To do dzieła...(tak myślę - ksiądz to raczej nie jest - błędy dziwne i Bóg z małej litery.) Sekciarz juz bardziej.
Cześc przyjacielu, mam nadzieję, że czujesz sie bardzo dobrze, wiele pozdrowień dla ciebie. Spędzaj czas super dobrze w pieknym kraju jak Polska, duzo szczęścia i wielu sukcesów ci życzę. Niech Bóg cie błogosławi, przyjacielu.
Przyjacielu ! Zycze ci abyś czas spędzał super super super dobrze, żeby ci wychodziło wszystko dobrze, żebyś miał wiele sukcesów, jesteś prze-dobrą osobą, wszystkiego co najlepsze dla ciebie w tym dniu rozważania/refleksji nad ojcem [Jakim ojcem ? bogiem-ojcem??? :-)]
Wielu sukcesów, dużo zdrowia.
Niech Bóg cię błogosławi.
Przyjacielu, mieć takiego przyjaciela jak ty zaprawdę to jak mieć skarb, przyjacielu zawsze licz na mnie, masz moje wsparcie i zaufanie, życzę CI wielu sukcesów i wielu radości w twej ziemi ojczystej Polsce. Wszystkiego najlepszego tobie przyjacielu, abys zawsze czuł sie dobrze i abyś spędzał czas prze-dobrze. Bodaj świat był taki jak ty.
Cześć przyjacielu. przepraszam za napisanie zbyt późno na twe urodziny, mam nadzieję, że spędziłeś czas bardzo dobrze, wiele życzeń przyjacielu! Dziekuję za wszystko, Zebyś zawsze miał świetne zdrowie, zawsze się uśmiechał do życia, miał wielu przyjaciół doceniajacych cie, z serca ci tego zyczę, chciałbym napisac wiecej ale słów mi brakuje. Jeszcze raz ci dziękuję za pocztówkę, którą przechowuję jak złoto, jesteś wielkim przyjacielem, nigdy sie nie zmieniaj, jesteś 'przefajny' jak tu mówimy, szczęścia w całym twoim życiu.
....
I tak w kółko to samo, egzaltowane zbitki emocjonalne...