Wiesz co trudno jest poradzić coś w takiej sytuacji, tym bardziej jeśli ktoś nie zna i nigdy nie uczył się jednego z tych języków (Ja włoskiego). Uczę się Hiszpana i kocham ten język, uważam że jest cudowny i jak narazie dosyc prosto jest się go uczyć (ale jesetm dopiero na poziomie intermedio). Jedyne co Ci moge powiedzieć to to, że kiedyś spotkałam dziewczynę, która zaczynała od włoskiego, ale szybko przerzuciła się na hiszpański i była zadowolona z tego wyboru, bo do niej hiszpański bardziej "przemawiał". Dużo osób ma ten problem, bo ludzie często wahają się pomiędzy właśnie włoskim i hiszpańskim. Wg. mnie powinnaś wybrac ten język, który CIEBIE osobiście bardziej pociąga. Spróbuj np. posłuchać TV, radia, piosenek włoskich i hiszpańskich, idź np. do Emipku (tam można czytać książki godzinami na specjalnie do tego przygotowanych kanapach, albo do innej księgarni gdzie można spokojnie poczytać). Przejrzyj książki do nauki tych języków i zobacz co wydaje Ci się ciekawsze i wybierz tak jak będzie Ci się wydawalo. Jeśli to nie poskutuje tzn. w trakcie nauki okaże się, ze ten język który wybrałaś w ogóle Cię nie wciąga to zawsze możesz spróbować tego drugiego :).
P.S Nie zapisuje się od razu na kursy albo lekcje prywatne, tylko spróbuje sama się pouczyć, bo może się okazać, że wybór był nie wypałem, a kurs już zapłacony :(