Mieszkanie Sevilla

Temat przeniesiony do archwium.
Właśnie wybieram się do Sevilli na erasmusa.
Wiecie może coś o mieszkaniach do wynajęcia i czy trudno jest coś znaleźć? Przyznam, że już troche szukałam, ale każdy mówi żeby dzwonić, a niestety nie jestem jeszcze na miejscu, więc ciężko się umówić.
Znacie może kogoś kto chce wynająć mieszkanie lub pokoje?
w hiszpanii w zasadze mieszkania wynajmuje sie przez tzw,imobilarie(agencje nieruchomości)to dodatkowy koszt.jeszcze do niedawna pobierali oni miesieczny czynsz jako swoje wynagrodzenie.tzn. jeśli mieszkanie kosztowało 500 e. miesięcznie, za sporządzenie umowy pobierali oni 500 euro, kolejne 500 e. to kaucia,nastepne 500e.miesiąc bierzący i już mamy 1500 e. na samym wejściu. niektóre agencje rzyczyły sobie kaucje za 2 miesiące i wymagały od wynajmującego przynajmniej okazania "nominy" to jest miesięcznego rozliczenia dochodu,można to nazwać - odcinkiem wypłaty. bez tego w niektórych imobiliariach nic nie załatwisz.wiec jak widać nie jest łatwo ani tanio.w obecnej sytuacji nie wybierałbym sie do hiszpanii zupełnie w ciemno lub bez przynajmniej 2500 e. na początek.
no to mnie załamałaś trochę. Myślałam że mieszkanie dla studentów będzie łatwiej znaleźć :/
co masz na myśli pisząc, że nie wybierałabyś się do Hiszpanii w takiej sytuacji?
Ja tam nie jadę pracować i zarabiać na życie, tylko się uczyć...
witam,miałem na myśli,że nie pojechałbym szukać pracy bo raczej nie możliwe jest jej znalezienie a z prac dorywczych nieda się wyżyć. w twojej sytuacji oczywiście jest inaczej.musisz jednak znalezć kogoś z kim dzielić będziesz mieszkanie i koszty,bo są one nie małe uwierz.pozdrawiam i powodzenia życzę
w sevilli jest takie miejsce,gdzie spotykają się ruscy.tam napewno znjdziesz kogoś kto wynajmie ci pokój.to park w centrum miasta,nie pamiętam jak się nazywał,jest blisko katedry o której wszyscy wiedzą gdzie się znajduje.na przeciwko parku jest macdonalds.tam to naprawde z 2 stówkami w kieszeni można pojechać w ciemno i znależć zakwaterowanie
cudzoziemcy nazywają ten park "ruski park" trafisz napewno kierując sie w okolice katedry
monza, skontaktuj się z uczelnia przyjmującą, napisz do biura współpracy z zagranicą, zazwyczaj uczelnie pomagają studentom z wymiany znaleźć pokój.
Pokój w mieszkaniu za studentami będzie o wiele tańszy.

Jedziesz na Universidad de Sevilla?
La Universidad de Sevilla cuenta con el Servicio de Asistencia a la Comunidad Universitaria (SACU), que ofrece información y asesoramiento sobre las distintas modalidades de alojamiento para estudiantes en la Universidad de Sevilla. Podrá optar por:
* Colegios Mayores y Residencias
* Pisos en alquiler
* Pisos compartidos
* Habitación en familia
* Programa de alojamiento con personas mayores, discapacitados y padres/madres con hijos a su cargo.

Más información: http://www.sacu.us.es
Teléfono: + 34 954486014
e-mail: [email]

To ze strony
http://www.internacional.us.es/alojamiento

Popatrz na tych stronach:
www.compartepiso.com
www.campusanuncios.com
www.habitamos.com
www.easypiso.com
Ceny? Wybierz "piso compartido", wpisz odpowiednie miasto i dzielnicę i sama zobaczysz.
Niektóre uczelnie oferują nocleg przy hiszpańskiej rodzinie na pierwsze noce, tak, żeby przyszły student miał możliwość spokojnego poszukania mieszkania.

Powodzenia :)
Temat przeniesiony do archwium.