Piosenkarze hiszpańscy

Temat przeniesiony do archwium.
Hola! Chciałam prosić Was o pomoc! Czy moglibyscie napisac mi jakiś sławnych hiszpanów, a konkretnie piosenkarzy lub piosenkarki lub ogólnie muzyków. Chodzi mi o ludzi, których znają na całym świecie, a nie tylko w obrębie Hiszpanii. Liczę na waszą pomoc.
Muchos gracias
Hasta luego
¡ Hola! Mieszkam w Hiszpanii od 6 miesiecy. Z tego co sie orientuje to dosyc znani sa piosenkarz o pseudonimie El Arrebato i dziewczynka, ktora wygrala Euro juniora María Isabel Sanchéz. ¡Adio!
Dość znana jest Rosana i zespół El ultimo que zierre. Pozdrowionka!
znani poza hiszpania i poludniowa ameryka??

Alejandro Sanz
Andres Calamaro
Carlos Vives
David Bisbal
Enrique Bunbury
Enrique Iglesias
Estopa
Fito Paez
Heroes Del Silencio
Hombres G
Juan Luis Guerra
Juanes
Julieta Venegas(polecam!!)
La Oreja De Van Gogh
Los Del Rio
Los Fabulosos Cadilacs
Mana
Mano Negra
Mecano
Miguel Bose
Molotov
Santana
Shakira
Ska P
Todos Tus Muertos(polecam!!)

itd.
moje pytanie brzmi:ilu wykonawcow polskich jest znanych na swiecie(w europie)??

pozdrawiam z hiszpanii(jesli jestes zainteresowany muzyka hiszpanska,napisz do mnie na priva)
zapraszam na
http://www.poloniamadryt.net/forum/index.php
http://www.poloniamadryt.net
Oreja de van gogh
Rosa
Rosana
shakira
Rosario
Chenoa
Buena Vista social Club itd...
ja za to najbardziej polecam Ci Manu Chao - ten muzyk wykonuje zupełnie inny rodzaj muzyki jaki do tej pory pewnie słyszałas... (hiszpanskie rytmy - a spiewa po hiszpansku, portugalsku, francusku i angielsku a wczesniej wystepowal z zespolem Mano Negra jak juz ktos wczesniej wspomnial)naprawde goraco polecam i mam nadzieje ze sie nie zawiedziesz. pozdrawiam :) :) ;)
Witaj! Przedstawiłeś dośc długą listę znanych poza Hiszpanią muzyków.Szukam duetu ,który śpiewał pod koniec lat 70-tych.Chyba to byli hiszpanie. Ona śliczna blondynka o długich włosach, on w czarnym kapeluszu z brodą , grający na gitarze.Szczegóolnie zależy mi na ich jednym utworze.Jedyne co by mogło stanowic podpowiedź to to gdybym to jakoś zanucił, ale w tym wypadku się nie da. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa