Pilne

Temat przeniesiony do archwium.
Brak wkładu własnego

Wpis zamieszczony (lub przeniesiony) do grupy "Brak wkładu własnego" oznacza, że autor wpisu nie zadał sobie trudu samemu spróbować poradzić sobie z zadaniem lub prośba o tłumaczenie została przepuszczona przez Google Translator. Jeśli ktoś z użytkowników forum ma czas i ochotę może odpisać na taki wpis ale jeśli takiej odpowiedzi nie będzie - nie ma co się denerwować - po prostu nikomu nie chce się odrabiać zadań za kogoś ;-)

Dlatego zachęcamy do własnych prób - szansa na odpowiedź jest znacznie większa.

co to znaczy?

Hola amigo, espero que estes muy bien, muchos saludos para usted, Que la pase super bien en un pais bello como Polonia, mucha suerte y muchos exitos para vos,Que dios lo vendiga amigo
Amigo!!! Que la estes pasando super super super bien, que todo te salga bien, que tengas muchos exitos, eres una persona rebuena,todo lo mejor para ti en este dia de reflexion al padre.
Muchos exito,mucha salud.
Que dios te vendiga
Amigo , Tener un amigo como vos deberas es un tesoro, amigo siempre cuentas conmigo, tienes todo mi apoyo y confianza, TE deseo muchos exitos, y muchas alegrias en tu tierra natal Polonia,Lo mejor para ti amigo, que siempre estes bien, y que la pases re bien.Ojala el mundo fuera como tu.
Holass amigo!!! Perdon por escribirte tarde tu cumpleaños, espero que la hallas pasado muy bien con muchas felicidades amigo! gracias por todo Que siempre tengas muy buena salud,siempre sonriendo de la vida,y con muchos amigos que te aprecian, te lo deseo de corazon, quisiera escribirte algo mas pero no tengo palabras, te agradesco 1 vez mas por tu postal , que lo guardo como oro, eres un gran amigo, nunca cambies eres muy chevere como decimos aqui. Suerte en toda tu vida
Holas amigo...Espero que andes bien amigo gracias por ser tan buen amigo y muchisimas gracias de nuevo por la postal que me enviaste hace algunas meses.. Esa postal la guardo como oro,gracias por todo que tengas un buen dia, muchos exitos y mucha suerte amigo alla en la bellizima Polonia,nunca cambies
Czy ty korespondujesz z niedouczonym członkiem jakiejś sekty ? Śmierdzi to czymś dziwnym na odległośc. Już kiedyś miałem wątpliwości ale gostek nie był aż tak "wylewny" ....
A co masz na mysli piszac tak? Lepiej mi pomoz prosze
Naprawdę, dziwne to i pokrecone psychicznie.Wygląda jak dziwne zaloty jakiegoś egzaltowanego księdza lub sekciarza albo bardzo słabo wykształconego "moherowego bereta" z kółka różańcowego.
Pominę juz to "w kółko Macieju" powtarzanie, że jesteś skarbem, cudowną, prze-dobrą osobą... i inne epitety. Ale takie 'kwiatki' jak dwukrotne powtarzanie, że wysłaną przez ciebie pocztówkę przechowuje "jakby była ze złota' ...Masturbuje się nad nią, czy co ? :-)
moze sie masturbuje ja tego nie wiem przeciez go nie bede sprawdzal
Przeczytałam tekst Argazedona.
Spłonęłam rumieńcem.
Przeczytałam tekst Marcosa...
Spadłam z krzesła ze śmiechu :D:D:D
ee tam, arg. się niepotrzebnie podnieca,
Marcos.czy ten amigo jest z Am Łac?? bo chyba tak, prawda? gdzies mam jeszcze maile pewnego przemiłego pana z Peru, dokładnie w tym samym tonie, no może ciut mniej kwieciste, ale tez pełne błogosławieństw, objawionych prawd o marności i chwiejności naszego życia, ale jednocześnie dowodów na to jak pieknym jest darem, zapewnień o wiecznej przyjaźni i miłości do bliźniego i moich oczu przy okazji i takie tam.. aha, nakazywał mi zawsze kochać i szanować moją mamę ( co i tak czynię)

a poza tym to bardzo fajny człowiek był, i normalny w realu :)

także żadna sekta, niektórzy tam już tak mają :)
Agnieszko co tu takiego zabawnego jest ze spadlas z krzesla
akurat ten przyjaciel jest z ameryki poludniowej i nawet z peru :P
i co myslisz o tym peruwianmczyku? MNozna mu zaufac, ajcy sa ludzie tam
Ano rozbawił mnie Twój tekst "przeciez go nie bede sprawdzal" ;)
Czemu się tak dziwicie.Peru to biedny kraj.Ludzie żyją tam w surowych warunkach i z tego powodu są od siebie nawzajem bardziej zależni i wiedząc o tym odnoszą się do siebie nawzajem dużo serdeczniej i uprzejmiej niż Europejczycy.
Z listu wynika ,że autor to osoba wierząca.I tyle.Gorliwa wiara to niekoniecznie sekciarstwo.Możliwe też,że autor chciał wykazać się szacunkiem dla kultury adresata bo sądzi,że wszyscy Polacy to gorliwi katolicy i stąd tyle odwołań do Boga.A czy komuś warto ufać to zależy od osoby a nie od narodowości czy kraju zamieszkania.A to,że w Ameryce Łacińskiej pisze się bardziej kwieciście niż w Polsce to fakt.Poczytajcie literaturę tego regionu w oryginale.Nawet najbardziej banalne kwestie są w niej opisywanie za pomocą wyszukanych,poetyckich metafor.Taka kultura.
corazon masz 100% racje ja za europejczykami tak abrdzo nie przepadam woel 1000 razy ludzi z peru albo ameryki lacinskiej bo w europie ludzie sa zapatrzeni w siebie i bardzo ludzi oszukuja krzywdza itd
Agniecha, zapomniałaś opluć monitor?! ;))
Nie zapomniałam. Nie zdążyłam bo spadłam :D
no fakt, nawet i tutaj ważne jest następstwo czasów ;)
To do dzieła...(tak myślę - ksiądz to raczej nie jest - błędy dziwne i Bóg z małej litery.) Sekciarz juz bardziej.

