POMOCY! POTRZEBUJE TLUMACZENIE!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Drodzy forumowicze! Mam ogromna prosbe...dopiero od niedawna ucze sie hiszpanskiego i mam maly problem...potrzebuje na poniedzialek tlumaczenie przepisu kulinarnego i nie moge sobie z tym poradzic....dla niektorych z Was to bedzie pewnie bulka z maslem wiec bardzo prosze o pomoc. Z gory dziekuje:) oto przepis:


Hervimos los huevos hasta que estén duros. Cuando estén cocidos, los pelamos y los cortamos por la mitad.

Con cuidado sacamos todas las yemas dejando enteras las claras cocidas. En un bol mezclamos 6 yemas con el atún escurrido de aceite. Añadimos a la mezcla mayonesa suficiente hasta que quede como una masa compacta y tierna.

Con una cucharilla ponemos la masa en los huecos de las yemas en las claras cocidas. Luego cubrimos todas las mitades de los huevos con una capa de mayonesa y rallamos sobre ésta las dos yemas sobrantes.

Lo dejamos enfriar en el frigorífico unos 15 minutos, y servimos con una ensalada de guarnición.
Lo dejamos enfriar en el frigorífico unos 15 minutos, y servimos con una ensalada de guarnición.

Gotujemy jajka az beda twarde. Kiedy beda ugotowane, obieramy i przekrajamy na pol.

Ostroznie wyjmujemy wszystkie zoltka pozostawiajac cale ugotowane bialka. W misce mieszamy 6 zoltek z tunczykiem odcienczonym z oleju. Dodajemy do tej mieszanki majonez, wystarczajaco aby powstala zwarta ale miekka masa.

Za pomoca lyzeczki nakladamy mase w ugotowanych bialkach w miejscach gdzie byly zoltka. Nastepnie, pokrywamy wszystie polowki jajek warstwa majonezu i startymi resztkami zoltka.

Pozostawiamy do ochlodzenia w lodowce jakies 15 minut i podajemy z dowolna salatka.

;-)
Dziekuje Ci bardzo:) ratujesz mi zycie:*
... i wyglada to tak:

http://recetas.mundorecetas.com/modules/Recipes/photos/G45fa599198f0d.jpg

lub tak:

http://www.recetasgourmet.com.ar/images/xcontinente/americas/sur/paraguay/entradas/huevosrellenos/huevos.jpg

lub tak:

http://i161.photobucket.com/albums/t235/paranorah/HUEVOSRELLENOS3Blog.jpg

Ostroznie ze slowem "guarnición". Chodzi tu o jakikolwiek dodatek warzywny do potrawy glownej (dekoracja) zazwyczaj na tym samym talerzu. Moze byc to salatka, szparagi, smazone pieczarki, pure zimniaczane, cale ziemniaki gotowane, pieczona papryka, zielony groszek, itd ...

;-)
Jeszcze raz bardzo dziekuje:) Dobrze ze sa jeszcze ludzie ktorzy chca pomoc:) MUCHAS GRACIAS:)