DELE lntermedio listopad 2008

Temat przeniesiony do archwium.
Hola :)jak tam wrazenia po egzaminie? i czy ktos wie kiedy bedzie dostępny klucz do niego aby sobie co nieco sprawdzic?;p
ooo..a ja tak z ciekawości zapytam - jakie były tematy do wybory w części ustnej?;)
wyboru*
nie bylo wyboru, tylko jeden temat mozna bylo wylosowac. I z tych co pamietam, to byly:
El tiempo libre
Los jóvenes de hoy
El talento artístico
La medicina alternativa
El ahorro de energía
El dinero plástico
Un lugar para vivir
Los animales domésticos
To pewnie zalezy od miejscowosci,w ktorej zdaje sie egzamin. W Sopocie mozna bylo sobie wybrac 1 temat z 3 podanych przez egzaminatora;)to jakies ulatwienie jest:)z tego co pamietam to oprocz tego co podala Sol to jeszcze:trabajo en casa, medios de comunicacion, aprender idiomas por internet...
z jakiego to poziomu tematy??
aa sorki już widze w temacie, że intermedio :)
A ja zdawałam DELE Intermedio w Hiszpanii w Bilbao i tez mi dali 3 tematy do wyboru:) A kiedy wyniki?
Ja zdawalam w Warszawie. A wyniki powinny byc po trzech miesiacach od egzaminu, wiec mysle, ze w pod koniec lutego mozemy sie spodziewac..
Dziewczyny, mam problem, otoz od kilku ladnych dni nie moge wejsc na moje konto z wynikami bo caly czas kiedy juz wpisze te dane i klikne enviar wyskakuje mi jakis blad. Czy u Was tez tak jest czy to z moim kontem tylko sie cos porobilo?
Dzieki z gory za odpowiedz
bo jak sadze jeszcze nie ma wynikow:)
Zdaje sobie oczywiscie z tego sprawe :) Ale wczesniej chociaz wyswietlala mi sie ta tabelka a teraz zupelnie nic, tylko jakis blad na stronie i dlatego pytam czy Wy tez tak macie czy Wam ta tabelka z punktacją sie bez problemu wyswietla? Bo nie wiem czy tylko mnie sie cos zepsulo czy to moze u nich cos jest nie tak i wszyscy tak mają.
hej!ja sprawdzilam ten wpis i u mnie tez wyswietla sie blad, cos takiego:"unable to make connection"... mysle ze narazie nie ma co sie martwic..moze cos modernizuja itp....
Dzieki Mariposa :)Mnie to samo wyskakuje
Pisalam wczoraj do tych z cervantesa i oto co mi powiedzieli:

No se preocupe, la página está correcta, pero como aún no se han publicado
las calificaciones hace cosas "raras" :)

En el momento que se publiquen las notas, se harán desde aquí las
comprobaciones oportunas para que todo esté en orden y los candidatos puedan
realizar su consulta sin problema.

Chyba nie musze juz nic dodawac :) Pozostaje nam tylko czekac
Saludos
wow fajnie ze odpisali:) wiec nie mamy sie czym martwic :) chyba ze chodzi o wyniki...!prosilabym o informacje na forum jesli ktos juz dostanie wyniki:)!Saludos a todos que estan esperando!:)
Jak tam dziewczyny ( i chlopaki) ? Nasze oczekiwanie wreszcie dobieglo konca!!!!

Mnie sie udalo :) Dostalam super prezent urodzinowy - zdany praktycznie na maksa dele intermedio :)

Mariposa, mam nadzieje ze sie pochwalisz :)
Pozdrawiam :)
Gratulacje!!
Mnie tez sie powiodło i tez z baaaardzo dobrym wynikiem:))

saludo a tod@s
Hola!:)
Ja rowniez zdalam Intermedio z bardzo dobry wynikiem:) bardzo sie ciesze:D satysfakcja jest :)
Ahtziri- ! Feliz cumpleaños ! dla mnie to tez niejako prezent urodzinowy(za 2 dni mam ur.:))akurat fajnie sie zlozylo:D Sol - rowniez gratulacje:)
A jak innym poszlo?? Ktos jeszcze chcialby sie pochwalic?:)
Saludos:)!
Mariposa, Sol, Gratulacje!!!
Mariposa, to widze, ze mamy urodziny prawie w jednym dniu bo Twoje są chyba 02.03? Prawda? A ja mam dzien pozniej 03.03 :) Z tym, ze jesli 87 to Twoja data ur. to jestem 2 lata mlodsza :) Wyprawialam wczoraj bo byla sobota no i przeciez musialam oblac pomyslne wyniki :) Wiec gracias Mariposa e igualmente! :)
A co dziewczyny z kolejnym egzaminem? Macie zamiar podchodzic w przyszlosci do superiora? U mnie to raczej mus bo studiuje iberystyke i taki dyplom w zawodzie zawsze sie przyda. Ehh, szkoda ze nie ma egzaminu na poziomie C1 (chociaz porownujac mature rozszerzoną z hiszpanskiego, ktora podobno jest na poziomie B2 a jest moim zdaniem o wiele latwiejsza od intermedio wydaje mi sie ze intermedio jednak momentami o ten c1 "zachacza" ) bo jednak superior na dzien dzisiejszy mnie przeraza.
Muchos besos y abrazos :)
Hola! Chyba jak narazie tylko dziewczyny sie tutaj wypowiadaly wiec wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet;) (Ahtziri- my chyba ciagle w tym marcu świetujemy;):P).. Co do superiora- to tez na dzien dzisiejszy mnie on przeraza, jakis tam test kiedys zrobilam i wyszlo mi jakies 50% z kazdej czesci wiec jeszcze dluga droga przede mna:) Tez mnie sie wydaje ze Dele Intermedio to cos wiecej niz B2(skoro matura rozszerzona z hiszpanskiego na tym poziomie tez jest)no ale nie jeszcze C1 wiec moze moglby byc B2/C1 :P pozdrawiam gorąco:)
Hola;)
dziewczyny dostalyscie juz moze oficjalne oswiadczenie o zdaniu egzaminu?;]jakby nie patrzec to juz 2 miesiące minely od wynikow a ja nic nie dostalam...:>zaczynam nawet sie obawiac ze zle spojrzalam na wyniki z internetu...:P ktos wie jak to z tym jest?? pozdrawiam serdecznie:)
ja dostalam 3 dni temu ale mieszkam w Hiszpanii wiec sadze ze juz powysylali wszystkim tyko do polski dojdzie w tym tygodniu:)Saludos
dzieki Miseria za odpowiedz;)a mam jeszcze pytanko: czy to oswiadczenie przyszlo listem poleconym czy normalnym? z tak powolna pocztą w Polsce ja jeszcze sobie poczekam...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa