Dele intermedio w Gdańsku

Temat przeniesiony do archwium.
Hej czy ktoś z was przymierza się może do zdawania DELE INTERMEDIO w najbliższym czasie (22.05.10)? Ktoś kto jest np z Trójmiasta? Bo ja się właśnie zastanawiam czy zdawać. Ale ponieważ jestem z natury leniwa potrzebuje przysłowiowego bata( czyli towarzystwa) aby czegoś się nauczyć. Bedę niezwykle zadowolona jak ktoś da znać, zawsze to troch raźniej :)
P.S. Od ilu procent się zdaje?( wiem pytanie troche z kosmosu ,ale ja naprawde nie wiem)
a ja mam pytanie dotyczące tego poziomu. żeby go zdać to powinno się mieć przerobione książki na poziomie A1, A2 i B1? czy oprócz tych trzech jeszcze do B2? :)
Intermedio czyli sredniozaawansowany= caly poziom B. Ale z tego co zaobserwowalam na forum to podobno ten test przewyzsza tez poziom B2. I zastanawiam sie czy podchodzic do niego czy nie... Bo az taka genialna nie jestem a xostaly mi juz tylko 2 miesiace
ja bym chętnie też zdawała, ale w tym roku matura... więc maj odpada:(
Zdaje się mając ponad 70 procent z każdej części z osobna.
A skąd jesteś, tak swoją drogą? Ja jestem z Wejherowa
Kurcze szkoda :( z Gdanska. Dzieki tak tez myslalam ze 70%. Brrr to chyba troche za wysoki prog jak dla mnie
No ja właściwie mógłbym się przymierzyć. Wprawdzie nie mieszkam w Gdańsku ale jestem tam praktycznie codziennie więc to żaden problem ;)
Przymierzyć do próby nauki ze mna do DELE czy wogóle do zdawania go?
Dama z bomba a właściwie robiłaś kiedyś jakiś przykładowy egzamin? Jak zrobisz to będzie ci dużo łatwiej ocenić swoje możliwości.
Jak na raZie robiłam tylko z tekstami i odpowiedzialmi do nich. I na 12 pytań miałam 10 dobrze. Tylko ,że teksty to moja mocna strona. Wykładam się na gramatyce.
Do jednego i do drugiego. Chyba jakbym przeszedł cało przez to pierwsze to już bym miał DELE w kieszeni ;)
...
Odpowiadając na pytanie z innego tematu:
Jak zobaczyłem 'DELE w Gdańsku' to wiedziałem, że to Ty założyłaś no i popatrz jasnowidzem jakimś jestem ;P
Aż taka straszna(chyba) nie jestem by za samo obcowanie ze mna dostawać dele ;P
Chyba teraz moja kolej na pochwalenie się moim sprytem. Rozgryzłam Cie w mniej niz 5 minut ^^ podać ci pełna droge dedukcji? Ogółem mówiąc pewności że to ty nabrałam gdy skalkulowałam ,że jest tylko jeden chłopak na tyle mądry by zdawać ten egzamin ;)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Nauka języka

Zostaw uwagę