mandaryna ma kawalek po hiszpansku :D

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |
Za nic po prostu, za nic nie spodziewalem sie ze moja kochana artystka poza intensywnyimi lekcjami spiewu bierze tez lekcje espanola :D
kawalek nazywa sie "este noche" i opowiada o bardzo zlozonym problemie pod tytulem co tez mandaryna robi tejze nocy. Polecam goraco kazdemu!
ROOOOOOOOOOOOOTFLLLLLLLLLLLLLL

*przepraszam, ponioslo mnie;p ide posluchac z ciekawosci;p
Te quiero Ilenar de Alegria...
Te quiero Ilenar de amor...
Te quiero dar mis fantasias
Mis noches, mi comprencion

Hacerte sonar...
U Hacerte vibrar
Como nadie te lo pudo dar

Y asi tu sabras
Que mio seras Por siempre mi sol veras

Esta noche mi amor
Esta noche te lo dare yo
Te entregare mi vida Llena de pasion
(chena de passion)

Esta noche soy yo
Esta noche te piso ser tu
Llenos de alegria
Sin ningun

Yo quiero que seas mi vida
Yo quiero que seas mi paz
que me Ilenes de poesia
Mil Besos (vesis) y mucho mas

Hacerme sonad
Y hacerme vibrar (bibrar)
Como nadie me lo pudo dar

Y asi (jasi) you sabre
Que tuya sere
Por siempre por ti estare

Esta noche mi amor...

Esta noche soy yo...

Y asi (jasi) you sabre...

Esta noche mi amor...
Sciagnelam to dzielo ze stronki Mandaryny ale NIESTETY nie mam piosenki, wiec nie wiem czy ten tekst jest dobry, bo tam w niektorych miejscach sie jakas angielszczyzna pojawia.
Ale tekst, musicie przyznac jest bardzo chwytajacy za serce:P
a kto to jest ta mandaryna?? kolejn/a hit na lato??
ee juz tak bardziej na jesien;p
Mandaryna, to taki polski muzyczny obciach... :DDD
Nie znam hiszpańkiego obciachu więc nie wiem jak Ci to zobrazować.
mueve tu cuerpo loco... a ta piosenka tez nie jest przypadkiem jej??z tego co pamietam to mozna ja bylo sciagnac z neta no i ona tez sie gdzies z nia produkowala..
frajde ma dziewczyna :P:P
Prosze Was o pomoc - co to znaczy słowo "estudia" ?
generalnie 'uczy sie', ale jest to tez tryb rozkazujacy dla 2. os. l. poj.
Donde esta la salida????bede się ewakuowac.oj kurde widzę u mandaryny hiszpański na bardzo wysokim pozniomie:p
moj biedny hiszpanski:( teraz normalnie taka moda, by spiewac po hiszpansku, a wlasciwie to po pseudohiszpansku;p bo jak sie slyszy te teksty chociazby b. wrony to huehue xD

BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT BUNT

nie kazdy wart jest tego, by mowic po hiszpansku (tudziez 'spiewac') xDxDxD
to pioenski niedlugo zaczną bardziej przypominac tzw. spanglish niz hiszpanski.. ;p
jak slysze okreslenie spanglish to mi slabo.. rozumiem ze jest pare slow po hiszp ktore cale usa uzywa ale robienie z tego wielkiej filozofi i odrebnego jezyka - smiech na sali. Niektore tracki aventura maja dopisek spanglish version lol
coż..brzmi to tragicznie..
a ja uwielbiam to slowo.."spanglish" :D
bardzo przydatny jezyk...przyszlosci.
bedac w Hiszpanii na wakacjach musialam sie dogadac w Anglikami,ktorzy jezeli chodzi o hiszpanski byli na stopniu inicial. Wiec takie zamienie slowek z hiszpanskiego na angielki pozwolilo nam sie dogadac no i oczywiscie bylo przy tym duzo zabawy i smiesznych polaczen:
np. twenty seis ;))
pozdrawiam :)
Tak,,to rzeczywiscie wystarczajacy powod - Anglicy. Tak sie składa,że przeciętna "Flegma", jezeli juz zna jezyk obcy, to tylko na poziomie inicial. Rozumiem, ze angielski jest na tyle powszechny, że znajomośc któregos z języków obcych nie jest in aż tak, jak nam potrzebna. Szkoda,że góry nie biorą względy ambicjonalne "Angoli". Nie lubie flegm i koniec!:-))
rownie dobrze mozna mowic o polnglish, slovanglish itp bzdury. Problem jest taki ze hiszpanie nie maja pojecia o ang, jak maja to znikome, a anglicy maja gdzies nauke innych jezykow
jasne ze my mamy polienhlish czy cos takiego....sam kolega wysmiewajacy spanglish napisal ,,traki aventury" moj drogi chyba chodzilo ci o piosenki??
a spanglish istnieje, wynika to jednak nie z hiszp bo jesli wiecie to ten kraj ma ustawe zabraniajaca wszelkich obojezycznych wyrazen..daltego ma dubing i mozesz kupic perrito caliente a nie hot doga...co innego w USA..tam mniejszosc latynoska jest ogromna i to oni wlasnie uzywaja spanglisha..nie ucza sie amerykanskiego...jesli juz tow stopniu podstawowym...i mieszaja go z hiszpanskim....i jest to na wielka skale...juz teraz mowi sie ze floryda to nowy teren meksyku:)
czy ty ogladalas sopot????????????
wiesz ja jakos za nia nigdy nie przepadalam ale nic do niej nie mialam, ale wystep w sopocie... to mowi samo za siebie
sorry ale nie rozumiem jak mozna podziwiac kogos takiego
niech lepij podszkoli najpierw swoj ang a potem wezmie sie za inny jezyk

pozdrawiam wszystkich
przeczytane w sieci:

Miejsce: Sopot, bądź inny duży festiwal. Gwiazda: Mandaryna.

Występ ma się ku końcowi, "artystka" schodzi ze sceny, a publiczność szaleje: -Jeszcze raz! Jeszcze raz!
Piosenkarka wróciła, zaśpiewała, znowu opuszcza scenę.
-Jeszcze raz! Jeszcze raz! - woła rozentuzjazmowany tłum.
No to znowu bis.
I znowu.
I znowu.
I jeszcze jeden.
I jeszcze raz.
I jeszcze...
Mandaryna, wyczerpana, mówi w końcu do skandującej publiczności:
-Już nie zaśpiewam, zmęczona jestem.
-Śpiewaj aż się k***a nauczysz!! - krzyczy tłum.
żarcik bardzo fajny :)
ale co myślicie o LUNIE która sobie podrobiła piosenke Davida Bisbala "Oye El Boom" przecież to katastrofa słyszeliście? czesto lecialo na wakacjahc na mtv ona po prostu ... -beznadziejny glos (ale 2 mln razy lepszy od mandaryny) Bisbal to 40 x miliardow lepiej spiewa
no, ten cover loony to faktycznie beznadziejny. szczegolnie, ze stara sie gdzieniegdzie spiewac jak seńor bisbal i wychodzi jej to srednio. co glos to glos...
Sluchajcie, zal mi tych ktorzy zachwycaja sie mandaryna. Jaki maja oni kiczowaty gust! Spiewa chyba w 50 jezykach, ale jak ja slysze po angielsku to mysle ze moj wietnamski jest juz lepszy. Ale na Sopocie wyszlo wydlo z worka ...
to prawda, niezle WYDLO wyszlo z worka w Sopocie!!!! mandaryna jest dziewczyna szczera zawsze radosna zadowolona z siebie i zycia, czego nie mozna powiedziec o innych polskich "artystkach" tfu.
Jest ładna i radosna, ale jeśli chce śpiewać w obcych językach, to niech jej to ktoś po ludzku napisze
Cha! A nie slyszeliscie "Mueve tu cuerpo loco" tejze Mandaryny? To dopiero piosenka! ;)

Mueve tu cuerpo loco
Chico baila un dos tres
Mueve tu cuerpo loco
Baila al ritmo............
no cóż... Dziś ściągnęlam z eMule "Mueve tu cuerpo loco"... Ta piosenka nawet by mi się może spodobala gdyby nie jeden drobny szaczegól :śpiewa ją MANDARYNA. Gdyby nie ten fakt może bym jeszcze ją kiedyś wlączyla.. Ale nie, po co mam się stresować... Mam taki pomysl: Skoro piosenka jest fajna (posenka:melodia, nie wykonanie (blleee)), to może jakiś inny artysta ją zaśpiewa? Tylko artysta, nie MANDARYNA,ona się nie zalicza do tej elity...
Szczerze wspólczuje tej Mandarynie...Myśli, że jak ośmieszyła się wymową a raczej wyśpiewem tekstu po angielsku to teraz może śpiewać po hiszpańsku...Myli się jeśli myśli,że nikt nie zauważy jej braków w językach i nie skompromituje się!!!Mandaryna na kurs języków obcych i śpiewu!!!!
Boshe niech ja sicagna z tej sceny i zawiesza jej prawa autorskie do wykonywania muzyki...Czy w kazdym karju musza iwedziec ze Polska jest obciachowa i nie potrafimy nic zrbobic?!Nie chodzi mi o wszytskich,ale ci co robia kariere na siwacie lub w europie sa obciachowi przeciez jest tylu wspanialych piosenkarzy a tej mandarynie zachcialo sie spiewac juz we wsyzstich jezykach.Ochyda niech po polsku najpierw nauczy sie spiewac.Co to za gwiadza jak nie potrafi spiewac doskonaly przyklad spopotu.PORACHA NA MAXA.
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 31
poprzednia |

« 

Życie, praca, nauka