jak mozna porozmawiac z kims po hiszpańsku

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |
jestem zalogowana i mam wprowadzone dane gg.. widze ze słoneczka niektórych są zółte.. jak moge do nich wejśc aby porozmawiac?
skopiuj sobie ich numerek gg, zapisz w kontaktach i tyle;) no a potem do nich napisz! pozdr
:-D Musisz sie uczyć, uczyć i jesze ras uczuc jak Polki.
przepraszam, ale proszę nie obrazaj nikogo więcej na tym forum, każdy ma prawo się spytać i uwierz mi że ty nie jesteś tu najmądrzejszy, może lepiej przejdź do forum ang. pozdr raz jeszcze
Własnie: uczmy się bo będziemy tacy jak Mark.
Obslugiwanie komputera nie jest chyba trudna rzecz, chyba ze chodzi o Polakow. Postep technologji na swiesie jest tak bardzo daleki ludzie nie majou problemow z tym, ale Polki tak. Uczylem przez 2 lat w szkole jezykowej angielskiego i wiem dla tego jak Polki sie uczou i Polaki to samo. Wyjedzam zPolski za 2 tygodnie i nie mam intencji tu wrasać. To co jest pisane na forum o GB to wynika z zazdrośi ludzi. Wielka Brytania jest atrakcyjny kraj pod duzo względem tylko za bardzo duzo drogi dla Polaków i Polek i dlatego wolou Hiszpanie i tu sie bierze zachwyt.
mARK: słuchaj Polacy chociaż wiedzą jak się wpisuje polskie litery, a ty mieszkasz w Polsce kilka lat i się tego nie nauczyłeś.
bo polski jest jezyk bardzo brzydki tam nie ma logiki.
Mam ( co?) dom. ale NIe mam ( kogo?) domU!!!
To jest jezyk ktory sie nie poodoba mi i moim Brytjskim kolugou ktore tu w Polse jeszcze sou.
Ach mARK: polski jest logiczny dla osób myślących.
I jeszcze jedno: Czy wiesz, że za pomocą tWOJEGO IP można dorwać twój adres? Ja bym się bał
primo-nie mozna miec intencji wracac,jesli jestes taki genialny to dlaczego do tej pory jeszcze sie nie nauczyles poprawnie mowic po polsku ,o pisaniu nie wspomne?!
segundo-moja kolezanka byla w GB(a dokladnie w Londynie) 3 miesiace i chodzila tam do szkoly,chociaz nie znala tzw.slow specjalistycznych by opisac dany kraj to i tak zawsze dostawala A,podczas gdy Anglicy B lub C.Jej nauczyciele chcieli by zostala u nich na rok lub dluzej,na szczescie ona zachowala zdrowy rozsadek i wrocila.I POMYSLEC CO BY BYLO GDYBY TAM ZOSTALA,POZA POZNANIEM JEZYKA (ktorego tu na miejscu moze sie nauczyc) PO POWROCIE DO POLSKI ZYSKALABY MIANO NIEUKA.
P.S.szkoda ,ze jeszcze bardziej psujesz opinie swoim rodakom.
POZDRAWIENIA DLA TYCH CO WIEDZA,ZE NIC NIE WIEDZA :)
angol tego nie zrozumie :P
mark: a widać, że mało poinformowany jesteś! polscy informatycy są akurat najlepsi na świecie:P taaa!! ja np. nie mam problemów z kompami, zawsze sobie poradzę i już!! a ogólnym stereotypem jest to, że kobiety są na bakier z technologią... nie ważne, czy polka, czy jakaś angielka...
zobacz, Marc, wiesz ja sie ciesze ze wyjezdzasz bo naprawde ten kraj zyska na tym. przestan obrazac ludzi jakbys byl jakims geniuszem bo ty sam sie musisz uczyc i duzo. Nie wiem czy na forum trafiles przez przypadek, i po prostu uwalniasz swoja frustracje wyzywajac sie w formie pisemnej,
podoba nam sie hiszpania porque asi nos sale de los huevos, dlatego ze o gustach sie nie rozmawia, tak samo jak komus sie moze podobac anglia albo nie
przecietny polak 20 latek wie wiecej i jest lepiej wyedukowany niz przecietny amerykanin, hiszpan czy anglik.

a po za tym, tak bardzo ci sie nie podoba hiszpania i anglia jest tak wspaniala to po jaka cholere co roku latem sie zapelnia hiszpania od anglikow ?????? pijanych, glosnych i zalosnych tak wspanialych.
jak na razie nie wielu widzialem polakow i nie dlatego ze nas nie stac
moze dlatego ze przynajmniej w goscinie wiemy jak sie zachowac

i to tyle ni lepiej ni gorzej

ale wyjedz juz

szczesliwej podrozy

Mattin
1) "nie mam intencji tu wracać" - a co to takiego? to jest język polski?
2) "nie ma (kogo?) domU" - a od kiedy dom to "ktoś"??? moim zdaniem to jest "coś"
3) jeśli tak Ci się nie podoba Polska ani nasz język, to CO TU WŁAŚCIWIE ROBISZ?? Czyżbyś był takim przygłupem, że musiałes wyemigrować ze swojego kraju?
4) nikt Cię tu nie trzyma, wręcz przeciwnie, proponujemy rychły wyjazd....
pozdrawiam oschle :/
Do Marka (made in GB): Sam sobie wystawiłeś świadectwo Twoją prymitywną wypowiedzią, PROSTAKU!!!!!
Obrażasz najbardziej kulturalną i uroczą część Europy, której nawet nie jesteś godny butów całować.
Nie chcemy Cię tutaj na forum i wogóle w Polsce!!!
Zmykaj do siebie, pustaku!!!!!!!
Odpowiedź dla prymitywa z UK:

Ty -nauczycielem angielskiego?
To chyba jakaś pomyłka?
To się mogło zdarzyć...tylko w Polsce,
mamy zbyt ddużzo pobłażliwości dla cudzoziemców i zbyt szybko dajemy im kredyt zaufania!

Człowieku, jak się nie wstydzisz z Twoim mieernym poziomem znajomości języka.
Robisz podstawowe błędy.
Twój mózg nie funkcjonuje poprawnie, nie mówiąc o innych częściach ciała.
Nie interesują nas Twoje frustracje seksualne, kompleksy rekompensowane przez poczucie wyższości.
Jesteś nadętym, parująccym i dymiącym próżnością gównem....
ja też życzę miłego powrotu do twojej ukochanej Anglii i mam głęboką nadzieję, że tacy ludzie jak ty będą omijać nasz kraj szerokim łukiem. Nie zapominaj, że jako przedstawiciel tutaj swojego kraju szargasz opinię innym Anglikom, ale ja mimo wszystko uważam, że trzeba być tolerancyjną wobec wszystkich, także wobec takich jak ty:) pzdr
Mark mieszkam od 2 lat w londynie spotaklem wiele ograniczonych osob intelektualnie w szczegolnosci anglikow, ale takiego "bez mozgowca" nie spotkalem tam do tej pory. Angielki w wiekszosci to rozlazle obrzydliwe pusto glowe latawice. Uwazaja ze zaszczytem jest rozpoczecie zycia seksualnego w wieku 15 lat. Nic dziwnego ze potem w wieku 25 lat wygladaja na podstarzale 35 latki. Malo jest anglikow, ktorzy koncza uniwersytety, ale ci co skoncza powiedzmy ze maja cos w glowach i no moze "cos" wyniesli z domu jezeli chodzi o kulture osobista. Czego o Tobie nie mozna powiedziec. Raczej zaliczasz sie do wiekszosci populaci etnicznej swojego kraju. A co do przerekramowanych angliczek widzacznych w mediach angielskich -do piet nie dorownują polkom w urodzie, intelektem a o kulturze bycia to nie wspomne. Kwestia czystości anglikow jest widoczna w roznych licznych programach na wszystkich kanalach - fleje, brudasy- i ty smiesz wypowiadac sie o kulturze czy intelekcie. Moze teraz jak wyjedziesz z Polski to wyjedziesz z wiedza elementarna - jak np uzuwac odkurzacz czy mydla. I cos na koniec wypowiadajac sie o Polakach czy anglikach czy hiszpanach pomysl dwa razy i napisz cos z sensem i prawda. Bo sciemniac to ty mozesz ale zacofanych swoich krajanow ktorzy moze wymienia 4 stolice europy.. Good Luck
Nie bronie chloptasia z anglii bo jestem jak kazdy czlowiek z polski- po stronie swego kraju, czyli absolutnie po waszej! Tym samym nie zgadzam sie, ze polki sa ciemne i nie umieja wielu rzezcy! Jestem na akademii morskiej i ucze sie reperowac i ubslugiwac statki. Wiec my kobiety naprawde wiele umiemy!! Ale drogi marku i pozostali - nie przesadzajcie bo jest na tym swiecie takie powiedzenie " ustap glupszemu" wiec zamiast jechac na niego z chamskimi tekstami, to zostawmy go w tym swoim swiecie fantazji i badzmy w przeciwienstwie do anglosaskich samcow - kulturalnymi polakami!!!
Nie wydaje mi sie ze Anglicy sa tacy jak mark...Zawsze sa wyjatki .A wlasnie widzimy jeden wyjatek:]MARK!!!...W kazdym kraju tak jest...W slonecznej Hiszpanii(juz w krotkich rekawach chodzimy)tez sa wyjatki np taki RUBÉN jeden:)Prawda KAMCIA???

A Ci co nie doceniaja polek to idioci:]TAcy jak MARK ALBO RUBÉN!!!
Ja na takiego Marka uwagii nie zwracam...domyslam sie ze jest taki jak Rubén wiec nie mozna tracic czasu...

Pozdrowienia z Madrytu dla wszystkich a szczegolnie dla KAMCI!!!!!
ahhhhh słonce Ty moje dziekuje Ci baaaaardzo :D .... no ale nie porównujmy Rubena do Mark'a :D ten pierwszy jeszcze zmądrzeje, a ten drugi chyba nie ma już na to szansy hihihihi :d
HoHoHo...No nie jestem pewna ze rubén zmadzrzeje!!!Kazdego dnia widze ze jest coraz glupszy!!(Nie obrazaj sie rubén ale taka prawda)...
A o nauce juz nie wspomne robi sprawdziany w 10 minut i wycvhodzi szybko z lekcji zeby w pilke gracA ze sprawdzianow dostaje 1:)...
a co najgorsza w piłke tez grać nie potrafi heheheheheh Marse konczymy ten temat na forum bo zaraz nam sie opr. dostanie :D :D hihihi chociaz teraz to tutaj wszystko jest możliwe !
Ok to juz ostatni komentarz na ten temat!Zeby nie robic z Rubena takiego glupka:P...Dzisiaj strzelil gola!Ja mysle ze nie tak slabo gra dlatego ze nie jest przyzwyczajony ze dziewczyna sie ciagle na niego gapi tak i nie moze sie skoncentrowac:P-hehe

A tak w ogole to sorki za ten komenatrzyk z Kamcia ale w koncu to tez jest temat o Hiszpanii o jednym español:]-hehe
RADEEEK !!!! uwielbiam Cię!!!haha!buziaki!!
Wydaje mi sie , ze pan tylko mogl w Polsce nalczyc sie jak narzekac, to wielka skoda poniewasz Poska jest piekna i Polacy sa wszpanialy ludzie. Moze Pan spotykal sie z zly polaków tak jak tutaj mamy nie kulturalnie anglika.

Fernando Lisboa Morena
S?o Paulo-Brazylia
hej !!!
czytajac Wasze wszytkie wpisy po prostu zaniemowilam.... musze przyznac ze WSZYSCY wystawiliscie sobie wspaniala opinie...

jezeli mark ma takie zdanie (z ktorym sie oczywiscie nie zgadzam) nie nalezy wyjezdzac do niego z geba i wyzywac typu:

~Sam sobie wystawiłeś świadectwo Twoją prymitywną wypowiedzią, PROSTAKU!!!!!
~Jesteś nadętym, parująccym i dymiącym próżnością gównem....
~w londynie spotaklem wiele ograniczonych osob intelektualnie w szczegolnosci anglikow, ale takiego "bez mozgowca" nie spotkalem tam do tej pory. Angielki w wiekszosci to rozlazle obrzydliwe pusto glowe latawice.

jest tu tego typu wypowiedzi jeszcze wiecej, ale chyba tyle wystarczy zeby podsumowac Nas Polakow... niestety... wystawiliscie Nam wspaniala wizytowke a Sami pisaliscie ze to mark nie umie sie zachowac... spojrzcie na Swoje wpisy i jeszcze raz to przemyslcie.

nie jestem po niczyjej stronie i mimo ze jestem Polką nie bede najezdzac na obcokrajowca ktory ma wlasne zdanie...

a teraz do marka jezeli tu jeszcze zaglada:
stwierdziles ze jezyk polski nie jest logiczny - moze nie jest logiczny dla osob, ktore sie go ucza. jezyk polski jest jednym z najtrudniejszych jezykow do nauki i sprawia naprawde duzo problemow (zarowno wspominiana przez Ciebie gramatyka oraz wymowa i ortografia, ktora jest zmora rowniez dla Polaków)
jezeli chodzi o komputery i technologie to mysle ze w GB rowniez sa osoby ktore nie maja zielonego pojecia o tych rzeczach. i nie chodzi tu tylko o komputery ale i o inne sprawy, niektorzy wiedza to inni cos innego - taki jest swiat.
bardzo chcialabym mimo ze zostales obrazony (chociaz i Ty obraziles Nas!!!!!!) zebys nie rozpowiadal innym swojego zdania ktorego teraz juz chyba nie da rady zmienic aktore wystawi Nam Polakom nieprawdziwa etykiete. nie wszyscy z Polakow sa tacy jakich masz w glowie. sa to tylko glupie stereotypy, ze Polacy tylko pija wodke, nic nie robia i nie sa inteligentni... naprawde... moze przebywales wsrod takich osob ktore Ci ....hmmm... nie przypadly do gustu. jednak nie nalezy oceniac calego narodu po kilku przypadkach a tym bardziej obrazac go w ten czy inny sposob

teraz apel do Polaków:
mimo ze szkoly wypuszczaja nas bardzo dobrze wyedukowanych (w porownaniu do innych krajow) nie popadajmy w samozachwyt!!! i to ze ktos Nas obraza nie znaczy ze mamy robic to co ten Ktoś!!! nie czynmy ludziom tego co nas denerwuje lub obraza, bo nie na tym polega dyskusja. pozniej wychodza wlasnie t6akie sptrawy ze ludzie z innych krajow uwazaja ze Polacy sa niewychowanie i chamscy. jezeli sami nie bedziemy dawac takiej opinii to niby skad ludze mogliby tak pomyslec???

tak wiec zanim ktokolwiek cos napisze na forum powinien to przemyslec...

pzdr 4 all
Może i na komputerach się znasz jak mało kto, ale powiedz mi dlaczego tak mało wiesz o dobrym wychowaniu???????????????????????
zgadzam się, że ubliżanie innym jest nie na miejscu, ale przecież można komuś zwrócić uwagę w sposób kulturalny i nie pozwolić aby nas obrażano. Jeśli chodzi o język polski to pozwolę sobie nie zgodzić się, że jest trudny. Język polski jest jednym z łatwiejszych, gdyż cała gramatyka ujęta jest w karby przez reguły, obowiązujące już w starożytnej łacinie. I mimo, iż nasz język zalicza się do grupy słowiańskiej, to przecież cała gramatyka jak i alfabet przyjęliśmy z łaciny. Owszem do tej pory powstało wiele wyjątków i niektóre wyrazy zachowują się dziwnie ale to już wynik ewolucji, bo w przciwieństwie do łaciny i wielu innych języków nasz język cały czas się rozwija.
Pozdrawiam serdecznie
Najlepszym wyjściem jest nie zwracanie uwagi na mało kulturalne wpisy, a wtedy mu sie znudzi
pozdrawiam :))
;D
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 35
poprzednia |