Jak jest z wyjazdem na stałe, warto ?

Temat przeniesiony do archwium.
Czy warto jest wyjechać do Hiszpanii na stałe ?, jak wyglada z pracą, mieszkaniem ?. Słyszałem, ze jednak stanowczo lepiej jest rozpoczynać gdzieś indziej. Ponoć w Hiszpanii są bardzo niskie zarobki i małe szanse na dojscie do czegoś, własne mieszkanie, itp itd. Proszę o podpowiedź głównie osoby, które wyjechały tam na stałe kiedyś, próbują teraz itp. Dzięki
jak jest z wyjazdem do Hiszpani?wszystko zalezy od osoby wyjezdzajacej.zarobki sa dosyc niskie ale tylko na poczatu zanim nie zdbedzie sie doswiadczenia lub dla osob ktore nie potrafia nic, jak wszedzie.mieszkania sa drogie to prawda ale jest dosyc latwo kupic jezeli masz stala prace.Ja wyjechalam 6 lat temu z rodzina.mamy wlasne mieszkanie ,stabilne zycie.Znam wielu ludzi ktozy tu sa kilka lat,pracuja na kierowniczych stanowiskach maja mieszkania i sa szanowani ,inni nie maja nic .wszystko zalezy od czlowieka i jego ambicji
Wszystko ok, ale mieszkania sa strasznie drogie i zwykly Hiszpan bez pomocy rodzicow nie jest w stanie kupic sobie mieszkania...
W duzym miescie, srednie mieszkanie, w budynku ok 30 lat w sredniej dzielny kosztuje ok. 150.000 euro...
czesc zamierzam sie z wyjazdem do hiszpanii..mam pare pytan ale nie mam poki co stalego dostepu do internetu....czy mozemy porozmawiac za pomoca e-maila??? oto moj [email] czekam na e-maila. Intersuja mnie standardy zycia i czy mam jakiekolwiek sznase jak nie znam jezyka??? z gory dziekuje i czekam na wiadomosc.....pozdrawiam
Ja również myśle o wyemigrowaniu do innego kraju. Nie wiem jeszcze do którego, ale wiem że napewno wyemigruję... Nie warto żyć w Polsce. Tu ludzie za marne 700zł harują całe dnie. W polsce chciałabym zdać dobre studia (chyba medycyne) a pracować w innym kraju, bo tam zarobie napewno wiecej niz w polsce. (mówie oczywiście o tych cywilizowanych krajach). Może ktoś wie, jak zarabiaja lekarze w hiszpanii?

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe