Hola!
Ja planuje taki wypad na wrzesien, gdizes do katalonii. W andaluzji nigdy nie bylam, wiec nie moge Ci pomoc, ale co do przejazdu, to sa loty z wizz air z katowic do barcelony (bodajze girony - to niedaleko do BCN), koszt to ok 200 zl pewnie plus oplaty lotniskowe w jedna strone - nie wiem, czy da sie kupic sam one way ticket. Sa rowniez bardzo tanie przeloty z BCN do Paryza - ok 5 euro + oplaty (wychodzi gdzies 20 eurakow ;) ), wiec mozna wyskoczyc na wycieczke ;) Do Madrytu tez fruwa pare tanich firm.
Ja nie jade na zaden zorganizowany wyjazd, a organizuje go sama. Autem sie nie oplaca kompletnie, porownujac cene benzyny z tanimi lotami. Mieszkanie - albo pokombinuje z wynajeciem mieszkanka w BCN i poszukaniem jakiejs pracy (jako ze jestesmy w UE, to mysle, ze sie cos znajdzie - 2 lata temu bylo sporo pracy, ale kazdy pytal, czy z UE jestem. Z kolei teraz sporo osob mi moze konkurencje zrobic, bo duzo tam Polakow- zobacze). Jest tak, ze jesli mi sie nie uda z praca, to robie sobie 2-3 tyg. wakacje nad morzem :) i wlasnie paryz planuje odwiedzic. Jesli chcesz wiecej info o hiszpanii - moje gg #3883498 - sluze pomoca :) Mozna by sie jakos pod te namioty w sumie umowic - w kupie razniej ;)