Homanaje a Martha Valdes

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

Nie wiem skąd mam tę piosenkę na komputerze, jednak zakochałam się w niej od pierwszego usłyszenia.
Wiem tyle, że pochodzi z albumu distino diferente.
Ma ktoś słowa chociaż po hiszpańsku?????
chciałam zaznaczyć, że nie mogę znaleźć ich nigdzie... ani tej piosenki na youtubie, ani słów gdziekolwiek...
a zależy mi bardzo. :)
Nie wiem czy wszystkiego nie pomyliłas. Może chodzi o album, wydany przez Sarę Gonzalez pod tytułem "Sin ir más lejos – Homenaje a Marta Valdés"
Albo o piosenkę, która pochodzi z płyty grupy Afro Cuban All Stars "Distinto, diferente", i której fragment można usłyszeć tu:
http://www.artistdirect.com/nad/window/media/page/0,,888916-2324971,00.html
Co zresztą zostało już napisane powyżej :D
Aaaa, to zmienia postac rzeczy. Oni po prostu dodali pod zmienionym tytułem jedną z interpretacji utworu "Llora" . Tutaj mozesz posłuchać fragmentu w oryginale:
http://www.amazon.com/Doce-Boleros-Mios-Marta-Valdes/dp/B000ETR9HO/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=music&qid=1226443343&sr=1-2

A za pomocą karty kredytowej lub torrentów dasz sobie radę z resztą .. :-)
Oooooj Argazedonie :) Przeczytałeś Ty dokładnie tej jej post? Przecież ona MA tę piosenkę na dysku!! Chodzi jej o tekst :D

Llora por lo que nunca hiciste,
por lo que nunca fuiste
y quieres ser ahora.
Llora, llora
por el amor que vuelve
y por el amor
que jamás hallarás.

Llora por los amores viejos
que se quedaron lejos
y que tal vez añoras.
Llora por este amor que crece
y, aunque después te pese,