Dele intermedio maj 2008

Temat przeniesiony do archwium.
I jak sie czujecie po dzisiejszym DELE? Trudny był wg Was? I jak po ustnych, ja miałam temat "el ahorro energetico" ale jakoś wybrnęłam :D
Ogólne wrażenia raczej pozytywne, jak dla mnie było dość mało czasu na pisanie, na ustnym trochę zacięłam się przy viñetach ale temat na exposición miałam całkiem sympatyczny. Wiecie może, kiedy będą wyniki i czy można je sprawdzić w necie? Pozdrawiam
Wyniki w sierpniu będzie można sprawdzać jakoś na stronie int. a we wrześniu przychodzą pocztą. Ale nie wiem czy po prostu rozwiązania będą w internecie, poszukajmy to sie przekonamy :D
Hej!
A jak wrażenia po superiorze? Chyba nie był taki zły... chociaż, w porównaniu do innych lat, wydaje mi się, że był dosyć trudny. Najgorzej wyszło mi chyba mówienie i teraz się martwię, że nie dostanę za to 70%. A gdzie zdawaliście?
Pozdrowienia dla wszystkich!
ja zdawałam w Krakowie. A co do ustnego to myślę, że zaliczysz, bo myślę że nie będą ludziom ustnym psuć wyniku :D skoro ktoś już się zapisał to znaczy że coś umie, a wiadomo że ustny to większy stres i oni chyba rozumieją to choć troszkę ;P bądźmy dobrej myśli :D
Hej, czy ktos z Was zdawających DELE w maju dostał juz ten oficjalny dyplom, na który podobno aż tyle się czeka?
Dziś dzwoniłam do Cervantesa w Madrycie i powiedzieli mi, że mieli kłopoty z drukarnią i dopiero wysyłają dyplomy z listopada 2007. Na te z maja 2008 trzeba będzie poczekać co najmniej miesiąc albo i dłużej. Ewentualne wskazane jest wysyłanie zażalenia, a niech się tłumaczą.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Brak wkładu własnego