niech sobie przypomnę :P
Część pisemna
umm, no było zadanie na przyporządkowanie tytułów gazet do artukułów, z tym ,że tytulów było 2 razy wiecej.
Później z kolei było takie zadanie żeby przporządkować informacje do ogłoszeń. Było ogłoszeń na dwie str. a4 różne takie z napisami, obrazkami, jak w gazetach. A do tego były zdania czegao szukasz. np. Chsez jechac na wakacje na Mallorkę z którego ogłoszenia skorzystasz? Ogłoszeń było wiecej niż tych zdań.
No i tekst o Któlowej Sofii i jej działalności charytatywnej. Do tego pytania i odpowiedzi a, b, c.
List prywatny z lukami (wybrać do każdej luki a,b lub c). Na gramatyke i struktury.
List formalny (nie pamiętam chyba na gramatykę i struktury też) z lukami ale do luk trzeba pryporządkowa wyrazy z rozsypki. Ocziwiście wyrazów jest więcej niż luk.
Słuchanie:
1)tekst o modzie i o sposobie ubierania się różnych ludzi
2)wypowiedzi starszych osób o ich życiu.
3) komunikaty - ale nie pamiętam za bardzo
Pisanie: odpisac na list nieformalny do przyjaciółki z Ekwadoru.
Część ustna
częśc wstępna : luźna rozmowa z partnerem, na wybrany temat, wymyślony, luźne pytanie etc.
Część 2: opowiadać o jakimś zagadnieniu (do każdego zagadnienie były podpunkty, które można rozwinąć), romowa z partnerem. Były 3 różne tematy (ale para dostawała tylko jeden, nie losowaliśmy, dostawaliśmy przydzielone): telewizja, podróże (mój ulubiony temat :)) i wypadki drogowe.
Zgadnij który miałam ja? Oczywiście wypadki drogowe :/ ale nie bylo tak źle. Niedawno mielismy temat o wypadkach wiec spoko :D
Cześc3: negocjowanie na podany temat (nie wiem czy wszystkie tematy były te same, ale ja miałam, że mamy zorganizowac fiestę espańolę i co tam pokolei trzeba zrobić, czyli omówic miejsce, lokal, gości, et. (wiecej tych punktów było tylko nie pamiętam teraz)
A tera to już idę spać, bo padam, mam nadzieję, że nie zamotałam ;)
co do poziomu, rózne języki - róznie może być. To tak jak z maturą, niby poziom z róznych języków powinien byc ten sam, a prawie nigdy nie jest.... :/
salu2