S.O.S. tabasko!

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

ale serce cwałuje mi jak mustang ogniście - jak tabasko i corrida, jak flamenco, oto bowiem sześć dni przed sądem ostatecznym! czy zdąrzę nauczyć się hiszpańskiego, gdy egzekutorzy ostrzą już ząbki? umiem tyle co me llamo pedro si si si

oto zakres:

1. l.poj i l.mn od rzeczowiników i przymiotników
2. masculino i feminino od przym. i rzecz.
3. rodzajniki określone i nieokreślone w liczbie pojedyńczej i mnogiej.
4. zaimki wskazujące: esta, este, esa, ese, aquella, aquel w l.poj i l.mn
5. czas presente de indicativo: czasowniki regularne i nieregularne
6. czas indefinido : czasowniki regularne i nieregularne
7. czas imperfecto : czasowniki regularne i nieregularne

oraz

tematy do przygotowania:
1. rodzina
2. opis człowieka
3. charakter
4. co lubisz robić w wolnym czasie, Twoje preferencje ;-)(gustar, interesar, encantar)
5. zamówienie posiłku w restauracji
6. zamówienie pokoju w hotelu
7. relacja wydarzeń w czasie przeszłym

wsio. sześć dni. zegar tyka. podołam? ;(
a skad my mamy wiedziec??
wolałbym poprzez uruchomienie empatii, ale zimna kalkulacja tez może być ;-)
olaboga. O.o

Tutaj chyba nikt się aż tak bardzo nie rozpisze, by Tobie to wszystko podyktować.

Maszeruj jutro do księgarni i kup sobie rozmówki hiszpańskie. Plus, są jeszcze fajne google. Wejdź na angielską wersję wyszukiwarki i wpisz: 'basic phrases spanish', 'spanish podcasts', nie ważne co. Na pewno coś znajdziesz. :)

Ekhm... do tego español nie jest taki prosty, wiele czasowników najczęściej używanych jest nieregularnych, istnieje wiele wyjątków... :/

Po pierwsze, napisz, o co tak właściwie chodzi. Co to takiego ten sąd ostateczny? :)
sierpniowej krucjaty są to plany, i albo sforsuję bramę, albo zginę zapomniany
taki domek z kart - narobiłem podniebnych planów, ale zapomniałem o ziemi ;-)

wprawę w dzikich odsieczach już mam, i często przyświeca mi może nie betlejemska, ale na pewno pomyślności ;)

si si si koniec pędzlowania

rozmówki hiszpańskie wykopałem. mój skarb złoty na talking-talking. gorzej z gramatyką - jakiego kalibru jest to całe preferido masculino esta i w ogóle indefinido?
;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Dobra, przyznam, że to mi pachnie na prowokację (nie bierz tego do siebie) .. ale ogólnie to doskonałe. Gratuluję polotu w codziennej mowie. :)

Preferido masculino i indefinido? O.o Chyba lekko namieszałeś. :)
cokolwiek to było- nie bierz tego więcej
I powodzenia w nauce :)
"ale serce cwałuje mi jak mustang ogniście - jak tabasko i corrida..."

No... przy corridzie to faktycznie cwałuje. Nie tylko serce :D:D:D:D
bieeen Aga!!!
to naturalny narkotyk ;)

dziękuję tym, którym mam za co. reszcie pokazuję swój języczek ;P
materiał to stos pożółkłych szpargałów, ale ogarnąć się da.
ramionami.
Hmm, słyszałam określenie, że - w połączeniu ze "słomką" - to najtańsza i najbardziej dostępna forma rozrywki. Bo jeśli ktoś zakłada, że do Tanga trzeba dwojga to... robi się mniej dostępnie, a czasem też drożej.
Ale że uzależnia... nie wiedziałam :D

Powodzenia w nauce!!
dobra teoria hahahaha, ciekawe czy ktos doceni Twoj polot, mnie zapewnilas poranek z usmiechem, pisalam tu juz gdzies o mojej wpadce jezykowej z corrida:)))))
a poza tym uzaleznia hahahhaahha, wierz mi
A to cieszę się :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie