jak to z tym hiszpańskim jest?

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |
Hej! Chciałabym się dowiedzieć najlepiej od kogoś kto już ma jakiś certyfikat z hiszpańskiego lub jest w toku intensywnej nauki jak długo trzeba się uczyć hiszpańskiego aby móc podejść do jakiegokolwiek egzaminu.Zamierzam zacząć naukę tego pięknego języka.
Mam znajomą która mi powiedziała że po 4 miesięcach intensywnej nauki przystąpiła do Dele i zdała ale nie wiem czy to możliwe jak myślicie.Bardzo proszę o odp:)
To prawda. Po 4-5 miesiącach intensywnej nauki można spokojnie podejść do Dele Inicial. Ja go zdałam w tym roku i uczyłam się ok. roku może mniej, ale nie zawsze była to nauka intensywna. Gdybym chciała tak zebrać dni, w które się naprawdę uczyłam, to właśnie by wyszło ok. 4-5 miesięcy.
Pozdrawiam
Dzięki:)) Czytałam że nie ma większego sensu podchodzić do Dele Inicial bo t niby nic nie daje ale spróbuje może mi się uda i chociaż satysfakcję będę miała:P
Aha! No i pozdrawiam serdecznie!!
a ile kosztuje taki egzamin?
wystarczy zajrzec tutaj - a wszystko bedzie jasne:
http://diplomas.cervantes.es
może i jasne jakbym wiedziała co to wszystko znaczy:)
DELE Inicial faktycznie nie ma sensu robic, no chyba ze ktos ma 500 zł do wyrzucenia dla satysfakcji :P
Może dla ciebie nie ma sensu robić Iniciala, ale dla mnie jest. I nie uogólniaj, bo na pewno są osoby, które go robiły i nie żal im było pieniędzy. A poza tym nie 500 tylko 280 złotych (przynajmniej w Warszawie)
czy to prawda że dele inicial wystarczy żeby przyjęli cię na studia w hiszpanii? tak słyszałam, ale wydaje się to dziwne, ze względu na poziom egzaminu..
Nie, to nieprawda, potrzebny jest conajmniej DELE Intermedio, Inicial jest chyba tylko dla wlasnej satysfakcji. Niestety...
a ja mam kolezanke ktra studiuje bez dele..a raczej kontynuuje studia....el 2do curso....i co wy na to??
kontynuowac mozna, pewnie, ale przt przyjeciu na studia papierek jest potrzebny :]
a watpie..wiesz zeby cie przyjeli na studia od poczatku musisz miec zdany selectividad...a jak go zdasz to znasz hiszpanski..wiec dele niepotrzebne w sumie...:)
Nie ma chyba takiej możliwości by po 4 miesiącach nauki zdać DELE. No chyba, że się jest wyjątkowo zdolnym (czyt.genialnym). Rok intensywnej nauki może już wystarczy.
a mozna mozna....iniciala bez problemu....wystarcza 3 miesiace nawet..ale intesywej nauki...ja po 3 miesiacach w hiszpani bez kontaktu z polakami i po przerobieniu gramy mialam na inicialu na tescie jakies 95 %:) wiec luzik:) chciec to moc:D
a mozna mozna....iniciala bez problemu....wystarcza 3 miesiace nawet..ale intesywej nauki...ja po 3 miesiacach w hiszpani bez kontaktu z polakami i po przerobieniu gramy mialam na inicialu na tescie jakies 95 %:) wiec luzik:) chciec to moc:D
Jejku kobieto! Po trzech ALE w Hiszpanii!! Przecież to radykalna róznica!!!
no tak 3 miechy w Hiszpanii a ja się chce sama nauczyć w rok.Zreszta nie ma to chyba znaczenia można siedzieć pół roku w Hiszpanii czy innym kraju i się gówno nauczyć.Znam takie przykłady, mój kolega jeździ co rok do Stanów do rodzinki na wakacje a mnie prosi o pomoc, więc nie da się chyba ogólnie powiedzieć:(( ale mam nadzieje że za rok oo tej porze będę sobie ZDAWAĆ DELE Z POCZUCIE ŻE SIĘ DOBRZE PRZYGOTOWAŁAM!
aha FIORELITA wole wydać dla satysfakcji że zrobiłam coś sama, a skoro jestem samoukiem to nie wydam na lekcje więc chyba i tak wychodzi na plus! poza tym lepiej wydać na Iniciala niż na pierdoły! A ocenę jego przydatności zostaw komuś kto się zna:)PPPPOZDRO
czy ktos moze mi powiedzieć jakie są certyfikaty i co one daja. czy te z instituto de cervantes sa dobre?na jakim poziomie sa? chcialabym wiedziec bo mam zamiar ktorys zdac, lecz nie wiem jescze jaki:( czy zdanie matury na 80-95% jest wystarczajace zeby zdobyc jakis porzadny certyfikat? ;)
czy ktos moze mi powiedzieć jakie są certyfikaty i co one daja. czy te z instituto de cervantes sa dobre?na jakim poziomie sa? chcialabym wiedziec bo mam zamiar ktorys zdac, lecz nie wiem jescze jaki:( czy zdanie matury na 80-95% jest wystarczajace zeby zdobyc jakis porzadny certyfikat? ;)
nie kwestionuj tego czy ktos sie zna czy nie...wystarczy przeczytac na stronie cervantesa co daje ci inicial...nawet korepetycji udzilac nie mozna..pracyw hiszpani nie dostaniesz dobrej. jasne co innego kanjpa czy restauracja . tam nawet nie potrzeba ci iniciala...zostaje wlasna satysfakcja...a od iniciala do intermedio nie jest tak daleko...
Inicial? zalatw sobie ksiazke perlina, przerabiaj codziennie 1/30 ksiazki, zapisuj sobie slowka, nagraj jakies mp3 na playera, przegladaj i odsluchuj w autobusach, tramwajach etc. Na samą naukę musisz przeznaczać ok 1-2 h dziennie Po miesiącu, może trochę więcej zdasz iniciala bez problemu, nawet na intermedio dobry rezultat możesz osiągnąć. Wadą takiego systemu jest to, że nie można potem stracić kontaktu z językiem bo ucząc się intensywnie bardzo szybko się wtedy zapomina.
Dzięki Dude pocieszyłes mnie chociaż ciężko mi uwierzyć żeby było tak łatwo Olita ja niczego nie kwestionuję i nie chcę po Inicialu zostaćod razu tłumaczem ale ponieważ sie uczę sama to wiesz kolejne papierki będą dla mnie jakims potwierdzeniem postępów, wkońcu nie odrazu Kraków bleble ble .Pozdrawiam
sorki za błędy:P
Tak, rzeczywiscie- błedów cała masa. Skoro o satysfakcji wspomnialas... A gdybys dostała choćby dst z dyktanda z jezyka polskiego, nie byłabyś rada??
nie wiem po co ta złośliwość chyba to forum jest po to żeby się czegoś dowiedzieć Marto profi lingua.....a poza tym każdy jakies błędy tam popełnił...nie wliczając oczywiście tych wyjątkowych nieomylnych
Ali G !
Mejor te guardes todo eso
a otro perro con ese hueso
y nos decimos adios!
shakire to trzeba umiec cytowac:P
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 36
poprzednia |

»

Pomoc językowa