewno dpisze tylko podpisz ze kumpela od Henka Pa
Wydaje mi się że bzdura, nie ma dogadywania. W andaluzji stawki ustala zrzeszenie plantatorów. Wszyscy umawiają się że płacą tyle i tyle. Nikt się nie wychyla. Tak jest przynajmniej w truskawkach. Chodzi o to żeby nie było gadania u nich zarabia się tyle a u nas mniej, albo podkupywania pracowników. Stawki są niezgodne z prawem ale to już inna sprawa. Na listach wynagrodzeń kwota z nadgodziny jest wpisywana pod pozycją o skomplikowanym skrócie, coś jakby "inne dochody", a pracodawcy nie karzą mówić że ludzie pracują w nadgodzinach. Stowarzyszenie co roku podnosi zarówno stawkę za nadgodzinę jak i normalną godzinę pracy, ale są to groszowe sprawy, niecałe euro wychodzi więcej za dniówkę i jakies 30-40 centów za nadgodzinę.
Witaj. Dostalam tel. od kolegi co mi poszukal smyczke z biura od niejakiego Mario co robi przewóz z Wroclawia do Palos bezposrednio, zadzwonilam na tel z polski i podali mi jego hiszpañska komórka [tel], zadzwonilam i co sie okazalo, jezdzi nadal do palos z wroclawia,teraz 18/1 pojechal 1 autokar do firmy CORA i do innych, podobno jak ma wolne miejsca to sprzedaje je za 120 €, oplaca sie, co? Pytalam go o prace i pow.ze jedzie na selekcje do OHPu na samym poczatku lutego,maja selekcje w okolo 12 miastach,a wiec to chyba dla Ciebie bedzie dobre. Zadzwoñ do niego i spytaj sie gdzie beda,mówil cos o Kielcach, Radomiu, Bialo Podlaskiej, Krakowie, Wroclawiu, Lodzi.Nie pamietam dokladnie, ale zadzwoñ i sie upewnij. ja chyba skozystam z jego autokaru pod koniec stycznia. Dzieki za pomoc.
witaj valery23. Dzwonilam do Mario co do autokaru do Palos i przy okazji dow.ze jedzie na selekcje do Polski na poczatku lutego.Zadzwoñ do niego [tel], oj jedzie do OHPu na selekcje i ma kilkanascie miast do objechania. Pogadaj z nim, moze bedzie Ci pasowala jakas selekcja w tym miescie co bedzie ?
myszaka dzięki:) ale jak narazie poczekam na to co sie wydarzy przez Ohp bezpośrednio.

Ja jak narazie szukam też pracy w Polsce. Jak szybciej znajde prace tu to nie wyjade. Dlatego spokojnie czekam a do Ohp dzwonie bo nie lubie nie pewności:) \

Pozdrawiam:)
a raczej powinnam napisać,ze lubię wiedzieć na czym stoje:)
Marcin ja osobiscie znam pracodawce co płaci 10 euro za nadgodziny, znam tez takich co płacą mniej niz 5 euro.Zrzeszenie ustala stawke dzienna i robią widełki 95% płaci ta najniższa a 5 % płaci troszke wiecej.Co do nadgodzin to nie mają ustalonej kwoty,według zrzeszenia stawka dzienna podzielona przez godziny + 0,5 euro , ale sa rózni pracodawcy.............wielkim szczesciem jest trafic do normalnego który uczciwie płaci.Stawki miały isc ostro w góre,bo polki i rumunki juz nie chciały jezdzic, z roku na rok coraz mniej chetnych.Niestety podpisali porozumienie z marokiem i teraz mamy duzo marokanek dla których 40 euro to bardzo duzo.Tak wiec dalej zrzeszenia beda podnosic po kilka eurocentów na stawce dziennej ......
aha zapomniałam napisac ,ze zrzeszenie podnosi stawke jeszcze w marcu w połowie sezonu truskawkowego, ale pracodawcy niestety "zapominaja" zeby podniesc stawke.
a ponoc nie mieli juz sciagac nowych ludzi w tym roku................mialy pracowac same z rezydencja. i niby dlatego rezydencja jest wydawana na papierkach nie jako karty....... WIECIE COS O TEJ SZKOLE W PALOS??
Mieli nie sciagac ale kto będzie pracował? wiele nadzieji mieli w marokankach, ale niestety nie zbierają one dobrze, a po za tym "uciekaja" do innej pracy,nie chca wraca do maroka.Rumunii nie chca pracowac mogą pracowac w innych panstwach gdzie lepiej płacą.A dla niektórych te 40 euro to wciąż dużo kasy, dlatego jest zainteresowanie moze mniejsze niz 3-4 lata temu ale jest.

o jaką szkołe pytasz? tą na prawo jazdy? ja o tak tanim prawku nie słyszałam , ale moze mają jakąs promocje.Jak kiedys byłam w maladze to tez było bardzo tanio widziałam reklame.
Witam was.

Dzwoniłam dziś do OHP i mam takie informacje:

-Mój oddział OHP jutro ma dostać list z Wawy
-Ja bede dzwonić jeszcze raz w czwartek
-W przyszłym tyg. mają być rozmowy kwalifikacyjne (jak one wyglądają?)
-wyjazd ma być na początku lutego (no ale przyjełam tą wiadomość z przymrużeniem oka-bo wiadomo ,że może się przesunąć)
-Informacja dla tych ze Szczecina: Pytałam się czy wyjazd odbędzie się z Sz-n to powiedziała,że tego też jeszcze nie wie. Przyznam ,że ta opcja by mi najbardziej odpowiadała.

