Czy myslicie, ze dam rade zdać Intermedio ...

Temat przeniesiony do archwium.
Po ilu latach wy zdawaliście Intermedio? Ja ucze sie dopiero 0,5 roku i zastanawiam się czy dałabym radę zdać ten egzamin za 3 lata. Bardzo lubię uczyc się hiszpańskiego, codziennie poświęcam na naukę sporo czasu, korzystam ze wszelkich dostepnych mi źródeł do nauki. Do tego należę do tych osób, którym nauka języka przychodzi (w miarę) łatwo. jak myślicie czy jesli będę uczyła się solidnie tego języka to za 3 lata zdam egzamin?
Myślę, że mozesz spoko zdac, ja probowalam po niecalych 2 latach.(ale to byla bardzo intensywna nauka:) Najlepiej porob sobie testy z lat poprzednich i z ksiazek przygotowujących do dele intermedio (polecam cronómetro) i zobacz jak ci idzie:)
zalezy jakie robisz postepy, mozesz sie uczyc 10 lat i nie zdac albo 1 rok i zadac
zdałam po 1,5 roku (intensywnie). poczytaj forum, o tym już było chyba milion razy ;)
Co masz na myśli przez intensywną pracę? Czy kilka godzin dziennie?
zastanow sie nad pojeciem : intensywna praca i bedziesz umial odpowiedziec na pytanie!
Ja zdawałam intermedio po roku nauki hiszpanskiego. Tgo się nie da przelozyc na czas. Z tym, ze podczas tego roku 3 miesiace uczylam sie od zera na kursie a 8 miesiecy spedziłam w Hiszpanii.
ja ucze sie od pol roku, teraz jade na 3 miesiace /intensywny kurs 25+5h tygodniowo/ i tez mam zamiar przystapic /wydaje mi sie ze mi sie uda/
Na egzaminie widziałem osoby które w krótszym czasie potrafiły sie przygotować.Moje przygotowanie było znacznie krótsze niz pół roku ,tylko z tym że ja juz umiałem włoski i portugalski wiec miałem sprawe ułatwioną
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka