UNED- inscripción ważne

Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna
hahahah! Mira lo que me han eviado de la UNED por el e-mail:

Para el envio de la documentacion a la UNED no hay un plazo de entrega estimado, es decir, que puedes enviar la documentacio cuando tengas todo reunido.

El envio del certificado se realiza por orden de llegada.

No creo q lo han hecho tan rápidamente.
:( eh no naprawde sie nei rozumiemy...dokumenty zeby dostac credencial mozesz wyslac kiedy tylko chesz, nawet za XXX miesiecy jesli masz taka ochote!!(pisalam ci o tym!!
natomiesta zeby isc na studia w hiszpanii nalezy przeprowadzic preinscripcion universitaria, proces ten w pierwszej turze konczy sie 6 lipca i do tego czasu musisz dostarczyc do odpowiedniego organu twoje dokumenty potwierdzajace wstep na studia ( w twoim przypadku jest to credencial z UNED). to oznacza ze jesli do 6 lipca nei dostarczysz dokumentow to nei bedziesz brany pod uwage w rekrutacji wiec...nei dostaniesz sie na swoj kierunek w pierwszej turze..pozostaje ci convocatoria w sierpniu..
polecam zebys przeczytal sobie najpierw zasady wstepu na uczlenie hiszpanskie, albo niech ci basia wytlumaczy bo ja nei potrafie z tego co widze... credencial to polowa sukcesu, potem musisz sie dostac na uczelnie po rekrutacji razem z pozostalymi uczniami po bachillerato y fp..
ja w kazdym razie sie poddaje, i tlumaczyc dalej nei bede niczego bo juz mnei to nudzi..

:(
a skoro juz sobie pokazujemy co kto dostal na maila...

Para solicitar plaza al primer curso de estudios universitarios, debe hacerlo mediante Preinscripción Universitaria en nuestra Oficina. Los alumnos que reúnan los requisitos necesarios para acceder a la universidad deben realizar la preinscripción universitaria por Internet en la dirección: http://accesnet.gencat.net del 29 de mayo al 6 de julio. Al entrar en la aplicación, deberá introducir su D.N.I o nº de Pasaporte, rellenar los datos personales y crear su propio código accesnet personalizado, necesario para realizar cualquier gestión referente a su solicitud de preinscripción por Internet. Los alumnos que formalicen la preinscripción: debe de imprimirse una copia y presentarla o enviarla por correo certificado a l’Oficinad’Orientació per l’Accés de la Universitat (pl. Bonsuccés, 5-6, 08001Barcelona) dentro del plazo establecido, juntamente con una fotocopiacompulsada de los documentos acreditativos de sus estudios. (w przypadku acceso UE, tym dokumentem bedzie la credencial)

pochodzi od Oficina d'Orientació per a l'Accés a la Universitat‎ w mojej comunidad autónoma

sluchaj chico ja naprawde zycze ci zebys dostal sie na studia w pierwszej turze i gdzie tylko masz na to ochote bo jest to doskonale doswiadczenei i zycze go kazdemu, ale w twoim przydaku nei wydaje mi sie to zbyt realne ze wzgledu na to ze kazda czynosc administracyjna wymaga czasu. oby ci sie udalo w ciagu tygodnia wyslac dokumenty i zeby uned odeslal je tobie spowrotem a potem zebys jeszcze doslal je na czas do swojego universytetu ale sam ocen szanse na to biorac pod uwage jak dziala polska poczta i siedmiodniowy termin na te 3 czynnosci...

napisalam ci ze jest jeszcze nabor w sierpniu wiec lepiej dowiedz sie wszystkiego dokladnie na zapas, a nei skupiaj sie na najblizszym kroku bo potem sa takie zaskoczenia jak twoje.
pozdrawiam
Ja cię rozumiem,też tak myślałem tak jak ty,tylko co to za tuman mi to wysłał skoro dokładnie mu wytłumaczyłem jaka jest moja sytuacja i że chcę dostać się w 1 turze?
to mu odpisz i zapytaj jaki primer ministro zmieni legislacje? ok? PREINSCRIPCION KONCZY SIE 6 LIPCA..Y PUNTO!! ktorej czesci tego zdania nei moga zrozumiec ci w uned a potem studenci czekajacy na credencial?? i powaznie, jesli tylko zdarzysz do 6 lipca, genialnie!! zaczynasz studia w polowie wrzesnia!! ale realnie nie wydaje mi sie zeby w 6 dni twoj list przemierzyl droge z hiszpanii do polski i spowrotem (plus czas jaki potrzebuje uned zeby wyliczyc oceny)..list z bcn do wawy idzie 4 dni wiec policz sobie..

nic, napisz koniecznie kiedy juz bedziesz mial dokument zebysmy mogli we trojke sie cieszyc, ok? wydaje sie to klamstwem ale chyba tylko my jestesmy zainteresowani tematem..albo tez reszta siedzi cicho;)
i podeslij tej madrej osobie co ci naisala odpowiedz ten link.

http://www.ucm.es/info/ucmp/pags.php?tp=Acceso%20a%20estudios%20oficiales%20de%20primer%20y%20segundo%20ciclo&a=estudios&d=[tel].php

i spytaj jaka ma moc stworcza zeby to zmienic :/
De hecho,se parece mentira.vamos a ver.En todo caso,mañana trataré de contactarme con la UNED otra vez por teléfono y se lo explicaré tan bien como posible para q todo esté claro.También he enviado miles de e-mails. Desde este momento,no me expliques nada que espero saber todo lo suficiente.Leche...pensaba q sería pan con mantequilla ;-) Gracias por la ayuda tuya. Espera noticias mías. Te aseguro q me las arreglaré solo.
hola chico,
zrozum, ze Uned to przeciez oddzielna instytucja niz Uniwersytety. Mowisz ze "musza poczekac"? jak to musza? Niby kto? Myslisz ze jakikolwiek hiszpanski uniwerek poczeka na jednego ucznia z Polski, bo ten akurat nie ma jeszcze matury? Uniwersytety maja przeciez swoje daty przyjec, ktorych musza sie trzymac. nie zahamuja nagle calego procesu rekrutacji ani nie zarezerwuja nikomu miejsca jesli nie postapi zgodnie z ich zasadami. I to ze UNED zrobi ci Credencial to przeciez moze byc nawet w grudniu ich przeciez juz dalej nie obchodzi po co ci ona. Ich rola konczy sie na wystawieniu Credencial wiec dalej musisz juz dzialac niestety sam. Zrteszta Caramelo ci juz dokladnie wszystko wytlumaczyla. Nic dodac nic ujac. Dokladnie tak samo to rozumiem. Najlepiej zebyc przygotowal sie do tego sierpniowego terminu bo na ten na bank zdazysz.

besos
P.s. caramelo, wysyalam juz te solicitud, tzn chyba dopiero w poniedzialek bo jeszcze sie okazalo ze musze isc po potwierdzenie kopii paszportu i credencial. ale powiedz mi jak to jest? jesli tam jest 12 okienek na wpisanie kierunkow wg moich preferencji to rozumiem ze jesli automatycznie nie dostane sie na pierwszy ktory wpisalam to biora mnie pod uwage na nastepny? i czy jest cos takiego jak lista rezerwowa? tzn tak jak u nas ze jak ludzie sie decyduja albo nie to ta lista idzie w gore o kilka oczek? Czy moze w tym celu to juz jest ten nabor sierpniowy?

P.S2 Pan con mantequilla???? Pan comido raczej... to pierwsze chyba przetlumaczyles doslownie. a poza tym takie Pan comido to wszystko niestety nie jest.
z rekrutacja jest tak ze wpisujesz swoje preferencie i przyjmuja cie na te na ktore ci wystarczy oceny, np na pierwsze piec opcji jakie wybralas, ty wybierasz z nich jedna i juz jestes na uni a potem z reszty list cie kasuja i jest kolejny nabor juz z nizszymi notas de corte. w catalunya sa 2 etapy kiedy przyznaja miejsca a potem jest 3ci jesli sie mialo jakies reklamacje;) szczegolow juz nei znam bo ja sie dostalam w primera asignación i dalej to juz mialam wakacje;)
ale szczerze..z 9 mozesz sie nei interesowac pozostalymi terminami ;) masz miejsce od pierwszej asygnacji na sto tysiecy procent pewne, vamos.. ;) nawet na najlepszy wydzial medycyny na najlepszej uni w panstwie :)

do mec i pozostalych:
SLICZNIE DZIEKUJEMY ZA ACCESO UE :D a karte z sele sobie powiesze nad lozkiem, dla potomych;)
Będę może chamski,ale lepiej powtórz sobie idiomy. pan comido=pan con mantequilla. Tak nawet mówi mój korepetytor,full-blooded boliviano :/ Recibe un saludo cordial.
Nie mam co powtarzac. Nie mowi sie po prostu Pan con manequila w hiszpanskim "ogolnoprzyjetym". Zaden Meksykanin, Kolumbijczyk czy Chilijczyk by tak nie powiedzial, nie mowiac juz o Hiszpanie ( o czym moze Cie poinformowac Caramelo). Rozumiem, ze w Twoj nauczyciel to dla ciebie najwiekszy autorytet w dziedzinie hiszpanskiego. Moze i on tak mowi, ale przeciez sam chcesz jechac do hiszpanii nie do Boliwii, prawda? zreszta sam moze zajrzyj do jakiejs ksiazki, rozejrzyj sie, porozmawiaj z innymi ludzmi, bo mi pewnie i tak nie uwierzysz.
ale to nie jest w koncu nasz glowny temat,
Caramelo mam problem z ta solicitud. zadzwonilam na jeden uniwerek to mi powiedzieli ze ta czesc z Grupy 0 Apartado IV gdzie sie wpisuje vias de acceso mam zaznaczyc wszystkie, bo tak mam napisane na Credencial ( ty tez masz wszystkie?) a na innym mi powiedzieli ze mam zaznaczyc tylko te zgodnie z kierunkiem studiow na jakie ide. ja juz nie wiem.. kurde, musze to jutro wyslac...
...
do kogos sie w ogole uned odezwal? bo jutro koncza sie zapisy. na niektorych uniwerkach dzis...
hej, co do UNEDU to tak odezwal sie, przeczytaj wyzej. Mamy z Caramelo juz Credencial i zlozylysmy ja na Uniwerek. a sprawa ucichla bo chyba kazdy czeka na wyniki..a to dopiero 18.lipca
bo mi kuzwa nie doszedl jeszcze credencial! uned przekrecil literke w adresie wrrrrr
Mam ocene 8,83. Dzieki Caramelo za pomoc,hehehehee. No i oczywiscie z tymi terminami to racje mialas. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to bede mogl studiowac we wrzesniu tylko z 2 tygodniowym opoznieniem- tak mi powiedziala babka w sekretariacie na UAM.
Mam ocene 8,83. Dzieki Caramelo za pomoc,hehehehee. No i oczywiscie z tymi terminami to racje mialas. Z tego co udalo mi sie dowiedziec to bede mogl studiowac we wrzesniu tylko z 2 tygodniowym opoznieniem- tak mi powiedziala babka w sekretariacie na UAM.
Polecam Centrum Polsko-Hiszpanskie, informacje o studiach, nauce i pracy w HIszpanii, oferuje e-cursos, korepetycje, konsultacje, kursy, praktyki/ e-praktyki, szybki system nauki j.hiszpanskiego.

Informacje znajdziesz na stronie

http://centrumes.eu.interia.pl/
hej, ja znowu mam pyatnie co do dokumentow ktore trzeba wyslac do uned-u... czy swiadectwa majaa byc tylko przetlumaczone u tlumacza przysieglego ? czy mam je tez poswiadczac notarialnie? czy ma je wczesniej poswiadczac ministerstwo edukacji w polsce?
czy jak wysylaliscie dokumenty to zalaczaliscie tez kopie polskich swiadectw i czy przetlumaczone dokumenty wysylaiscie w oryginalach?

i czy oni razme z wynikiem odsylaja te dokumenty? pozdraiam serdecznie
Wyślij 2 hojas de inscripción,ktore masz ze strony UNEDU, ostatnie swiadectwo z liceum,swiadectwo maturalne,kopie paszportu,lub dowodu osobistego,dowod wplaty 40 euro. Swiadectwa maturalne i z 3 klasy liceum tlumaczysz tylko u przysieglego.nie bawisz sie w inne bzdury,ktore tylko moga ci zaszkodzic.ja tak zrobilem i okazalo sie,ze to wystarcza.
Temat przeniesiony do archwium.
61-80 z 80
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - tłumaczenia