Powiem tak, kazda osoba uczaca sie od dziecka tylko angielskiego ma wlasnie taki przekret w glowie, ktory pozwala jej myslec, ze to jest jeden jedyny wlasciwy jezyk. Ja np. uczylem sie 12 lat niemieckiego (tez nie z wlasnych checi) oraz angielskiego i 3 lata francuskiego w liceum. I jestem wdzieczny tym osobom, ktore powciskaly etaty w moich szkolach i zmusily nas do nauki roznorodnosci. Zawsze kochalem sie w hiszpanskim i pragnalem sie go uczyc, niestety w szkole nie bylo takiej opcji, wiec robilem to hobbystycznie, dopoki tu nie przyjechalem. Ale rozumiem, ze nie kazdy musi lubic dany jezyk. ALE POSZANOWAC. Kurde, ludzie, naprawde nie caly swiat gada tylko po angielsku i nie obchodzi mnie, ze ktos komus kazal sie uczyc innego jezyka. Och Boze, co za tragedia, kazali sie uczyc biednemu studentowi innego jezyka! Jeszcze polskiego zapomnij, bo po co Ci on, przeciez angielski taki fajny i kazdy go zna, od nowojorskiego businessman'a az po 90-letnia babcie z Wladywostoku. To zangielszczanie polskiego internetu tez mnie doluje. A to wszystko przez takich jak Ty. Dobrze, ze Rej tego nie widzi.
Cytat: enought
7. Estoy aquí, porque tengo que aprobar el Español, pero soy muy ignorante y pienso que una lengua es suficiente y por eso voy a buscar la gente que hace mis deberes para mi.
Mam nadzieje, ze to przepisal ;)
edytowany przez kamcin: 29 maj 2012