Myślę, że bałagan uporządkowałby szablon forum taki jak na większości forach internetowych, bo tu jest jakiś dziwny i faktycznie się nie sprawdza. Myślę, że powinna być czytelna strona główna forum z działami jeden pod drugim, a w każdym dziale wątkami jeden pod drugim i po prawej stronie przy każdym wątku info o ilości odpowiedzi itd. - tak jak na większości for internetowych i tam nie ma takiego bałaganu.
Myślę też, że na forum powinien być też jakiś moderator pilnujący porządku. Moderator miałby moc usuwać lub prznosić do odpowiedniego działu wątki. Robiłby to sam z siebie, gdy zajdzie taka potrzeba, a nie jedynie po zaraportowaniu postu, bo ten system się tu nie sprawdza. Codziennie pilnowałby też tego co się dzieje na forum i zapobiegał rozprzestrzenianiu się chamstwa, co jest na tym forum kolejnym problemem i nikt tu tego nie kontroluje. Na innych forach jest system ostrzeżeń dawanych przez moderatorów za wpisy obraźliwe lub niezgodne z tematem forum, po otrzymaniu np. trzech konto jest blokowane.
Dziwi mnie fakt, że być może najbardziej popularne polskie forum na temat języka hiszpańskiego jest jednocześnie najgorzej prowadzonym forum jakie widziałem.