Aha a pakować tak powolutku się zacznę jak bede wiedzieć jeszcze konkretniej;)

Piszcie piszcie bo fajnie się czyta:)
Witam! czy ma ktos informacje czy cos wiadomo o wyjazdach ze Złocieńca??
Rozmowy kwalifikacyjne polegaja na zwyczajnej pogadance,mozna zadawac pytania .A Mario jest takim posrednikiem pomiedzy kooperatiwa a pracownikami.Zna bardzo dobrze jezyk polski.Jak cos pozniej u szefa ci nie pasuje to mozesz sie do niego zwrocic nie pomoze i nie zazkodzi ci.
Witam serdecznie...czytałam niektóre posty i tak sobie myślę ze nie ma co sie dziwic ze macie obawy i mnóstwo pytań... Ja osobiscie...w ubiegłym roku tez sie denerwowałam, i molestowałam pytaniami wszystkich...
dzis juz mam własne dośwaidczenia...i musze powiedziec ze praca pracy nie jest równa... ja miałam szczescie ze trafilam do swietnego szefa i swietne warunki mieszkalne...świetny szef to nie znacy wcale ze mozna bylo lezec i sie opalac... bo mielismy norme, ktorą trzeba było wyrobic a jesli nie to na drugi dzien wakacje... było i tak ze nie dalo sie wyrobic nawet normy...ale widzial zaangazowanie i nie czepiał sie... Mój szef wypozyczal nas na inne kampa do pracy i stad mam porównanie... Dzwonił w ubiegłym tygodniu i sie upewniał kto bedzie zjedzał na ten sezon wiec wyjazdy zaczną sie okolo 1 lutego... tak mówił... więc uszy do góry...Powodzenia wszystkim nowicjuszom..... moje GG 5[tel]
mam prosbe czy ktos mogłby pomoc mi rozwiazac problem podatku... wyjeżdzajac do Hiszpani wcesniej pracowalam, wiec teraz muse dochody z Hiszpani wykazac, ale nie mam pojecia jak sie do tego zabrac... jak mam wyliczyc swoje dochody z zagranicy.....itp ech... prosze o kontakt na GG 5[tel]..Pozdrawiam Agnieszka...
Zahirka ja mialam ten sam problem z podatkiem w zeszlym roku.Musisz sie cofnac na forum do tylu tam jedna bardzo mila osoba wszystko mi pieknie opisala.Przesledz to forum a napewno znajdziesz.
Zahirka ja juz znalazlam.Jest to wpis z dnia 9stycznia2008r.SHAKIRA77 tam opisala bardzo dokladnie.Czytaj dalsze Jej wpisy.Ja to przestudiowalam i wytlumaczylam pani z Biura rachunkowego ktora wypelnila mi te pity.
Witaj Valry23, czytalam co napisalas,ja tez dzwonilam do OHPw Krakowie bo mam tam znajoma, pow.mi ze ta oferta zostala wyslana do prawie wszystkich OHP-ów w Polsce, podobno potrzebuja okolo 1000 osób. Z tego co mi powiedziala to Ci pracodawcy z Hiszpanii i ten Mario z Palos maja przyjechac do Polski na selekcje na poczatku luteg a wyjazdy maja byc juz pod koniec lutego az do marca. Podobno selekcje odbeda sie w Zielonej Górze, Wroclawiu, Krakowie, Kielcach, Bialej Podlasce i Lodzi, a ludzi z innych miast beda zwozili do miejsc na selekcje autokarami za darmo bo pokryja to hiszpanie. A wiec moze i tych ze szczecina przywioza do tej zielonej góry. Podobno tego kto sie zajmuje ta sprawa z OHO-u z Warszawy nie ma az do poniedzialku, wiec we wtorek lub srode wszystkie OHP beda wiedzialy co i jak. Poczekaj wiec do wtorku i zadzwoñ do swojego ohpu. Pa, pa.
myszaka:) dzieki za info:)

Ja dzwoniłam dziś do OHp to mi tez powiedziała własnie ,że ten facet jest na urlopie.
A rekrutacja będzie polegać na tym,że poprostu bedą dzwonić do nas i się pytać czy dalej jesteśmy zainteresowane. I powiedziała też ,że przed wstepnie wyjazdy mają się zacząć za 2 tyg. a Ty się dowiedziałaś ,ze pod koniec lutego?
hej Jola,dzięki serdeczne za wiadomości!!!ja też jadę na Calderon,na listach jestem (15 styczeń)zapisywałam się na pierwszy autobus,dzięki za gg,pozdrawiam,papa
Witam dzisiaj dzwoniłem do PuP w Łodzi bo jestem zainteresowany wyjazdem do Hiszpanii na zbiory cytrusów i tam pan mi powiedział że oferta dotyczy jedynie kobiet lub par a ja w tej chwili nie mam nikogo do pary wiec chciałem zapytac czy moze zna ktos firme która wysyła też mezczyzn na zbiory?Jesli ktos wie cos na ten temat to prosze o kontakt,mój numer [gg] .Pozdrawiam.
Valery23, witaj. masz gg? ja tak, jesli chcesz to Ci podam. Selekcje polegaja na czyms innym, wytlumacze Ci na gg. POdasz mi swój jesli masz czy tez mam podac Ci ja mój ? pozd.
Valery23, witaj. masz gg? ja tak, jesli chcesz to Ci podam. Selekcje polegaja na czyms innym, wytlumacze Ci na gg. POdasz mi swój jesli masz czy tez mam podac Ci ja mój ? pozd.
Temat przeniesiony do archwium.
1861-1890 z 2830

»

Pomoc językowa