Jedzie ktoś na Wakacje do Hiszpanii?

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć!
Czy jedzie ktoś do Hiszpanii na wakacje?
W jakie miejsce? Bo z chęcią bym zwiedził ten kraj ;)
Tylko nie wiem gdzie najlepiej/najtaniej jechać ;)
Jakimi liniami lotniczymi?
Jakie są Wasze wrażenia z wakacji które tam spędziliście?
jak nastawieni są do turystów ludzie?

Pozdrawiam
Luke
Widzę, że nikt się tam nie wybiera ;(
nie mam zbyt wiele czasu więc napiszę tylko ze lece do Madrytu i niestety LOTEM. Wczoraj zarezerwowalam bilet. Lece 15 lipca i juz jest ciężko z miejscami dlatego bilet kosztuje 1140zł. Z katowic co prawda ale i tak cena wysoka. Niestety do Madrytu leca tylko rejsowe z tanich ciężko. Wiec jak ktos wybiera sie do Madrytu to radzę szybko kupic!!!
Pozdrawiam
Ja jadę już w czerwcu i zapłaciłam Lotem na 3 miesiące 970 zł. z Warszawy.
A w Hiszpanii to chyba nie ma miejsca, którego nie warto zobaczyć.
Fajnie wiedzieć;)
a ja dalej jestem niezdecydowany :(

Proszę, wpisujcie, najpiękniejsze miejsce w Hiszpanii!

Gracias ;d

Pozdrawiam
Santiago de Compostela, Barcelona, Madrid, Sevilla, Cordoba, Toledo
to tylko niektóre z tych miejsc a Ty musisz się zdecydować czy lubisz góry czy morze, czy upałek czy umiarkowany klimat, musisz chyba zdecydować się na jakiś region bo naprawdę jest co oglądać. Wg mnie zacznij od Madrytu i okolic ale decyzja jest Twoja.
Wolę góry, piesze wycieczki, itp.
A czy w górachh jest tak samo drogo jak nad morzem?
Mają jakieś schroniska na trasach?

Pozdrawiam
Ja wybieram siepod koniec czerwca na dwa tygodnie do Valnencii na kurs hiszpańskiego. Lecę z Berlina easy jetem własnie prosto do Valencii. Bilet kosztował 70 Euro z opłatami, więc chyba warto, bo z Polski trzebaby lecieć do barcelony i stamtad pociąiem, czyli prócz biletu samolotowego trzeba dodac 7o Euro. Moze ktoś chce dołącyć?:)
ja moge:P tylko znajdz jakas szkolke tansza niz 4 tys pln za 2 tyg z zakwaterowaniem u rodziny. no i nie tylko dla polakow, ale dla calego swiata:P hehe ale ja mam wymagania:P
szkoła EF w Barcelonie lub Maladze www.ef.com
Jesli chcesz poleciec tanio to korzystaj z ofert tanich linii. Jesli odpowiednio wczesniej kupisz bilet to jest na prawde tanio.
Hiszpania po wejsciu do strefy euro zdrozala.
Wszystko wiec zalezy od tego, gdzie bedziesz mieszkal. Najtansze sa schroniska mlodziezowe/nie wszedzie/, miejsca, ktore wynajmuja klasztory /najczesciej meskie; problem> wczesna godzina powrotu/ oraz hostele. Dosyc tanie sa miejsca na kempingach.
Drozsze bilety, ale tansze od normalnych mozna kupic w biurze podrozy Campus/jesli jestes studentem lub uczniem/ oraz w Sonata Travel /czasem maja ciekawe promocje/
Moim zdaniem najpiekniejszymi miejscami sa:
-Burgos >sredniowieczne klimaty; jestem zakochana w tym miescie po rocznym pobycie na stypendium
- Madryt> w tym wypadku uwielbiam go dzieki moim przyjaciolom, ktorzy tam mieszkaja
- Pais Vasco/oprocz wiekszych miast/
- Sevilla
- Granada
- Pireneje
Cala Hiszpania jest bardzo ciekawym miejscem do zwiedzania, podrozowania, zycia, etc.
Ok.Własnie lece na kurs, za 2 tyg z zakwaterwaniem 400 euro czyli ok 1700 zł. napisałam wczesniej gdzie lece na kurs, ale mnie ocenzurowali, bo podałam adres strony, więc zachęcam na priva:))
Tanie noclegi znajdziesz też przy szkołach językowych w mieszkaniu dzielonym z innymi studentami, tylko z reguły musisz opłacić też kurs. tydzień noclegu kosztuej ok 70-80 euro. Na privie chętnie napisze o [email]
Zapomniałam zostawić maila [email]
weszłam n tą stronę..Drozszej szkoły w życiu nie widziałam. Oczywiście płaci się za to, że szkoła jest międzynarodowa, to znaczy ma placówki w różnych krajach, ale z doświadczenia wiem, że lokalne szkoły językowe są równie dobre, a z tego co widzę także ponad 2 razy tańsze.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa