DELE Superior - zdawac czy nie zdawac ??

Temat przeniesiony do archwium.
hej :)

Mam problem odnosnie DELE superior i prosilabym was o rade (szczegolnie osoby ktore zdaly badz przygotowuja sie do tego egzaminu :)). Chcialabym zdawac DELE w maju 2010 ale nie wiem czy po prostu nie bujam w oblokach odnosnie mojego poziomu. SZczerze mowiac troszke sie wystraszylam czytajac niektore odpowiedzi. Chodzilam do klasy dwujezycznej i od roku studiuje w madrycie. Nie mam zadnych problemow z porozumiewaniem sie po hiszpansku chociaz robie jakies male bledy (czasto zdarza mi sie zjadac rodzajniki :D:D). Ogladalam niektore ksiazki przygotowujace do egzaminu i nie wydaja mi sie strasznie trudne, to znaczy nalezy sie przygotowac i jest troche do nauki (przeklete frases hechas XD) ale szczegolnie boje sie ustnego, porownywania fotografi i tak dalej... Myslicie ze mam szanse aby zdac ten egzamin ? czu porywam sie z motyka na ksiezyc?
hej, Ty sama musisz ocenić swój poziom, nam jest ciężko powiedzieć, nie znając Cię i nigdy nie słysząc jak mówisz.. Ale jeśli przeglądałaś ksiązki i wydał Ci się łatwy, to porób sobie kilka testów dla wprawy i zapoznania się z wymogami i do dzieła.. z kolei zastanów się czy warto, skoro już studiujesz w madrycie, wiadomo, że musisz trochę już umieć hiszpański, nie?
z tego co ja pamiętam, ustny był prościutki :D (a sama też tej części się najbardziej bałam) więc nie ma się co obawiać :)
Español!! Français!! English!!

Witam Serdecznie Wszystkich!!

Nazywam sie Sussy, jestem rodowita Peruwianka.

Zapraszam każdego by rozpoczac nowy sezon lekcji hiszpanskiego, francuskiego, angielskiego.
Sezon zaczyna sie TERAZ. Nie zmarnuj swojej szansy!!!
skontaktuj sie ze mną :)
Naucz się pięknego języka naprawde warto!!!
Jesli przyprowadzisz rodzine lub znajomego otrzymujesz specjalny prezent.

Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych :-)

¡¡¡¡ HASTA LA VISTA !!!!!

[email] / [gg] / [tel]lub [tel]

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa - tłumaczenia