Cześc przyjacielu, mam nadzieję, że czujesz sie bardzo dobrze, wiele pozdrowień dla ciebie. Spędzaj czas super dobrze w pieknym kraju jak Polska, duzo szczęścia i wielu sukcesów ci życzę. Niech Bóg cie błogosławi, przyjacielu.
Przyjacielu ! Zycze ci abyś czas spędzał super super super dobrze, żeby ci wychodziło wszystko dobrze, żebyś miał wiele sukcesów, jesteś prze-dobrą osobą, wszystkiego co najlepsze dla ciebie w tym dniu rozważania/refleksji nad ojcem [Jakim ojcem ? bogiem-ojcem??? :-)]
Wielu sukcesów, dużo zdrowia.
Niech Bóg cię błogosławi.
Przyjacielu, mieć takiego przyjaciela jak ty zaprawdę to jak mieć skarb, przyjacielu zawsze licz na mnie, masz moje wsparcie i zaufanie, życzę CI wielu sukcesów i wielu radości w twej ziemi ojczystej Polsce. Wszystkiego najlepszego tobie przyjacielu, abys zawsze czuł sie dobrze i abyś spędzał czas prze-dobrze. Bodaj świat był taki jak ty.
Cześć przyjacielu. przepraszam za napisanie zbyt późno na twe urodziny, mam nadzieję, że spędziłeś czas bardzo dobrze, wiele życzeń przyjacielu! Dziekuję za wszystko, Zebyś zawsze miał świetne zdrowie, zawsze się uśmiechał do życia, miał wielu przyjaciół doceniajacych cie, z serca ci tego zyczę, chciałbym napisac wiecej ale słów mi brakuje. Jeszcze raz ci dziękuję za pocztówkę, którą przechowuję jak złoto, jesteś wielkim przyjacielem, nigdy sie nie zmieniaj, jesteś 'przefajny' jak tu mówimy, szczęścia w całym twoim życiu.
....
I tak w kółko to samo, egzaltowane zbitki emocjonalne...
podziwiam, ja nie mialabym tyle samozaparcia...;)
Peru to biedny kraj.Ludzie żyją tam w surowych
>warunkach i z tego powodu są od siebie nawzajem bardziej zależni i
>wiedząc o tym odnoszą się do siebie nawzajem dużo serdeczniej i
>uprzejmiej niż Europejczycy.

oj, to chyba pobozne życzenia,,fajnie by było, gdyby tak naprawdę było. ludzie tam są w takim samym stopniu mili lub niemili jak w Europie.Wszystko zależy od egzemplarza :)

Poczytajcie literaturę tego regionu w oryginale.Nawet najbardziej
>banalne kwestie są w niej opisywanie za pomocą wyszukanych,poetyckich
>metafor.Taka kultura.

np książki Jaime Bayly'ego? nie zauważyłam wyszukanych metafor. U Vargasa Llosy tyż nie :) o poezji nie wiem, nie brałam się, ale chyba z nazwy musi być poetycka :)

co do wiary to się zgodzę. I o wiele bardziej przemawiają do mnie przejawy wiary w chrześcijańskiego Boga tam, niż w Polsce. ( z wyjątkiem może tamtejszych zielonoświątkowców )
Z paru słów zrobiłem sobie 'kopiuj/wklej' więc szybko poszło.. :-)
;)))))))))
Z paru słów zrobiłem sobie 'kopiuj/wklej' więc szybko poszło.. :-)
tzn co zrobilas z tym?
Marco - do świąt jeszcze daleko więc skąd to pytanie jakbys sie urwał z...? :-)
moze ktos mi pomoze i powie gdzie moglkym znalezc takie ruchome obrazeczki jaie sa w tym filmiku?

i moze mi ktos powiedziec kto to spiewa
No tak, to juz wszystko jasne...Tylko nie wiem czy smiać sie czy płakać :-)
Marco- czy twoi rodzice wiedzą, że korespondujesz z jakimś nieznajomym na drugim końcu świata ? Czy wysyłałeś mu może jakieś swoje zdjęcia ?
Nie mam rodziców, zdjecia to on widzi w moim profilu ale kto ciue to wie moze mu jakas fotke na pamiatke posle
Peruwianczyk mi powiedzial ze nikt mu nie wysyla kartek :)
No tak. Jesli juz to wysyłają kartki internetowe, jak te z filmiku na youtube. Pewnie był w szoku, że ktos wydał pieniądze na znaczek.
No może był w szoku heheheh
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia