Witam wszystkich!
Byłbym bardzo wdzięczny za polecenie jakichś dobrych i najlepiej nienudnych książek przygotowujących do Superiora. Co waszym zdaniem jest warte uwagi? Z góry dzięki :))
Ja Ci tylko zazdroszczę poziomu superiora, ale kiedyś i mnie on dopadnie :-) Kończę dopiero A2 i mój lektor stosuje książki wydawane przez instytut Cervantesa, więc chyba o to chodzi, żeby bliżej poznać ich wymagania i stosowane ćwiczenia poprzez wartościowy podręcznik. Poszukaj może czegoś na ich stronach :-)
Pozdrawiam!
corazon_aerodinamico
17 kwi 2009
A fondo avanzado, a fondo superior.
A najciekawsza to jest literatura w oryginale lub światowa tłumaczona na hiszpański ;-) Wiesz jak fajnie czyta się Hrabala w hiszpańskim tłumaczeniu? Polecam.
corazon_aerodinamico
17 kwi 2009
Jest też El Cronometro,Punto final-oglądałam je w księgarni i wyglądały całkiem, całkiem. I są też chyba Cuentos, cuentos na tym poziomie-do poszerzania umiejętności rozumienia z kontekstu.
corazon_aerodinamico
17 kwi 2009
Jeśli lubisz po prostu czytać to może to ci się spodoba?
Ja lubię hiszpańskojęzyczną literaturę i filmy. Jeśli ty też to polecam taką formę doskonalenia języka.
Link: http://ksiegarniahiszpanska.pl/product_info.php?products_id=1303
osia_lbn
03 maj 2009
wiele osób zachwala cronometro, ale osobiście wolę choćby książkę do c2 wydawnictwa eldesa. w egzaminach instytutu cervantesa wszystko jest logicznie ulozone np przy czytaniu rzadko sie zdarza ze ostatnie pyt odnosi sie do poczatku tekstu, a w cronometro jest to na porzadku dziennym. chyba najlepsza strategia to przerobic wszystkie testy z poprzednich lat i tylko wspomagac sie testami przygotowujacymi
Hej! Ja przygotowywałam się ze "Sueña 4", całkiem dobry podręcznik. Oczywiście, warto czytać książki hiszpańskie w oryginale, ale dla usystematyzowania wiedzy warto sięgnąć po jakiś podręcznik.. I repetytorium gramatyczne:) A tuż przed superiorem namiętnie czytałam słownik idiomów:) Polecam:)