Dele Intermedio - maj

Temat przeniesiony do archwium.
Hej!
W maju będę zdawała w Warszawie Dele Intermedio. W tamtym roku zdałam Dele Inicial na 90%, więc myślę, że w tym roku też nie będę miała większych problemów. Jak do tej pory uczyłam się tylko sama, ale wierzę w moje dotychczasowe umiejętności.
Czy ktoś z was też zdaje w maju?
Pozdrawiam,
zdaje w poznaniu :)
a ja w Krakowie
Ja też zdaję w maju w Warszawie... i trochę zaczynam się denerwować... zazdroszczę pozytywnego nastawienia... miłego dnia ;-)))
locita, ja tez. do zobaczenia;p
Cześć!!! Ja zdaję w Hiszpanii, pozdrawiam
czesc, ja zdaje w Barcelonie, a ty?
a mnie nie musisz zazdroscic hehe;p wszyscy mowia 'zdasz, zdasz' i to wlasnie najbardziej wkurza..
zakrencik witaj w klubie!!!!! wiem dokładnie o co chodzi!!!! mi tak wszyscy powtarzają - o DELE i o maturze, i blablablaaaaa...... a prawda jest taka, ze nigdy nic nie wiadomo.... akurat bedzie jakis durny listening i co?????
najgorzej, jesli trzeba bedzie wyslyszec jakas nazwe wlasna:/ a myslisz, ze jaki bedzie przewodni temat egzaminu? ja stawiam na zarelko, ale powtorze sobie tez slowka ze srodowiska;p
nie mam zielonego pojecia jaki moze byc temat....
swoja droga to zaczelam sie martwic matura ustna (6. maj), bo przez te wszystkie matury, dele do którego w domu w ogole sie nie ucze, i te rozne bzdety, to zupelnie zapomnialam....

la ecologia to temat WIECZNY, o którym ja na ogol nie mam pojęcia....;-) trzeba powtórzyc...

w ogole czuje, ze to wszystko to bedzie jakies jedno wielkie lanie wody....
ze slucham?? 6 maja jest ustny??? ja dzwonilam i mowili, ze przysla mi date poleconym.. ale mowili, ze raczej tego samego dnia! o szit... ja jestem 6 na obozie PO:/ a wiesz, o ktorej godzinie??
o jezu;d przeczytalam tak szybko, ze nie zauwazylam, ze o maturze piszesz hehe ;d btw. - znasz termin ustnego dele?
no pewnie :) ustny dele jest 12, czyli wtedy, ale tez nastepnego dnia, czyli 13. (ze wzgledu na ilosc osób). nie wiem, czy innym to jest przydzielone odgórnie, czy nie.... w każdym razie ja mam lekcje z egzaminatorem ,z którym będziemy mieli ustny (ona wysyła do wawy wszystkie zgłoszenia na dele, itp.), wiec z nią sobie wszystko ustalamy jak chcemy, wiec mam 12.... ;-).
a swoją drogą - Ty nie zdajesz w tym roku matury???
ja mam mature za rok;p a swoja egzaminatorke mozesz nakrecic, by lagodnie traktowala taka jedna magde z bydgoszczy;d
aaaa, to jestes z bydgoszczy? :):) ale Ci zazdroszcze, ze nie masz matury..... Boze, zazdroszcze chyba wszystkim, ktorzy nie maja matury....

jedyny plus jest taki, ze juz skonczylam szkołę...:)
bym sie z toba chetnie zamienila, bo moja chce jak najszybciej skonczyc ;d no ale ehh u mnie zakonczenie roku jest dopiero po maturach :]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa