Kiedy DELE?

Temat przeniesiony do archwium.
Z ciekawości - po jakim czasie jak intensywnej nauki podchodziliście do pierwszego poziomu DELE (albo byliście na takim poziomie)?
ja dele basico zdawałam po 4 latach nauki w liceum z poszerzonym hiszpańskim (5 godzin tygodniowo), a dele superior 4 lata później - ucząc się już właściwie sama, jeżdżąc dużo do Hiszpanii, etc
4-5 lat to chyba taki standard, zeby sie przygotowac do dele basico (no chyba ze ktos studiuje filologie...)
Hola!
Jesli ktos sie intensywnie uczy jezyka i spedzi choc 2 miesiace w Hiszpanii to smialo moze zdawac egzamin po uplywie 2 lat.
Smialo mozna powiedziec , ze po 7 miesiacach w Hiszpanii z slaba znajomoscia jezyka przed wyjazdem mozna bez problemu zdac D.E.L.E.
Ja tak zrobilam!
Powodzenia
hej, sluchajcie, nie wiem jak wy, ale ja zdaje teraz w listp. dele poziom basico ,a hiszp, sie uczylam tylko 2 lata w liceum w wymiarze 2 godz. tyg. ale czuje sie przygatowana do niego ,ale nie weim jak mi pojdzie, 3 majcie kciuki,
,moje gg jak cos to-6275088, chcetnei nawiaze z wami znajomosc Hiszpanie i podzielimy sie wrazeniami, besos para todos!!;)
ja tez zdaje w listopadzie...ale mam stracha!!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Do autora strony - uwagi, propozycje