Tak, zaglądam najczęściej na forum angielskie, ale poza tym przeglądam hiszpańskie, włoskie i niemieckie, choć tu rzadko kiedy coś się dzieje ;).
Ucz się tego języka, jest naprawdę piękny :). Na stronie BBC (chyba: http://www.bbc.co.uk/languages/, ale nie jestem pewna) są minikursy dla początkujących - takie trochę rozmówkowe, ale na początek całkiem dobra zabawa :).
Świetny wydaje mi się \"Espanol para ti\" z serii SuperMemo - do tej pory korzystałam z niego tylko on-line, ale przymierzam się do kupna :). Głównie jednak korzystam z hiszpańskiego EuroPlusa (Ele) - naprawdę dobry!
Wydaje mi się, że hiszpański ma na tyle łatwą wymowę, że można próbować uczyć się samemu. Ja miałam tyle szczęścia, że mam lektorat hiszpańskiego na uczelni - 2x1,5h tygodniowo, sporo mi to daje, chociaż uczyliśmy się z jakiegoś przedpotopowego podręcznika (niemieckiego:)).
A tak swoją drogą - może ktoś by mi polecił jakieś dobre repetytorium z gramatyki? Oglądałam trochę w księgarni, ale trudno mi się zdecydować :(.